marți, 13 iunie 2017

PSD Roman, de la luptătorii din Infern la pierzătorii din Paradis


Îmi amintesc că în anul 2012 la Roman s-a dus cea mai grea bătălie a PSD-ului nemțean. Un candidat foarte implicat, Leonard Vacaru, dar cu șanse extraordinar de mici, s-a luptat cu mașinăria PDL care îl avea în frunte pe Leoreanu, susținut de Gheorghe Ștefan, Culită Tărâță, Traian Băsescu, Emil Boc, Elena Udrea etc. și a mai avut aliat și un PNL care a trădat tot ce se putea trăda și a încurcat tot ce se putea încurca.
După o luptă electorală în adevăratul sens al cuvântului, o luptă contra lui Leoreanu, dar și a slugilor lui Leoreanu din PSD și PNL, un candidat aparent fără șanse, plecat în precampanie de la 1%, ce se lupta cu balaurul PDL în infernul portocaliu a obținut 6185 voturi.
Zilele trecute, un alt candidat PSD care avea de partea sa Guvern, Consiliu Județean, majoritatea parlamentară, un candidat căruia i-au venit miniștri să pozeze cu el, a avut în spate partidul ce a mărit pensiile și salariile și a micșorat impozitele și taxele a obținut 6314 voturi. Adică Marius Neculai, marele păpușel al PSD, care a avut totul la picioare, a luat cu 129 de voturi mai mult decât Leonard Vacaru care a fost carne de tun.
Dacă cineva vrea să vadă adevărul despre PSD Roman, acesta este adevărul exprimat în cifre, nu în păreri. Marius Neculai, cu toate planetele aliniate și cu toate atuurile posibile a luat tot atâtea voturi cât a luat Leonard Vacaru care a candidat fără niciun spijin, aproape kamikaze, în plină epocă portocalie contra celei mai bine puse la punct mașinării electorale din câte au existat vreodată în Neamț.
Opinia noastră ca observatori ai campaniei electorale de la Roman este că cel care a candidat pentru PSD a fost sabotat de propria echipă care a fost lăsată să facă ce a vrut ea și suspicionăm că a făcut de fapt ce a vrut Leoreanu. Cu o atitudine de candidat independent și foarte încrezător în falsele semnale de câștigare lejeră venite de la fariseii din PSD Roman, Marius Neculai va intra în istoria campaniilor electorale romașcane, alături de Dorinel Ursărescu, ca un exemplu de candidat care are totul, dar nu câștigă nimic. Asemănarea între Neculai și Ursărescu este doar faptul că ambii au crezut că le știu pe toate și au adunat în jurul lor o echipă de specialiști în tocat bani și atât…
Într-un astfel de caz, un partid care se respectă i-ar decapita politic pe toți cei care au fost reponsabili de campania de la Roman, indiferent de ce pierdere ar însemna asta pentru partid ca locuri în Parlament sau ca oameni în organizație. Cifrele de mai sus și logica elementară indică faptul că dacă ar fi candidat cu echipa PSD din 2012 acum, Leonard Vacaru, considerat pe atunci ca fiind carne de tun și candidatul ”comod” pentru PDL, ar fi câștigat acum fluierând primăria Roman. Cum să aibă un candidat PSD acum același număr de voturi ca pe vremea PDL?
Iosub Robert


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu