joi, 19 mai 2016

Laurențiu Leoreanu – „Infrastructurile educațională, sportivă și de sănătate, valori ale comunității!”

Laurențiu Leoreanu – „Infrastructurile educațională, sportivă și de sănătate, valori ale comunității!”

poza stire leoreanu 3„O altă prioritate investițională pentru municipalitate în mandatul meu a constituit-o modernizarea infrastructurii educative, dezvoltarea infrastructurii sportive destinată tinerilor și modernizarea Spitalului Municipal de Urgenţă Roman.
Cu fonduri atrase de la Compania Națională de Investiții, în anul 2012, s-au realizat 2 obiective importante, mai ales pentru copiii și tinerii acestui municipiu, și anume: Bazinul de înot și sala de sport de la Colegiul Tehnic Miron Costin. Cu fonduri din bugetul local, s-au realizat branșamentele la utilități și sistematizarea verticală la ambele obiective.
În același an, pentru tineri, în zona Sălii Sporturilor, s-a realizat un teren cu gazon sintetic pentru minifotbal, care, în afara suprafeței de joc de 1.032 mp, este dotat cu nocturnă, bănci pentru sportivi, tribună pentru spectatori și împrejmuire.
Cu fonduri ale Ministerului Educației, în anul 2012, s-au finalizat lucrările de reabilitare la corpul A al Colegiului Național Roman-Vodă. În cadrul acestui proiect, care a urmărit păstrarea aspectului arhitectural original și care a dat un aspect proaspăt acestei clădiri reprezentative pentru municipiu, bugetul local a contribuit cu aproape 350.000 lei pentru înlocuirea unor branșamente la utilități și pentru construirea unei centrale termice.poza stire leoreanu 7
Reabilitarea, modernizarea și dezvoltarea Colegiului Național "Roman Vodă"– corp B a fost unul dintre cele mai importante obiective de investiții începute în anul 2014. Această investiție a fost posibilă ca urmare a câștigării finanțării necesare prin proiectul depus de către Primăria municipiului Roman pentru Colegiul Naţional "Roman Vodă", în cadrul Programului Operaţional Regional 2007 – 2013, Axa prioritară 3 – Îmbunătăţirea infrastructurii sociale, Domeniul major de intervenţie 3.4 – "Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea şi echiparea infrastructurii educaţionale preuniversitare, universitare şi a infrastructurii pentru formare profesională continuă", Apelul de proiecte pentru fondurile realocate P.O.R
Proiectului vizează finalizarea consolidării corpului B al CNRV, lucrări de finisaje, înlocuirea tâmplăriei interioare și exterioare, înlocuirea instalațiilor sanitare și electrice. Totodată se va trece de la încălzirea cu sobe cu gaz la încălzire în sistem centralizat. Va fi înlocuit acoperișul și vor fi refăcute branșamentele şi racordurile la utilități. În anul 2015, lucrările la obiectiv au întâmpinat o dificultate majoră, neprevăzută, datorată constatării pierderii capacității portante a terenului de fundare în zona curții interioare la tronsoanele 2 și 3. Acest lucru precum și umezirea excesivă a solului a determinat încetinirea lucrărilor prevăzute în proiect și a impus găsirea unei soluții pentru îmbunătățirea capacității portante si a îndepărtării umezelii în zona afectată de sub fundația clădirii. Astfel prin metoda electrosilicatizării, zona afectată a fost readusă la parametrii necesari susținerii clădirii, dar au apărut noi costuri și o întârziere a proiectului cu aproape 6 luni. Cu toate acestea, la finalul anului 2015 erau realizate lucrări de consolidare în zonele unde solul se prezenta în parametri normali, a fost construită șarpanta pe tronsoanele 1 si 2, precum și au fost refăcute branșamentele și racordurile la utilități. Această investiție la care lucrează SC Construcții Unu Iași și SC CONBAS Roman urmează a se finaliza la sfârșitul semestrului I al anului 2016.
Subliniez faptul că baza materială a rețelei școlare a municipiului a beneficiat de investiții importante, în cursul anului 2015 cele mai importante lucrări vizând Colegiul Național Roman-Vodă – Corp B, realizarea acoperișului tip șarpantă cu învelitoare din tablă la Școala Vasile Alecsandri şi reparații capitale la acoperișul Școlii Calistrat Hogaș. Acoperișul tip terasă de la corpul nou al Școlii Vasile Alecsandri, care necesita dese reparații, a fost schimbat cu un acoperiș tip șarpantă cu învelitoare din table tip țiglă, lucrările fiind executate de către SC Petrina Construct Roman și însumând 360.000 lei.poza stire leoreanu
Tot la clădirile rețelei școlare s-au executat și următoarele lucrări:
-      reparații capitale la acoperiș clădire corp A Școala Carol I ( 140.000 lei )
-      reparații acoperiș Grădinița nr. 2 ( 26.000 lei)
-      reparații învelitoare Colegiul Tehnic Miron Costin (30.000 lei)
-      modernizare instalație încălzire și centrală termică la Colegiul Tehnic Petru Poni (125.000 lei )
-      reparații capitale acoperiș Școala Calistrat Hogaș (230.000 lei)
Tot în anul 2015 au fost reabilitate terenurile bituminate de sport de la Colegiul Național Roman - Vodă, Colegiul Tehnic Miron Costin, Colegiul Tehnic Danubiana și Colegiul Tehnic Vasile Sav. Lucrările au vizat o suprafață de 3.800 mp, au costat 260.000 lei și au fost executate de SC Star Prest Roman.
poza stire leoreanu 6În perioada 2012-2016 au fost modernizate aproape toate secţiile spitalului: ATI, boli infecţioase, cardiologie, chirurgie, chirurgie infantilă, dermatologie, obstetrică-ginecologie, medicină internă, neurologie, neonatologie, oftalmologie, oncologie, ortopedie, pediatrie, pneumologie, psihiatrie.
REPARAŢII CAPITALE 2012-2016
  Valoare totala  
AN 2012 627.015 RK CLADIRE SPITAL NOU, RK PEDIATRIE
AN 2013 476.903 RK PSIHIATRIE-SARPANTA , RK PEDIATRIE, RK INLOCUIRE ASCENSOARE
AN 2014 450.900 RK PEDIATRIE, , RK CORP CLADIRE SPITAL NOU
AN 2015 813.966 RK PEDIATRIE, RK PSIHIATRIE LOCATIA NOUA INTEGRAL(reabilitare,modernizare,sarpanta) RK CORP CLADIRE A,B,C
AN 2016 128.121 REALIZARE REZERVA APA
TOTAL 2.496.905  
    DOTARI CU APARATURA, din care amintim cele mai semnificative:
  VALOARE  
AN 2012 1.032.685 ECOGRAF DOPPLER, , MASA OPERATIE GINECOLOGICA, ELECTROCAUTER
AN 2013 1.017.513 MASA OPERATIE, DEFIBRILATO, MONITOARE PACIENTI,
AN 2014 1.098.963 AP. ANESTEZIE, MONITOR PACIENTI, PATURI, AP. VENTILATIE
AN 2015 1.674.165 AP. ROENTGEN, ECOGRAFE, SIST. VIDEOSCOPIE, INCUBATOARE, MASA OPERATIE
AN 2016 1.321.130 PATURI SPITAL, AP. RADIOLOGIE COMPLET DIGITAL
 TOTAL 6.144.456   
În anul 2014 a fost modernizată parcarea spitalului cu sitemul de control-acces (cca. 1 milion lei).
În Roman funcţionează 6 centre de permanenţă din care 2 în spaţiile primăriei, pentru care aceasta asigură utilităţile şi baza materială.” – Laurențiu Leoreanu, primarul municipiului Roman.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu