luni, 19 iunie 2017

Ceaiul negru, o alternativă mai sănătoasă la cafea?

Ceaiul negru, o alternativă mai sănătoasă la cafea?

19 iunie 2017 | Simona Stănoi



Deși foarte multe persoane își încep dimineața cu o cafea, ceaiul negru conține anumite substanțe, precum amino-acizi, antioxidanți și teobromină, care îl fac să fie o alternativă mult mai sănătoasă. Descoperă avantajele pe care acesta le aduce corpului și poate îți vei reconsidera obiceiurile și vei decide să îl bei la primele ore ale zilei.

Conține cofeină

Deși există păreri conform cărora cafeaua ar conține mai multă cofeină decât ceaiul negru, acest lucru nu este adevărat, diferențele dintre ele nefiind atât de notabile. O ceașcă de cafea poate avea între 72 și 130 mg de cofeină, în timp ce o ceașcă de ceai negru poate avea între 43 și 72 de mg. Dacă vei lua în considerare că poți avea arsuri la stomac, probleme de somn, tensiune ridicată și anxietate în urma consumului de cafea, probabil că vei alege ceaiul negru , ca fiind o variantă mult mai sănătoasă.

Hidratează corpul

Chiar dacă și cafeaua poate face aproape același lucru, ceaiul negru hidratează rapid întreg organismul și ajută la înlocuirea lichidelor pierdute. În plus, are un efect răcoritor și înlocuiește cu succes cantitatea de apă pierdută în zilele calde sau în urma efortului fizic.

Îți dă energie

Multe persoane cred că în urma consumului de cafea vor avea mai multă energie și vor putea scăpa mai ușor de stările de oboseală și de somn. Efectul este, într-adevăr acesta, însă pe termen scurt. În realitate, cafeaua reduce nivelul energetic, chiar dacă poate părea greu de crezut, iar ceaiul negru îți va da mai repede energie, iar efectul va rămâne pe parcursul întregii zile.
Citește și: De ce e bine să bei ceai negru în fiecare zi

Are antioxidanți

Antioxidanții sunt fantastici pentru menținerea corpului într-o formă de zile mari și totodată a aspectului tânăr a pielii, dându-i o strălucire și curățând-o de impurități. În plus, ajută și la îmbunătățirea sistemului imunitar.

Te ajută să scapi de kilogramele în plus

Ceaiul negru nu conține calorii și  stimulează activitatea metabolismului, ajutând corpul să elimine depozitele de grăsime acumulate de-a lungul timpului.

Îți protejează oasele

Un studiu efectuat de un grup de cercetători australieni a constatat că persoanele care consumă ceai  în mod regulat, în special ceai negru sau verde, au oasele mult mai puternice și șansele să dezvolte osteoporoză se diminuează. O ceașcă pe zi este suficientă, consumul în exces nefiind recomandat.

Reduce stresul

Există țări în care ceaiul este consumat sub forma unui adevărat ritual și acest lucru se întâmplă datorită conștientizării beneficiilor de către oameni. Ceaiul are efecte antidepresive, relaxează sistemul nervos și te ajută să treci mai ușor peste zilele în care ai o zi mai proastă.
Citește și: Bătălia băuturilor: cafea versus ceai negru
Atenție! Gravidele nu au voie să bea mai mult de o ceașcă de ceai negru pe zi.
sursă foto: oazaroberto.blox.p

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu