12 moduri inedite de preparare a cafelei
Imaginați-vă aroma unică de
cafea proaspăt preparată – cuvintele sunt insuficiente pentru a descrie
această băutură minunată. În fiecare dimineață, milioane de oameni din
întreaga lume îsi încep activitatea cu o ceașcă de cafea revigorantă.
Dar fiecare țară are propriile sale secrete de preparare a acesteia.
Pentru noi, unele dintre ele au constituit o adevărată descoperire.
La baza acestei cafele se află
gălbenușul de ou, laptele condensat, zahărul și, bineînțeles, cafeaua
fierbinte. Se amestecă gălbenușul, laptele condensat și zahărul până se
obține o cremă densă. Se toarnă cafeaua fierbinte peste aceasta si
cafeaua vietnameză e gata. Obiceiul vietnamez de a bea cafea amestecată
cu ou a strâns tot mai mulți adepți în întreaga lume și, deși pare
ciudat, gustul acestei cafele este dincolo de așteptări.
În Finlanda, în ceașca de cafea se pun
cubulețe de leipäjuusto (un sortiment de branza proaspată care se
prepară din lapte de vacă), iar peste ele se toarnă cafea fierbinte.
Chiar dacă nouă nu ni se pare prea atrăgătoare, finlandezii adoră
această combinație ciudată.
Cafeaua în Italia este o treabă
foarte serioasă, în special la Roma, unde espresso este liderul.
Espresso-ul roman se servește cu o felie de lămâie sau cu puțin suc de
lămâie. Poate combinația nu ni se pare potrivită, însă cu siguranță
această cafea este una revigorantă.
Una din cele mai populare cafelele în
Argentina este „Lagrima”, o cafea bună dar cu puțină cofeină. Aceasta
se prepară din lapte condensat în care se adaugă doar un strop de cafea.
După unii, este mai degrabă lapte cu cafea.
Café bombón este o cafea clasică
simplă servită cu lapte condensat. Într-un pahar transparent de sticla
se toarnă laptele condensat, iar peste el se adaugă cafeaua în aşa fel
încât cele două să nu se amestece şi pentru a se vedea clar cele două
straturi: cel de cafea şi cel de lapte condensat.
6. Cafeaua marocană cu condimente
Cafeaua marocană este foarte apreciată de iubitorii de condimente. Cafeaua picantă se face adăugându-se în râşniţa cu boabe de cafea condimente precum seminţe de susan, piper negru și nucșoară. Se macină toate la un loc, iar din amestecul rezultat se prepară cafeaua – băutură foarte tare şi aromată.
Cafeaua marocană este foarte apreciată de iubitorii de condimente. Cafeaua picantă se face adăugându-se în râşniţa cu boabe de cafea condimente precum seminţe de susan, piper negru și nucșoară. Se macină toate la un loc, iar din amestecul rezultat se prepară cafeaua – băutură foarte tare şi aromată.
7. Cafeaua cu ceai din Hong Kong
Ceaiul este foarte popular în această ţară, de aceea nu ne surprinde că este folosit şi la prepararea cafelei. Iar amestecul de cafea, ceai şi lapte impresionează de la prima înghițitură! Pentru prepararea cafelei specifice Hong Kong-ului veţi avea nevoie de patru părţi de ceai, două părţi de cafea, un vârf de piper şi lapte condensat. În final iese o băutură delicioasă, care poate fi consumată atât caldă, cât şi rece.
Ceaiul este foarte popular în această ţară, de aceea nu ne surprinde că este folosit şi la prepararea cafelei. Iar amestecul de cafea, ceai şi lapte impresionează de la prima înghițitură! Pentru prepararea cafelei specifice Hong Kong-ului veţi avea nevoie de patru părţi de ceai, două părţi de cafea, un vârf de piper şi lapte condensat. În final iese o băutură delicioasă, care poate fi consumată atât caldă, cât şi rece.
8. Cafea grecească „Frappé”
Cafeaua frappé este o băutură răcoritoare făcută din cafea instant. În Grecia, frappé-ul are statut de vedetă, fiind considerat ca fiind o cafea tradiţională. La prepararea unui frappé delicios se foloseşte cafea solubilă, înghețată, lapte și apă cu gheață.
Cafeaua frappé este o băutură răcoritoare făcută din cafea instant. În Grecia, frappé-ul are statut de vedetă, fiind considerat ca fiind o cafea tradiţională. La prepararea unui frappé delicios se foloseşte cafea solubilă, înghețată, lapte și apă cu gheață.
9. Cafeaua germană „Fariseu”
În Germania, această băutură a fost inventată pentru a masca prezența alcoolului în timpul sărbătorilor de familie. Sub pălăria de frișcă „se ascunde” o porţie bună de rom amestecat cu cafea.
În Germania, această băutură a fost inventată pentru a masca prezența alcoolului în timpul sărbătorilor de familie. Sub pălăria de frișcă „se ascunde” o porţie bună de rom amestecat cu cafea.
10. Cafeaua senegaleză „Touba”
În Senegal, cafeaua se prăjeşte împreună cu condimentele, de regulă piper de Guineea, boabele de cafea devenind astfel foarte picante. După aceea macină şi se pregăteşte cafeaua prin metoda filtrării. Iese o cafea foarte tare, dar apreciată de localnici.
În Senegal, cafeaua se prăjeşte împreună cu condimentele, de regulă piper de Guineea, boabele de cafea devenind astfel foarte picante. După aceea macină şi se pregăteşte cafeaua prin metoda filtrării. Iese o cafea foarte tare, dar apreciată de localnici.
11. Cafea turcească cu miere şi usturoi
În Turcia, boabele de cafea sunt prăjite şi măcinate foarte fin, iar apoi se fierbe cafeaua la foc mic într-un vas traditţional de cupru sau aramă. O cafea foarte populară este cafeaua în care se adaugă miere şi usturoi. Băutura preparată se mai numeşte „Reţeta Bătrânului Maur”.
În Turcia, boabele de cafea sunt prăjite şi măcinate foarte fin, iar apoi se fierbe cafeaua la foc mic într-un vas traditţional de cupru sau aramă. O cafea foarte populară este cafeaua în care se adaugă miere şi usturoi. Băutura preparată se mai numeşte „Reţeta Bătrânului Maur”.
12. Cafea jamaicană cu suc de portocale
Jamaica este asociată, în primul rând, cu romul. De aceea, nu ne surprinde faptul că cea mai căutată cafea jamaicană se prepară adăugându-se alcool tare şi aromă de portocale.
Jamaica este asociată, în primul rând, cu romul. De aceea, nu ne surprinde faptul că cea mai căutată cafea jamaicană se prepară adăugându-se alcool tare şi aromă de portocale.
www.adme.ru
Svetlana Sîrbu, RADOR
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu