sâmbătă, 17 iunie 2017

PSD Roman, solidaritate cu jurnaliştii ameninţaţi şi agresaţi!

PSD Roman, solidaritate cu jurnaliştii ameninţaţi şi agresaţi!


Social-democraţii romaşcani sunt solidari cu jurnaliştii care au fost ba ameninţaţi ba agresaţi în ultimele zile. Două reacţii au fost remise presei nemţene mai devreme, una vine de la Organizaţia PSD Roman iar cealaltă de la senatorul Dan Manoliu
DOMNILOR DIN PNL ROMAN,  NU AŞA SE PROCEDEAZĂ!
Organizaţia Roman a Partidului Social Democrat condamnă modul în care au ales să se exprime unii membri ai PNL Roman despre jurnaliştii romaşcani. Considerăm că formulări de tipul: “trebuie executat”, “este un porc şi un măgar”,  nu au ce căuta în vocabularul unor politicieni care mai au şi pretenţia de a fi votaţi şi respectaţi de cetăţeni.  Deputatul Laurenţiu Leoreanu dă din cap aprobator la cele spuse de fostul consilier local PNL, Petrică Căpraru, ba chiar întăreşte cele spuse de el : “Nu! N-o mai dăm la pace cu nimeni de azi. Gata!”.
De ce au fost deranjaţi cei doi domni? Doar pentru simplul motiv că jurnalistul şi-a făcut treaba corect şi a moderat câteva emisiuni de promovare electorală, sau că în una dintre acestea candidatul PSD a punctat deranjul cauzat romaşcanilor din zona Favorit de muzica dată prea tare noaptea,  la un cort de evenimente amplasat în Ştrandul din Roman, care îi aparţine chiar domnului Petrică Căpraru?
Sperăm doar ca incidentul nefericit în care a fost implicat, la scurt timp după, un cameraman de la acelaşi post de televiziune, Roman Tv, să nu aibă nici o legătură cu promisiunile de răzbunare ale celor doi domni liberali.
În ce oraş trăim dacă un cetăţean care îşi plimbă câinele prin parc este snopit în bătaie şi ajunge la spital? Nimeni nu ştie nimic, nimeni nu vede?
Am aşteptat cu interes concluziile anchetei demarate de Poliţie, cea care trebuie să facă lumină în acest caz, încă aşteptăm un răspuns,  acesta este şi motivul pentru care dăm acum acest comunicat de presă.
Nu suntem de acord cu această condiţionare a presei din Roman,  care a încercat mereu să facă doar politica cetăţeanului şi credem că reuşeşte cu succes. Presa trebuie să fie LIBERĂ!
Suntem alături de cei doi colegi din presă care au fost târâţi fără voie în acest scandal.
Poate că ar fi momentul ca domnul Petrică Căpraru să îşi ceară scuze public pentru tot, să nu se mai ascundă după deputatul Laurenţiu Leoreanu!
ORGANIZAŢIA PSD ROMAN
Biroul de Presă

CONDAMN VIOLENŢA VERBALĂ ŞI FIZICĂ!  FAC APEL LA DECENŢĂ!
Am aşteptat să revin în Roman să aflu cum s-au petrecut exact aceste fapte regretabile, relatate de presa locală şi naţională.
Din păcate,  încă o dată numele municipiul Roman apare într-un scandal provocat de membri ai PNL Roman care înţeleg că presa trebuie să fie un instrument al dumnealor, o jucărie!
Domnilor, nu uitaţi de decenţă, de bun simţ, de respect! Romanul nu este moşia  dumneavoastră, este oraşul nostru!
Nu sunt de acord cu violenţa, condamn orice act de violenţă fizică ori verbală!
Cum este posibil să spui despre un jurnalist că trebuie rapid executat, cum este posibil ca operatorul care a realizat filmarea din seara de duminică, din sediul PNL Roman, să ajungă la scurt timp la UPU al Spitalului Municipal Roman cu multiple traumatisme şi echimoze, cauzate de o bătaie încasată în apropierea blocului în care locuieşte?
Domnule primar, cum menţinem siguranţa cetăţenilor din Roman?
Care mai este rolul Poliţiei Locale?
Noi, romaşcanii, nu suntem asa! Noi suntem cei care vor să meargă pe stradă în siguranţă! Cei care vor să vadă un concert fără să se gândească la ce-i mai rău! Cei care vor să traiască frumos!
Pentru jurnaliştii romaşcani am un mesaj: vă rog, nu vă lăsaţi influenţaţi, manipulaţi! Sunt alături de voi!
Senator PSD,  DAN MANOLIU
V.N.

Distribuie acest articol:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu