joi, 19 mai 2016

Sorin Dumitru Cazan – „Orașul nostru nu va avansa economic fără o reformă a administrației publice locale!”

Sorin Dumitru Cazan – „Orașul nostru nu va avansa economic fără o reformă a administrației publice locale!”

poza stire cazan„În ultima perioadă există mari semne de întrebare legate de eficiența administrației noastre locale și de încrederea în clasa politică din municipiul Roman.
Vom avea cu toții de câștigat dacă vom schimba modalitatea de a face administrație locală, prin creșterea eficienței, a transparenței decizionale, prin profesionalizarea administrației și prin reînceperea unui proces de modernizare a instituțiilor publice locale. Romanul nu se poate moderniza și nu va avansa economic, nu se va putea elimina în mod consistent corupția fără o reformă a administrației publice locale!
Degeaba avem proiecte, dacă nu avem o administrație publică capabilă să dubleze acest proiecte de dezvoltare economică. Cheltuirea banilor din bugetul local nu trebuie să fie justificată doar de întreținere și cheltuieli administrative de funcţionare a unor entităţi, așa cum se întâmplă acum. Ci administrația locală trebuie să fie în măsură să investească în obiective strategice care să atragă, la rândul lor, alte investiții (de regulă de natură privată sau public-privată).
În cazul Municipiului Roman, actul administrativ a fost și este o problemă constantă, iar lipsa de viziune și de eficiență administrativă sunt cauza marilor probleme cu care se confruntă astăzi orașul nostru. De aceea unul dintre obiectivele din programul meu, pe patru ani, pe care îl propun pentru dezvoltarea municipiului Roman este reforma administrației locale.
Vă prezint o serie din măsurile ce le vom lua pentru eficiența administrației publice locale:
•      Vom implementa un Program de transparență decizională , urbanistică și financiară!
•      Va exista o platformă online prin care cetățenii vor vedea în timp real modul de cheltuire a banului public și execuția bugetară.
•      Va fi o platformă online de procesare a autorizațiilor de construcție, cu afișare geografică pentru autorizații de construcție.
•      Primăria va fi pe deplin informatizată, astfel încât fiecare cetăţean să poată consulta în orice moment de pe computerul personal, stadiul în care se află solicitarea sa, mergând până la afişarea încasărilor şi plăţilor zilnice ale instituţiei, astfel încât să putem vorbi de o transparenţă totală a gestionării banului public.
•      Toate licitaţiile şi detaliile contractelor care implică resursele comunităţii vor fi publicate pe site-ul Primăriei.
•      Şedintele de Consiliu Local vor fi transmise live pe site-ul Primăriei. Aceste şedinţe vor fi înregistrate şi stocate pe site. Deciziile în cadrul Primăriei nu se vor mai lua în spatele ușilor închise.
•      Înainte de începerea oricărui proiect, cetățenii vor fi informați de ceea ce va întâmpla lângă blocul și în cartierul lor, și li se va cere părerea. Nu e o obligație prevăzută în lege, ci o considerăm o datorie morală ca edili în fața romașcanilor.
În calitate de primar al municipiului Roman voi lupta zi de zi pentru transparența totală a cheltuirii fondurilor publice. Împreună cu echipa mea doresc să le oferim cetățenilor, ce nu am avut niciunii până acum, o administrație eficientă, corectă, performantă și foarte riguroasă în gestionarea banului public.
Dacă doriți să combatem eficient corupția și să avem transparență în administrația locală votați Primar al municipiului Roman Sorin Dumitru Cazan, poziția nr 6 pe buletinul de vot, alături de echipa mea de consilieri locali, pe poziția 7 pe buletinul de vot. Votați Partidul România Unită!
Doar de dumneavoastră, dragi romașcani depinde viitorul orașului nostru!”
Comunicat de presă al PRU Neamț.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu