joi, 29 iunie 2017

Romaşcanii reclamă: Şuruburi asasine la băncile lui Micu! Fost vice CJ, pledoarie pentru „juliturile copilăriei”…

Romaşcanii reclamă: Şuruburi asasine la băncile lui Micu! Fost vice CJ, pledoarie pentru „juliturile copilăriei”…


“Aveți grijă de copiii voștri!” – acesta este mesajul pe care un romaşcan l-a postat pe facebook, alături de fotografia de mai jos, în unul din cele mai active şi populate grupuri din zonă (Grupul Romaşcanilor):

Iar fotografia chiar face cât 1000 de cuvinte: pe spatele băncii de la marginea părculeţului respectiv, nu mai puţin de 15 şuruburi babane depăşesc cu câte vreo 3 centimetri marginea piuliţei. Evident că dat fiind potenţialul risc (un copil care se loveşte cu capul – alunecând sau împins – de partea din spate a băncii poate suporta consecinţe dramatice), romaşcanii mai grijulii au taxat, în comentarii, amplasarea a ceea ce cineva a numit „băncuţe asasine”. Nu au lipsit nici cei care, pe principiul „bine că s-a făcut, aşa că nu mai contează calitate”, au minimalizat „opera de artă a la Dorel”.
Mai jos, TOATE comentariile iscate până acum 3 ore:
Consilier judeţean PNL, de acord cu critica din postare
O astfel de postare – cu referire clară la o lucrare făcută pe bani publici – nu poate fi lipsită nici de încărcătura emoţional-politică. Evident că fanii actualii echipe politice din fruntea administraţiei publice vor fi tentaţi să vadă jumătatea plină a paharului, în timp ce adversarii politici pot augmenta (de data asta au şi motive) partea negativă.
Spre cinstea lui, un consilier judeţean PNL a pus raţiunea şi corectitudinea înaintea carnetului de partid şi a fost printre cei care au dat LIKE la postarea critică de mai sus:

Fost vice CJ, postac-campion pro-Primărie
Cei care au urmărit cu atenţie comentariile de mai sus şi cunosc cât de cât dezbaterile publice de pe grupurile de facebook din Roman au remarcat deja un detaliu devenit rutină. Când discuţiile riscă să devină prea critice la adresa Primăriei sau a celor din fruntea PNL Roman („meseriaş”, “Ce „inteligenti”, “Mai dezbraca omul o hăinuța, are unde o agăța…că se pot lovi copiii, nu-i nicio problemă…”lucru bine făcut”!!!”, “Cele mai incomode bănci”, “Felicitari, inteligentei umane”, “Bancute …asasine!”, “Pertinentă sesizare; da, copiii se pot lovi foarte ușor. La fel de ușor, cel ce le-a montat se poate deplasa cu un flex şi participă la evitarea unei tragedii”, “Dorel”, “Primariaaaa, ce palaria ma-si”, “suport ptr. Sacosa”, “Dorel…chiar el”…), în apărarea cauzei intervine artileria grea: Aldo Pellegrini, fost vicepreşedinte al CJ Neamţ, un apropiat şi un fan asumat al echipei conduse de Laurenţiu Leoreanu.
În fotografia alăturată puteţi revedea comentariile respective. Evident, Pellegrini nu e un simplu postac. Spre deosebire de postacii de doi lei care cum spui ceva despre idolii lor te şi înjură, fostul vice de la CJ mânuieşte ironia, manipularea, deturnarea întru scopul propus. De data asta joacă ba pe cartea „mai sunt şi alte pericole care nu-s generate de administraţia Micu” (primul comentariu), ba pe cea a imaginii semănătoriste despre farmecul copilăriei de altădată în contrast cu (generalizare ieftină) grija exagerată a unor părinţi.
Finalul celui de-al doilea comentariu („Unde naiba e copilaria aia in care daca intrai in casa nejulit insemna ca a fost o zi pierduta la joaca?!”) nu e doar patetic, nu duce doar în telenovela ieftină cu preaplin de “corason” ci, de fapt şi de drept, pledează pentru lucruri de proastă calitate realizate din bani publici chiar dacă se atentează la viaţa sau sănătatea unor copii nevinovaţi.
A fi pe faţă – în anul de graţie 2017 – fanul “juliturilor” copilăriei generate de lucrări de mântuială recepţionate şi plătite de administraţia condusă de un primar-amic ţine (în lipsa unei explicaţii logice) de partea întunecată a ceea ce a fost branduit ca “marea familie romaşcană”. Şi e cu atât mai trist cu cât o astfel de atitudine de aplaudac vine din partea cuiva care a fost lider în administraţia judeţeană, care ştie (ar trebui să ştie) ce înseamnă şi banul public şi obligaţia unei lucrări de calitate şi responsabilitatea unui edil (prevăzută de lege) pentru siguranţa cetăţenilor.
Rămâne de văzut dacă primarul (acum ales) Lucian Micu va rămâne consecvent declaraţiilor din campanie (“nu voi accepta lucrări de mântuială”) sau dacă, odată văzut cu voturile în căruţă şi cu asemenea suport în galeria facebook, va face ceea ce fac mai mult de jumătate din primarii din România. Adică “închis ochii, câinii latră, caravana trece…”.
Până una-alta, în ciuda aplaudacilor şi postacilor gen Pellegrini, imaginea vorbeşte de la sine: lucrare de mântuială, bănci asasine, şuruburi criminale… Să curgă juliturile la copii şi banii în conturile furnizorilor!…
Daniel VINCA

Distribuie acest articol:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu