luni, 19 iunie 2017

Gala Spring SuperBlog 2017

În week-end-ul 5-7 mai a.c., zeci de bloggeri din toate colțurile țării și-au dat întâlnire la malul mării. Prilejul – așteptat încă de la începutul competiției – a fost Gala Spring SuperBlog 2017. Hotelul Aurora din Mamaia ne-a întâmpinat cu ospitalitate și entuziasm din plin, oferindu-ne cadrul perfect pentru prima Gală de 3 zile și 2 nopți din istoria SuperBlog. Cum a fost? Poftiți de vedeți:
Vineri, 5 mai, s-a „strigat catalogul” superbloggerilor la recepția Hotelului Aurora. Plecați dis-de-dimineață, primii au ajuns blogoltenii – voioși și numeroși, ca de obicei. Li s-au alăturat pe drum și niscaiva bucureșteni, așa că, până la destinație, s-a format ditamai gașca. Nici nu s-au cazat bine ca au și pornit să exploreze litoralul, ba unii au apucat să se și bronzeze în soarele blând de mai, că i-am găsit rumeni în obraji. 🙂
Seara s-a dat startul distracției, în compania gazdei Meryem Mambet, manager general al Hotelului Aurora, și cu muzica asigurată de DJ Michael din Constanța. De asemenea, Quick Photo Booth Constanta ne-a surprins în ipostaze amuzante, grație recuzitei năstrușnice – avem un stoc frumos de poze, ce ne vor aminti și peste ani de distracția superblogosferică.
În caz că vă întrebați, au semnat prezența următorii:
– reprezentanți ai sponsorilor AVBS Credit (prin Valentin Anghel, manager general), Swiss Solutions (Minerva Lăcătușu), Telecredit (Luminița Georgescu și Roxana Mitran), InterComFilm (Radu Ilie și Flaviu Voiculeț).
Astfel, am avut invitați din mai toate zonele țării: Bacău, Brașov, București, Buzău, Craiova, Constanța, Cluj-Napoca, Drobeta Turnu-Severin, Focșani, Galați, Prahova, Suceava, Târgoviște, Timișoara, ba chiar și superbloggeri sosiți special pentru noi din Spania sau Marea Britanie. O bucurie să-i cunoaștem / revedem pe toți!
Blogosfera constănțeană a fost corespunzător reprezentată: am avut bucuria să-i întâlnim atât pe concurenții noștri din zonă (Maria Agurița Ignat alias Nașa, Clarisa Iordache, Radu Țuglea, Givan Iusein – Gigel), cât și alți bloggeri dornici de noi cunoștințe, precum energica Cristina Clenciu zisă și Joy, Carmen Oprea, Maria Tudor sau Loredana Butnaru.
Sâmbătă, 6 mai, în ciuda vremii capricioase, ne-am aliniat cuminți în autobuzul descoperit pregătit de Diana Slav și am pornit să explorăm centrul istoric al Constanței. Și multe am mai aflat despre clădirile emblematice ale orașului! Aproape că nu e colț care să nu spună o poveste, iar Diana le prezintă cu atâta drag, de nu te mai saturi ascultând-o. Pornind de la harta mozaic din Parcul Primăriei (unde era odinioară intrarea în cetatea Tomisului și unde sunt acum prezentate așezările antice ale Dobrogei), am străbătut la pas zona peninsulară a centrului, oprindu-ne la Biserica Greacă, statuia Lupoaicei, Muzeul Popular din Constanța (fostă primarie), prima geamie a orașului, Casa cu Lei, Muzeul de Istorie Națională și Arheologie din Piața Ovidiu, moscheea „Carol”, Casa Pariano (care adăpostește acum Muzeul „Ion Jalea”), Catedrala „Sfinții Petru și Pavel”, celebrul Cazino de pe faleză și, în cele din urmă, Farul Genovez și statuia lui Mihai Eminescu – un traseu care a surprins din plin multiculturalismul zonei. Astfel, cele 2 ore de plimbare prin centrul vechi al vechiului Tomis au fost o adevărată delectare și altfel am văzut și înțeles locurile pe lângă care am fi riscat, poate, să trecem nepăsători dacă nu am fi aflat ce secrete ascund. Mulțumim, Diana! Când ajungeți la mare și vă doriți un tur ghidat, o puteți găsi pe Diana pe pagina Facebook Constanta Walking Tour. Este foarte solicitată, deci programați-vă din timp!
Odată turul încheiat, superbloggerii s-au îndreptat spre restaurantele din portul Tomis pentru bunătăți pescărești sau în Piața Ovidiu, unde tocmai se întâmpla Street Food Festival și ne îmbiau arome de tot felul. În paralel, la Restaurantul Aurora se făceau ultimele pregătiri pentru Gală.
Și iată că a sosit și momentul să-i auzim pe laureați rostindu-și discursurile la microfon. Emoții din plin, satisfacția de a fi bifat cu brio probele competiției, premii, aplauze, gânduri, sugestii și multe, multe fotografii au conturat cea de-a paisprezecea Gală SuperBlog.
Olimpia Săpunaru, alături de trofeele lucrate de ea însăși (din „sârmă, ziar, aracet, guaşe, sclipici, chef de joacă”) pentru premianții ultimei probe.
Aceasta a fost Gala cu cea mai numeroasă participare de până acum (circa 80 de persoane), mulți fiind la prima interacțiune offline cu ceilalți superbloggeri. Indiferent însă de „vechimea” în grup, week-end-ul petrecut la mare a adus multe ore de socializare și de distracție. S-au depănat povești, s-au legat noi prietenii și s-au consolidat cele vechi.
La final, ne-am despărțit cu greu, că tare am mai fi vrut un „bis”. Ne-am alinat însă dorul cu promisiunea că ne vom revedea și la Gala următoare, să petrecem și mai cu spor. Până atunci, ne țin companie amintirile scrise și fotografice. Au mai consemnat evenimentul, întru posteritate, următorii:
Mulțumim tuturor celor care ne-au fost alături! Mulțumim și Hotelului Aurora din Mamaia – o gazdă desăvârșită, precum și Restaurantului Aurora, pentru ospitalitate și bunătăți. Să ne revedem cu bine!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu