joi, 26 mai 2016

CALENDAR ZODIACAL - TAURUL (21 aprilie - 20 mai)

CALENDAR ZODIACAL - TAURUL (21 aprilie - 20 mai)

CALENDAR ZODIACAL - TAURUL (21 aprilie - 20 mai)
 
Prezentare generală

"Graba strică treaba" este un proverb inventat, categoric, de un Taur. În timpurile moderne, când se pune atât accent pe rapiditate, e uneori exasperant de greu să fii Taur, supus necesităţii interioare de-a face lucrurile pe-ndelete, în linişte, degrevat de presiunea limitelor de timp. Lentoarea Taurului (sau mai precis lipsa sa de grabă) aduce unora a lene, căci şi mişcările Taurului sunt pe potriva temperamentului său mă­su­rat, dar să nu uităm că vorbim aici despre un semn fix (iar despre Taur se spune că e cel mai fix dintre sem­nele fixe). În astrologie, aceste semne se bucură de reputaţia unor buni organizatori, cablaţi pe eficienţă.
Zodia Taurului este asociată şi cu vârsta pre­şco­lară, când copiii sunt cei mai drăgălaşi. Aţi încercat vreo­dată să luaţi ceva din mâna unui copil de doi ani? Dacă da, ştiţi că e aproape imposibil. Copilul a des­coperit că între el şi un obiect poate exista o relaţie, că acesta poate fi al lui. Nu-i de mirare, deci, că verbul zo­diei este "a avea" şi cuvintele "mie" şi "al meu" sunt atât de frecvente în vocabularul Taurului. În­tr-adevăr, Taurul este considerat cel mai posesiv semn al întregului cerc zodiacal dar care, graţie influenţei micului benefic Venus, planeta care îl guvernează, are şi plăcerea de-a împărtăşi lucrurile bune şi fru­moa­se cu cei dragi.
Taurul poate fi lacom, dar rareori este egoist, fiind de părere că plăcerea se dublează dacă e împărtăşită. Şi cine poate spune că n-are dreptate?! Un dar de mare preţ pe care Taurul l-a primit din partea lui Venus este capacitatea de-a se bucura de simţuri. Un obiect fru­mos îi atrage privirea şi îi provoacă o plăcere vi­zuală, care îi scapă trecătorului grăbit, adâncit în gân­durile sale. Trilul unei păsări îi încântă auzul, în timp ce altcineva reacţionează doar la zgomotele transmise de smartphone. Ca să nu mai vorbim de mâncare. Tau­rul este un gurmand, dar nu preferă neapărat mân­că­rurile complicate, acoperite de sosuri diverse, ci pre­feră gus­tul natural. O roşie proaspăt culeasă de pe vrej i se pa­re adesea o hrană mai gustoasă decât un sos de roşii la cutie, oricât de multe condimente ar conţine. Aceas­tă plăcere naturală cu care Taurul se apropie de viaţă este temperată, în cele mai multe cazuri, de un al şa­selea simţ, cadou tot de la Venus. Este vorba de bunul simţ. Acesta este etalonul invizibil care îi ser­veşte Taurului drept ghid şi-i permite să nu depăşească de­cât rareori justa măsură. Există însă, din păcate, şi Ta­uri croiţi după modelul Minotaurului, şi mai puţin al lui Venus, care se lasă prinşi de beţia simţurilor şi pot eşua în labirinturile pasiunii.
Răbdarea şi pacifismul sunt alte două caracteristici marcante ale Taurului. Taurul tipic se prezintă împă­ciui­tor faţă de persoanele care vor să se ia la harţă cu el, nu îi sare ţandăra uşor. De cele mai multe ori în­cepe prin a-şi întreba, cu calm, preopinentul, ce s-a întâmplat şi, după ce s-a lămurit, încearcă să găsească o soluţie paşnică. Această abordare îl fereşte de bu­cluc, pentru că nu poate duce la escaladarea con­flic­tului. Însă, dacă are de-a face cu cineva care caută cearta cu lumânarea, Taurul va riposta, în cele din urmă, şi atunci se adevereşte zicala: "Fe­rească Dumnezeu de mânia omului blând!". Când Taurul vede roşu, nimeni nu-i poate sta în cale. Din fericire, rareori se ajunge în punctul acesta.
În momentul în care un nativ al zodiei Tau­rului îşi propune un obiectiv, procedează cu o tenacitate ieşită din comun şi, de multe ori, reuşeşte să atingă acel obiectiv, în ciuda tuturor obstacolelor, şi a faptului că nimeni nu i-ar fi acordat, iniţial, vreo şansă. Secretul reuşitei sale constă în faptul că procedează metodic, că ştie să-şi susţină efortul pe perioade lungi de timp şi că, echi­li­brat cum este, nu se lasă cu una, cu două, pradă descurajării.

Femeia Taur

CALENDAR ZODIACAL - TAURUL (21 aprilie - 20 mai)Foto: Dreamstime - 2
 
Înzestrată cu o senzualitate naturală, femeia Taur se distinge de cele mai multe ori prin acele linii curbe ale corpului, care de­scriu femeia clasică. E adevărat, puţine dintre Tăuroaice sunt slăbuţe (ca Audrey Hepburn, de exemplu) dar armonia dintre părţile tru­pului e de natură să atragă aten­ţia bărbaţilor, precum şi felul în care se mişcă. Să nu vă gândiţi la un mers provocator, ci la o ar­mo­nie naturală a miş­cărilor, venită, evi­dent, tot de la Venus, şi ca­re pune în valoare atu­urile lor feminine. În ma­rea lor majoritate, fe­meile din Taur vor căuta să-şi pună în evidenţă fru­museţea naturală, în loc să recurgă la diverse trucuri, astăzi atât de la îndemână, pentru a părea altfel decât arată în realitate. Gustul femeii Taur este clasic, de multe ori în stilul Chanel, dar cu mai multe culori. Până şi în îm­bră­cămintea sport, Tăuroaica va fi atentă să se po­tri­vească culorile şi texturile, să-i cadă bine şi să aibă o notă de eleganţă. Dar dacă tot vorbim despre gust, nu trebuie să trecem cu vederea talentul de care dă do­vadă Tăuroaica noastră în bucătărie. Are papile gus­ta­tive fine şi îi place să lucreze cu produsele pământului. Este la concurenţă cu Racul, atât în privinţa calităţilor de gospodină, cât şi a celor de gazdă.
O trăsătură a Tăuroaicei care o face de nepreţuit în ochii multor bărbaţi este că nu vorbeşte mult. Când are ceva de spus, foloseşte puţine cuvinte şi un ton calm. Puţine femei ale zodiei au o voce stridentă sau obişnuiesc să ridice vocea, atunci când ceva nu le convine. Nu e deci de mirare că le vine mai uşor decât altora să susţină o relaţie. Pentru că se simte bine în propriul corp (ca toate semnele de pământ, de altfel) e relaxată în viaţa intimă, care, de multe ori, devine mai plăcută şi chiar mai incitantă, pe măsură ce timpul trece. Asta, cu condiţia ca Tăuroaica să-şi ţină în frâu ten­dinţa de a-şi controla partenerul. Cu toată căldura şi tandreţea pe care le oferă, la al şaselea telefon dat într-o zi iubitului, acesta poate traversa linia dintre a se simţi flatat şi a se simţi sufocat. De multe ori, fe­meia Taur pur şi simplu nu înţelege eventualele re­proşuri cu privire la nevoia de a lua legătura cu per­soana iubită, oricând simte nevoia să o facă. Doar este iubitul EI. Vă aduceţi aminte? Meu, mie, a mea... toate aceste minunate pronume posesive au fost create pentru Taurul cel posesiv, al cărui verb este "a avea". Această insistenţă a Tăuroaicei de a se asigura că ce-i al ei e pus deoparte nu este intenţionată. Face parte, pur şi simplu, din structura ei. Şi, fiind o fiinţă re­zo­nabilă, va şti să îşi dozeze porţia de posesivitate, de dragul echilibrului.
În familie, acest echilibru psihologic pe care-l aduce cu sine ca zestre femeia Taur creează un climat de siguranţă pentru copii. Ei vor avea repere clare după care să se orienteze. Orele de masă nu vor oscila de la o zi la alta şi regulile vor fi aplicate cu calm şi cu fermitate. Uneori, însă, mama Taur rămâne ancorată în vechile reguli, fără să-şi dea seama că odrasla a crescut şi are nevoie de un set nou. De aceea este bine să facă un exerciţiu de flexibilitate cu cei mici şi să ceară sfatul, atunci când se ivesc conflicte, unor per­soane în care are încredere şi care privesc situaţia din afară.

Bărbatul Taur

CALENDAR ZODIACAL - TAURUL (21 aprilie - 20 mai)
 
Există un clişeu în privinţa bărbatului născut în zodia Taurului. Se spune că este un iubit senzual şi romantic, care în momentul în care se implică într-o relaţie, este stabil până la adânci bătrâneţi. Povestea cu senzualitatea este categoric adevărată, în parte şi cea cu romantismul, deşi gesturile romantice dra­ma­tice nu corespund naturii sale, pe care o putem descrie mai degrabă ca fiind un "romantism bine temperat". Gre­şită este şi ideea despre nevoia Taurului de a se im­plica, neapărat, într-o relaţie stabilă. Dacă aveţi du­bii despre această afirmaţie, întrebaţi-l pe George Clooney. Sigur că da, Taurii apreciază stabilitatea şi si­guranţa emoţională, pe care o pot găsi la un partener previzibil. Un timp! După care, au nevoie de ceva în plus. Să nu uităm că Venus este şi patroana artelor, iar pentru Taur, o relaţie trebuie să devină o adevărată operă de artă. El îşi va stimula partenera prin atenţii, complimente şi ieşiri, dar ea trebuie să ştie să răs­pundă la aceste gesturi, aducând la rândul ei câte ceva nou în relaţie. Nu este vorba de nou ca înfăţişare, dim­potrivă, dacă iubita unui Taur pleacă de acasă cu pă­rul blond şi lung şi se întoarce cu el verde şi scurt, nu va fi plăcut surprins. Taurul are valori conservatoare. Va aprecia, de exemplu, câteva şuviţe şatene, care să dea un nou farmec părului blond şi lung. Ceea ce îl face pe Taur să se bucure este atunci când e aş­tep­tat cu o prăjitură făcută du­pă o reţetă nouă, de mâinile iubitei, sau cu bilete la un concert. Atunci va şti că par­tenera e la fel de preo­cupată de îmbunătăţirea per­manentă a relaţiei, cum este şi el. Dar aceasta este o provocare de care multe femei nu sunt capabile. De aceea există sur­prinzător de mulţi Tauri, care preferă să fie mo­no­gami în serie, decât să aleagă să se căsă­to­rească cu ci­neva care să cadă pra­dă ru­tinei, într-o relaţie ca­re, ast­fel, este sor­tită plafo­nării.
Din păcate, posesi­vi­ta­tea Taurului îl determină ade­sea să dorească nea­părat să fie sigur că per­soa­na iubită este "a lui". Şi atunci o ia cu asalt. Cele două tipuri de bărbat Taur au abordări diferite. Despre prima tipologie se spune că poate să şi doarmă pe preşul din faţa aparta­men­tului iubitei, cât timp este necesar ca ea să cedeze insistenţelor lui. Oricât de rudimentară ar putea părea această metodă, multor Tauri le reuşeşte.
Problema este că Taurul care recurge la metode mai sofisticate are şi aşteptări pe măsură, altfel riscând să ajungă rapid la un grad de saturaţie în relaţie. Dar ceea ce-l împiedică adesea să-i pună capăt este toc­mai acea posesivitate despre care vorbeam. În acest caz, Taurul se poate decide să păstreze ceea ce are deja şi să-şi caute compensările de tip venusian în altă parte.
Odată ce a găsit o parteneră compatibilă, Taurul va acţiona ca un bărbat clasic: se va ocupa de ea atât din punct de vedere financiar (îi place să o răsfeţe), cât şi afectiv, neuitând să-i spună că e frumoasă şi că o iu­beşte. Calmul şi tandreţea sa nu lasă însă loc ma­nipulării. Când e vorba despre decizii privind relaţia, va insista să aibă ultimul cuvânt şi nu va tolera să i se conteste hotărârile sau discernământul. Nu e genul care să caute aprobarea partenerei, deşi se bucură atunci când e susţinut.
Ca tată şi familist, el e echilibrat, eficient şi devo­tat. Pentru că îi place tot ce creşte, se implică şi în creş­terea co­piilor, şi în creşterea presti­giului familiei sale cu care do­reşte să se mândrească.

Copilul Taur

CALENDAR ZODIACAL - TAURUL (21 aprilie - 20 mai)
 
Rubiconzi şi zâmbitori, pruncii născuţi sub sem­nul Taurului sunt o plăcere pentru părinţi, atâta timp cât nu vor ceva anume. În momentul în ca­re îşi do­resc ceva şi nu obţin, pă­rinţii pri­mesc o lecţie despre încă­pă­ţânare. Mi­cuţul Taur frustrat (care de obicei are nişte plămâni pe cinste) e pre­gătit să plângă sau să ţipe, până când cel mai deştept (adică pă­rin­tele) cedează. Aceasta este piatra de încercare pentru cei însărcinaţi cu creş­terea unui asemenea Tăuraş. În afara acestor probe de rezistenţă la care sunt supuşi părinţii, este mai degrabă o plă­cere să te ocupi de un mic Taur. În pri­mul rând, pentru că ştie să-şi găsească ocupaţii şi nu se plictiseşte repede de jocuri sau de jucării. Este în stare să rămână preo­cu­pat de ceea ce face ore în şir, fără să de­ranjeze pe nimeni. Zâm­beş­te cu uşurinţă şi cere cu far­mec. Şi aici este nevoie de dis­cernământ din partea pă­rin­ţilor, pentru că este foarte plăcut să le oferi ceea ce ei îţi cer cu atâta graţie. În plus, ştiu în mod natural să-şi ma­ni­feste recunoştinţa, ceea ce mulţi copii trebuie să înveţe.
Atenţie trebuie în legătură cu datul şi luatul lu­crurilor. În momentul în care i-ai pus unui Taur în mână un obiect, de regulă el îl consideră al lui. De aceea, tre­buie să i se ex­plice, înainte de a i se înmâna un obiect: "Tanti Li­via te lasă să te joci cu bră­ţara ei cinci mi­nute, dar după aceea tre­buie să i-o dai îna­poi". Poate nu este rău să adă­ugăm: "pen­tru că este a ei, nu a ta". Cu cât mai repede în­ţe­lege micuţul Taur acest concept, cu atât mai bine vor decurge relaţiile lui cu restul lumii. Interesant este că din momentul în care Taurul învaţă că lu­cru­rile pot fi şi ale altora, se relaxează şi devine generos. Mai ales în privinţa mâncării, poate cu excepţia dulciurilor.
Cei mai mulţi copii se răsfaţă când vor să se îm­brace cu un lucru, şi nu cu altul. Pentru micuţul Taur însă, culoarea potrivită poate să determine starea de spirit pe ziua respectivă. Are un simţ al culorilor şi al muzicii indus de Venus, şi părinţii ar face bine să observe aceste înclinaţii şi să încerce să le dezvolte.
Rare sunt momentele în care micul Taur trebuie pe­depsit, pentru că reacţionează cu uşurinţă la ar­gu­mentele de bun simţ. Iată de ce educaţia sa nu pre­supune decât consecvenţă şi limitarea unor potenţiale excese. Tăuraşul ştie să îşi răsplătească părinţii cu frecvente îmbrăţişări şi declaraţii de afecţiune.

Profesii şi vocaţii

CALENDAR ZODIACAL - TAURUL (21 aprilie - 20 mai)Planeta guvernatoare: VENUS
 
Printre darurile oferite de patroana artelor, Venus, se găsesc două destinate în mod special Taurului. Dacă ne gândim că gâtul şi corzile vocale sunt gu­vernate de Taur, devine uşor de înţeles de ce atâţia na­tivi ai acestei zodii ajung cântăreţi renumiţi. E su­ficient să menţionăm numele a două legende: Ella Fitzgerald şi Barbra Streisand. Plăcerea îmbinării culorilor se regăseşte la Taurii care aleg pensula şi şevaletul, şi aici îl putem da ca exemplu pe nimeni altul decât pe Salvador Dali, care ilustrează şi faptul că există şi Tauri excentrici.
Dar cei mai mulţi dintre reprezentanţii acestui semn de pământ sunt cu copitele (pardon, cu pi­cioa­rele!) bine înfipte în realitatea materială şi co­tidiană. Îi vom găsi în bănci - de preferinţă nu la ghi­şee, ci în birourile din spate, unde se face po­li­tica finan­cia­ră. Toate ocupaţiile care au de-a face cu mânui­rea ba­ni­lor li se potrivesc Taurilor, mai pu­ţin cele care por­nesc de la un factor ridicat de risc.
Când spunem "Taur", avem, în general, repre­zentarea unei fiinţe mai degrabă greoaie, dar printre vocaţiile Taurilor se numără şi cea de dansator. Un exemplu edificator este celebrul Fred Astaire. De asemenea, dacă ne aducem aminte că graţioasa Audrey Hepburn a debutat ca balerină, înţelegem cum simţul muzical şi buna stăpânire a corpului îi pot face pe Tauri buni dansatori, în special în do­me­niul dansului sportiv. Taurul iubeşte pământul probabil mai mult decât orice alt semn zodiacal. Se simte legat de tot ce este verde şi se consideră cu adevărat un copil al naturii. De aceea, poate să obţină recolte mai bogate decât oricine altcineva. Sub în­grijirea lui, florile, fructele, legumele prosperă, spo­rind bunăstarea Taurului. Viti­cultura este în mod special le­gată de acest semn, care reu­şeş­te, adeseori, să îmbunătăţească soiurile pe care le cultivă. Un alt simţ bine dezvoltat al Ta­urului, cel olfactiv, poate duce la rândul său la câştiguri, în situaţia în care este aplicat în par­fumerie. În consecinţă, pu­tem spune că nasul Taurului mi­roase orice ocazie de-a câştiga bani, cărora le acordă timp, cât munca respectivă îi face plă­cere.

Şeful taur

CALENDAR ZODIACAL - TAURUL (21 aprilie - 20 mai)
 
Impresia pe care o creează cel mai adesea un şef Taur este că nimic nu-l poate scoate din sărite. Este dispus să înţeleagă eventuale greşeli şi să explice, de mai multe ori, de ce un lucru se face, în opinia lui, într-un fel anume. Modul amabil în care îşi face cunoscut punctul de vedere nu anunţă, în mod ex­pli­cit, că vor urma con­secinţe, pentru că nu obişnuieşte nici să ridice tonul, şi nici să insulte. Dar în situaţia în care indicaţiile sale sunt trecute cu vederea în re­pe­tate rânduri, cel care le-a nesocotit se poate trezi, într-o bună zi, cu con­tractul de muncă desfăcut. Când se ajunge în situaţia aceasta, nimic nu-l mai poate îmbuna, căci Taurului îi ia mult timp până să se ho­tărască şi îi displac ges­turile radicale dar, când e ca­zul, le ia, şi gata. Preferă însă să aibă de-a face cu oa­meni care să-l înţeleagă din prima, de aceea e atât de meticulos când face angajări, pentru că are nevoie ca angajaţii săi să facă întocmai ce şi cum le cere el. Rezultatele îi justifică, de cele mai multe ori, această atitudine. Conservator şi chibzuit cum e, Taurul pre­fe­ră să pornească de la o umilă gheretă, în care să fa­că covrigi, aşa cum l-a învăţat bunica, şi să ajungă să deţină cea mai de succes patiserie din oraş sau, de ce nu, un lanţ de patiserii. Nu poate sta pe loc, trebuie să se dezvolte continuu, dar nu caută soluţii facile, pom­pieristice, ci axându-se pe calitate. Se gândeşte că dacă lui îi plac lucrurile de calitate, s-ar putea să le placă şi al­tora, iar aceasta e o gândire sănătoasă, mai ales când e susţinută şi de principiul că minunile nu se înfăp­tuiesc peste noapte.

Angajatul Taur

Îşi vede de treabă cu seriozitate, fără să facă mare caz de asta. Mânuirea cuvintelor nu e specialitatea lui (decât dacă o face cântând, da, un Taur cântând o serenadă se descurcă perfect cu cuvintele), dar ca angajat, nu vine să cânte serenade şefilor. Cu alte cu­vinte, nu se pricepe la linguşeli şi nici nu vine să bată la uşa şefului dacă nu are vreo problemă prac­tică de rezolvat. Pentru că nu se agită, nu aleargă de colo-colo şi se mişcă fără grabă, e uneori greu pentru şefi să îi remarce calităţile. Dar, de regulă, vine şi mo­mentul în care şeful trebuie să compare rezultatul mun­cii celor care fac valuri, dând impresia că mun­cesc de mama focului, şi al Taurului cel tăcut, dar atât de efi­cient. Atunci, nu mai încape îndoială cine va fi pro­movat. Taurul e mânat mai puţin de ambiţia de-a ajunge cât mai sus în ierarhie, cât de cea ca rezultatul muncii sale să fie cât mai aproape de perfecţiune. E pro­verbialul om de încredere, pe care şi colegii, şi şe­fii îl respectă nu doar pentru com­petenţa sa, ci şi pen­tru modestia de care dă dovadă. Îşi va îndeplini im­pecabil atribuţiile de serviciu, dar când nu va mai fi loc pentru creşterea sa profesională, va pleca în altă parte, căci stabilitatea, oricât de importantă ar fi pen­tru el, vine pe locul doi, faţă de nevoia de-a se dez­volta constant.
 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu