joi, 26 mai 2016

„Cred că gândim prea mult și…nu facem nimic!” Leoreanu, în toiul nopții, printre locuitorii din Petru Rareș!

„Cred că gândim prea mult și…nu facem nimic!” Leoreanu, în toiul nopții, printre locuitorii din Petru Rareș!

poza stire nemultumiri leoreanuÎn urma vizitelor în teren, din noaptea de 24 spre 25 mai, pentru monitorizarea situației din cartierul Petru Rareș în timpul ploii torențiale, primarul Laurențiu Leoreanu a stat de vorbă cu oamenii, în timp ce utilajele puse la dispoziție de George Biciușcă, managerul OCCIDENTAL CONSTRUCT Roman, acționau pentru eliminarea apei.
Șeful administrației romașcane s-a arătat nemulțumit de modul în care a fost proiectată canalizarea și a cerut specialiștilor din Primăria Roman o implicare în găsirea altei soluții tehnice.
Punctul său de vedere l-a exprimat în cadrul ședinței Comitetului Local pentru Situații de Urgență, întrunit miercuri, 25 mai, pentru discutarea măsurilor ce se impun în urma ploilor din ultimele ore și stabilirea de măsuri în caz de evenimente ieșite din normal.
Părerea mea este că, de la an la an, au urmărit, au monitorizat, specialiștii din primărie, din afara primăriei, dar niciodată nu s-a dat o soluție bună.
Am stat de vorbă cu oamenii și sunt nemulțumiți. Aceștia au spus că mai bine funcționa canalizarea înainte, când era canalul vechi, și le pare rău că l-au stricat.
Acolo, trebuie să intervenim cât de repede putem, chiar în vara aceasta! Să încercăm să facem ceva! Oameni, cu 100 de ani în urmă, făceau canalizări și funcționau mai bine ca acum!
Noi, facem atâtea proiecte și le învârtim și le gândim ca până la urmă…nu funcționează!
Eu sunt total nemulțumit de modul cum funcționează și canalizarea de la APASERV dar și ceea ce am făcut noi, ca primărie, acolo. Avem atâția specialiști și atâția oameni care concep, că până la urmă nu funcționează nimic!
Acolo este o zonă cu pânză freatică sus, este o zonă unde înclinarea terenului impune anumite soluții pe care trebuie să le găsim.
Ar trebui să avem și o variantă empirică, populară, de rezervă, care să funcționeze acolo, în zonă! Rog specialiștii primăriei să găsiți o soluție să rezolvați problema locuitorilor din acea zonă; nu știu, săpăm un șanț, facem o rigolă, facem ceva ca oamenii să nu mai fie amenințați de ape.
Dacă unii fac navete spațiale, consider că și noi putem rezolva problema canalizării pe cele trei străzi: Avram Iancu, N. Bălcescu, Petru Rareș.
Am promis oamenilor că vom găsi o soluție și o vom aplica de săptămâna viitoare și așa va fi”, a declarat Laurențiu Leoreanu, primarul municipiului Roman, în cadrul ședinței Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență Roman.
Primarul de Roman a mulțumit lui George Biciușcă, managerul firmei OCCIDENTAL CONSTRUCT, pentru faptul că a intervenit prompt cu utilaje și pompă, să ajute locuitorii de pe cele trei străzi care au fost inundate în urma ploilor.
Romanul Financiar

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu