luni, 23 mai 2016

Cel mai iubit eveniment al anului, de către romașcani! Zilele Municipiului Roman de-a lungul anilor!

Cel mai iubit eveniment al anului, de către romașcani! Zilele Municipiului Roman de-a lungul anilor!

poza stire zilele municipiului 3Rolul social-cultural al municipalităţii s-a manifestat în fiecare an prin participarea directă sau ca partener la o serie de evenimente culturale definitorii pentru identitatea națională sau locală. Primăria Municipiului Roman a organizat o serie de acţiuni şi evenimente în colaborare cu: Muzeul de Istorie, Muzeul de Artă, Muzeul de Științe ale Naturii, Biblioteca Municipală „George Radu Melidon”, Şcoala de Artă „Sergiu Celibidache”, Clubul Copiilor, Casa de Cultură a Sindicatelor Roman, Orchestra „Moldova” din Roman, Ansamblul de dansuri populare „Cununa Moldovei” din Roman, Consiliul Judeţean Neamţ - Centrul pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” – Neamţ, Ansamblul „Floricică de la munte” din Piatra Neamţ, Societatea Culturală „Clepsydra”, Universitatea de Arte „George Enescu” din Iași, Radio Iaşi, Asociaţia de dezvoltare intercomunitară „Roman Metropolitan”, Academia „Petru Tocănel”, Ansamblul de dansuri populare „Plai Moldovenesc” din Roman, dar şi cu instituţiile de cult şi unităţile de învăţământ romaşcane. Tuturor le mulțumesc pentru implicare și devotamentul demonstrat față de comunitatea locală. 13254642 468324740036833 773066164214181751 o
Zilele Municipiului Roman, desfășurate in perioada 14 mai - 21 mai, au devenit un "brand" și dincolo de a fi un prilej de sărbătoare pentru romașcani, reprezintă un veritabil vehicul de afirmare pe plan regional, național şi internațional a familiei romaşcane”, a declarat Laurențiu Leoreanu, primarul municipiului Roman.
Zilele Municipiului Roman, ediția din 2012, a cuprins o serie de activități și manifestări precum: Târgul meşterilor populari, spectacolul „Mă mut la mama” susținut de actorii Teatrului Mic, spectacolul susținut de Tudor Gheorghe, Zilele „Episcop Melchisedec Ştefănescu”, Gala excelenţei romaşcane – prilej de manifestare a recunoștinței comunității față de romașcanii cu performanțe deosebite în 10 domenii de activitate, Semnarea Pactului de Amiciţie cu delegaţia din Dilijan – Armenia, Concertul, unic pentru Roman, susținut de mezzsoprana Eva Mabellini şi soprana Francesca Fedeli împreună cu Cvartetul Clasic Festiv de la Universitatea de Arte „George Enescu” din Iaşi sau concursul de scenete istorice susținut de liceele romașcane.
poza stire zilele municipiului 5Zilele Municipiului Roman (15 - 21 mai), aflate în 2013 la cea de a patra ediţie, au adus romașcanilor numeroase surprize plăcute și au constituit vreme de o săptămână un prilej special de afirmare a "familiei romașcane" la nivel local, regional și național. Într-un rezumat al calendarului activităților reamintim că în primele zile s-au desfășurat o serie de manifestări dedicate personalității Episcopului Melchisedec Ştefănescu, Gala excelenţei romaşcane și premierea cetăţenilor de onoare, deschiderea Târgului meşterilor populari și a Târgului de produse tradiţionale. Ziua Diplomației Romașcane a adus semnarea documentelor "înfrățirii" Municipiului Roman cu orașul Ștefan-Vodă din Republica Moldova. Romașcanii au avut parte și de spectacole inedite, astfel seara de folclor a fost deschisă de Diandra Bancu, câștigătoarea Marelui Premiu la Festivalul ”Doruri Mușatine” 2012 și solista Sabina Ursache. poza stire zilele municipiului 1
Acestora le-au urmat Ansamblul Moldova și soliștii orchestrei Moldova: Nelu Hongu, Nina Zeamă, Daniel Enache, Diana Constantin, Ana Dragu, Ștefan Enășel și Mihaela Cipriana Balașca, invitatii speciali fiind Ion Paladi și Adriana Ochișan din Republica Moldova. De asemenea, un moment special l-a constituit spectacolul de muzică ușoară susținut de Sylvie, Trupa Daggu Project și Formația IRIS. Cu ocazia Zilei tineretului romașcan, elevii şi profesorii coordonatori care au obţinut rezultate meritorii la faza finală a olimpiadelor şi concursurilor naţionale şi internaţionale au fost premiați în cadrul Galei excelenţei în educaţie.
poza stire zilele municipiului 2Zilele Municipiului Roman - 15 mai – 22 mai - aflate în anul 2014 la cea de a cincea ediţie, au reprezentat, ca întotdeauna, o dovadă a conectării ”marii familii romaşcane” la emoțiile și trăirile specifice unei sărbători deosebite. Reamintim câteva dintre evenimentele care au însoțit bucuria sărbătorii acelor zile:
- Sfințirea troiței de la Biserica Sfinții Voievozi ”Mihail și Gavril”
- Seara Sergiu Celibidache cu momente artistice muzicale susţinute de elevi şi profesori ai Şcolii de Artă Sergiu Celibidache Roman și Orchestra de cameră și corul Schola Cantorum Mușatină ale Academiei Petru Tocănel
- Demonstrația de îndemânare cu karturi susținută de Clubul Copiilor
- Seara de folclor, ai cărei invitați speciali au fost Irina Loghin și Petrică Mâțu Stoian
- Spectacolul de talente locale
-Spectacolul de muzică ușoară susținut de invitații speciali Pepe & Band și Formația Proconsul
- Gala Excelenței în Educație - festivitatea de premiere a elevilor şi profesorilor coordonatori care au obţinut rezultate meritorii la faza finală a olimpiadelor şi concursurilor naţionale şi internaţionale
- Gala Excelenței Romașcane - premierea romașcanilor cu cele mai deosebite realizări în anul 2014, în cadrul a 10 secțiuni: Seniori ai excelenței, Culte, Cultură, Învățământ, Sănătate, Administrație Publică, Social, Mediul de afaceri, Mass media, Sport.
- Spectacolul "Veselia nu-i în criză" al Teatrului de Revistă "Constantin Tănase".poza stire zilele municipiului 4
Zilele Municipiului Roman, aflate în 2015 la cea de a șasea ediţie, s-au evidențiat prin evenimentele culturale, artistice și sportive cuprinse în programul de activități. Cu prilejul Zilei Diplomației a avut loc întâlnirea oficială a administrației publice romașcane cu delegaţia din orașul Sunchang, Republica Coreea (înfrățit cu municipiul Roman din anul 2013). Gala Excelenţei în Educaţie a constituit prilejul pentru premierea elevilor şi profesorilor coordonatori care au obţinut rezultate meritorii la faza finală a olimpiadelor şi concursurilor naţionale şi internaţionale, ca semn al recunoștinței comunității locale față de dascăli, față de misiunea lor și ca apreciere pentru eforturile depuse de olimpici.
În cadrul acestui eveniment au fost premiaţi 228 de olimpici şi 142 de profesori coordonatori, valoarea totală a premiilor fiind de peste 45.000 lei.
Romanul Financiar

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu