duminică, 11 iunie 2017

Moduri inedite de preparare a cafelei

12 moduri inedite de preparare a cafelei

   Imaginați-vă aroma unică de cafea proaspăt preparată – cuvintele sunt insuficiente pentru a descrie această băutură minunată. În fiecare dimineață, milioane de oameni din întreaga lume îsi încep activitatea cu o ceașcă de cafea revigorantă. Dar fiecare țară are propriile sale secrete de preparare a acesteia. Pentru noi, unele dintre ele au constituit o adevărată descoperire.
1. Cafeaua vietnameză
s1
   La baza acestei cafele se află gălbenușul de ou, laptele condensat, zahărul și, bineînțeles, cafeaua fierbinte. Se amestecă gălbenușul, laptele condensat și zahărul până se obține o cremă densă. Se toarnă cafeaua fierbinte peste aceasta si cafeaua vietnameză e gata. Obiceiul vietnamez de a bea cafea amestecată cu ou a strâns tot mai mulți adepți în întreaga lume și, deși pare ciudat, gustul acestei cafele este dincolo de așteptări.
2. Cafeaua finlandeză
s2
   În Finlanda, în ceașca de cafea se pun cubulețe de leipäjuusto (un sortiment de branza proaspată care se prepară din lapte de vacă), iar peste ele se toarnă cafea fierbinte. Chiar dacă nouă nu ni se pare prea atrăgătoare, finlandezii adoră această combinație ciudată.
3. Cafeaua italiană sau espresso-ul roman
s3
    Cafeaua în Italia este o treabă foarte serioasă, în special la Roma, unde espresso este liderul. Espresso-ul roman se servește cu o felie de lămâie sau cu puțin suc de lămâie. Poate combinația nu ni se pare potrivită, însă cu siguranță această cafea este una revigorantă.
4. Cafeaua argentiniană „Lagrima”
s4
    Una din cele mai populare cafelele în Argentina este „Lagrima”, o cafea bună dar cu puțină cofeină. Aceasta se prepară din lapte condensat în care se adaugă doar un strop de cafea. După unii, este mai degrabă lapte cu cafea.
5. Cafeaua spaniolă „Bombon”
s5
    Café bombón este o cafea clasică simplă servită cu lapte condensat. Într-un pahar transparent de sticla se toarnă laptele condensat, iar peste el se adaugă cafeaua în aşa fel încât cele două să nu se amestece şi pentru a se vedea clar cele două straturi: cel de cafea şi cel de lapte condensat.
6. Cafeaua marocană cu condimente
    Cafeaua marocană este foarte apreciată de iubitorii de condimente. Cafeaua picantă se face adăugându-se în râşniţa cu boabe de cafea condimente precum seminţe de susan, piper negru și nucșoară. Se macină toate la un loc, iar din amestecul rezultat se prepară cafeaua – băutură foarte tare şi aromată.
7. Cafeaua cu ceai din Hong Kong
    Ceaiul este foarte popular în această ţară, de aceea nu ne surprinde că este folosit şi la prepararea cafelei. Iar amestecul de cafea, ceai şi lapte impresionează de la prima înghițitură! Pentru prepararea cafelei specifice Hong Kong-ului veţi avea nevoie de patru părţi de ceai, două părţi de cafea, un vârf de piper şi lapte condensat. În final iese o băutură delicioasă, care poate fi consumată atât caldă, cât şi rece.
8. Cafea grecească „Frappé”
   Cafeaua frappé este o băutură răcoritoare făcută din cafea instant. În Grecia, frappé-ul are statut de vedetă, fiind considerat ca fiind o cafea tradiţională. La prepararea unui frappé delicios se foloseşte cafea solubilă, înghețată, lapte și apă cu gheață.
9. Cafeaua germană „Fariseu”
https://files4.adme.ru/files/news/part_102/1028160/1042610-2-650-be5eb86671-1484581342.jpg   În Germania, această băutură a fost inventată pentru a masca prezența alcoolului în timpul sărbătorilor de familie. Sub pălăria de frișcă „se ascunde” o porţie bună de rom amestecat cu cafea.
10. Cafeaua senegaleză „Touba”
https://files2.adme.ru/files/news/part_102/1028160/1042760-IMG_0507-650-c89fd6602f-1484581342.jpg   În Senegal, cafeaua se prăjeşte împreună cu condimentele, de regulă piper de Guineea, boabele de cafea devenind astfel foarte picante. După aceea macină şi se pregăteşte cafeaua prin metoda filtrării. Iese o cafea foarte tare, dar apreciată de localnici.
11. Cafea turcească cu miere şi usturoi
https://files1.adme.ru/files/news/part_102/1028160/1043760-turkish-coffee-650-cfd19408c2-1484581342.jpg    În Turcia, boabele de cafea sunt prăjite şi măcinate foarte fin, iar apoi se fierbe cafeaua la foc mic într-un vas traditţional de cupru sau aramă. O cafea foarte populară este cafeaua în care se adaugă miere şi usturoi. Băutura preparată se mai numeşte „Reţeta Bătrânului Maur”.
12. Cafea jamaicană cu suc de portocale
https://files4.adme.ru/files/news/part_102/1028160/1044410----1024x819-650-cfe3becfa5-1484581342.jpg    Jamaica este asociată, în primul rând, cu romul. De aceea, nu ne surprinde faptul că cea mai căutată cafea jamaicană se prepară adăugându-se alcool tare şi aromă de portocale.
www.adme.ru
Svetlana Sîrbu, RADOR

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu