luni, 6 martie 2017

Proiectul „Amenajare faleză râu Moldova” este o prioritate pentru administrația romașcană

Proiectul „Amenajare faleză râu Moldova” este o prioritate pentru administrația romașcană

amenajarea falezei moldoveiProiectul prin care se dorește amenajarea falezei râului Moldova, de la microhidrocentrală și până la podul de fier a fost o prioritate și pentru vechea administrație locală, acesta împotmolindu-se la obținerea avizului de la Apele Române.
Primarul Lucian Micu a declarat că proiectul rămâne o prioritate pe agenda sa de lucru și, în următoarea perioadă va face toate demersurile ca să se obțină avizele necesare.
„Este vorba de un aviz de la Apele Române. Trebuie să mergem cu o variantă de proiect care să fie agreată de specialiști.
Proiectul nostru este unul foarte frumos și simplu și nu văd cu ce ar putea să dăuneze. Voi relua discuțiile și vom analiza toate punctele în funcție de rigorile pe care le impune legislația din domeniul Apelor Române și să realizăm acest proiect, cred eu de mare succes pentru romașcani”, a precizat Lucian Micu, primarul municipiului Roman.
Detalii despre proiectul „Modernizarea falezei râului Moldova și a lacului de acumulare, prin amenajarea unei zone de agrement”.
Proiectul se încadrează în capitolul „Dezvoltarea durabilă a turismului în zona Roman, Prioritatea de investiții 6.2.: crearea/modernizarea infrastructurii specifice de turism în vederea creșterii atractivității și competitivității municipiului ca destinație turistică.
Măsura 6.2.2. Crearea infrastructurii specifice de agrement turistic, inclusiv amenajarea teraselor râurilor.
Obiectivele proiectului
Modernizarea falezei râului Moldova și amenajarea acesteia ca zonă de promenadă și divertisment prin:
-      amenajarea de alei,
-      spații verzi,
-      iluminat ornamental,
-      foișoare, bănci,
-      piste de role și biciclete,
-      amenajarea lacului de acumulare ca bază nautică, etc.
Justificarea proiectului
Creșterea atractivității Municipiului Roman pentru turiști și locuitori.
Proiectul se integrează cu alte investiții din zonă sau este complementar cu alte proiecte:
- Proiectul este complementar cu investițiile similare finanțate in Municipiul Roman, mai ales cu proiectul „Microhidrocentrala pe râul Moldova, Municipiul Roman”
- Editarea unei „Broșuri de atragere”, în vederea promovării aspectelor pozitive ale municipiului (broșură de prezentare, tip pliant, care are menirea să transmită o impresie despre starea orașului, valorile și particularitățile acestuia)
- Organizarea de competiții/campionate sportive între unitățile școlare pentru promovarea mișcării și a spiritului competitiv
- Amenajarea și modernizarea unor parcuri tematice (pentru copii, de distracție, Grădina Zoologică)
Costul total estimativ al proiectului este de 25.000.000 lei, finanțarea obținându-se din POR 2014-2020, axa 3 pentru iluminat public sau POR 2014-2020, PI 5.2, și din bugetul local.
Romanul Financiar

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu