Citește și:
Denimed Consulting SRL Bucureşti are ca domeniu de activitate comerţul cu ridicata al produselor farmaceutice şi a beneficiat de peste 100 de contracte, în special de la spitalele din Capitală, dar şi de la unităţile sanitare din Ilfov şi Ploieşti, în valoare totală de circa 75 milioane de lei, fără TVA.
Mai bine de jumătate din aceste contracte au fost atribuite fără licitaţie, cu invocarea, de fiecare dată, a situaţiilor de extremă urgenţă. Cele mai multe înţelegeri au fost parafate cu Spitalul Universitar de Urgenţă, dar pe lista beneficiarilor se mai află Spitalul Sf. Pantelimon (unde a primit un contract de 20 milioane lei în decembrie 2008), Spitalul Marie Curie, Spitalul Clinic de Urgenţă, Spitalul Victor Babeş, Spitalul Bagdasar etc. Denimed Consulting SRL a raportat pentru 2015 o cifră de afaceri de 11.593.421 lei şi un profit net de 4.218.925 lei. Unic asociat este Alexandru Octavian Grumaz, care mai deţine şi Denimed Cleaning SRL, specializată în spălarea şi curăţarea uscată a articolelor textile.
De asemenea, şi această firmă este un client fidel al spitalelor bucureştene. Ea a primit în aprilie, respectiv mai, două contracte, în valoare totală de circa 800.000 lei, de la Spitalul Universitar de Urgenţă şi Spitalul Victor Babeş şi declara pentru anul 2014 afaceri de 5.788.042, un profit net de 1.031.649 lei făcut cu 92 de angajaţi.
Urzeala serviciilor
Prezenţa fiului fostului adjunct STS Grumaz în aceste afaceri nu este întâmplătoare. De fapt, implicarea serviciilor este deosebit de masivă. Practic, devine foarte greu de crezut că serviciile de informaţii nu ştiau de neregulile din sistemul sanitar de care vorbeşte acum toată lumea.
Doar şi pentru că îţi spionezi, la propriu sau la figurat, concurenţa pe o piaţă atât de competitivă, tot aflai despre substanţe neconforme vândute spitalelor în detrimentul tău şi luai, teoretic, măsuri în acest caz. Dacă nu o faci, ori eşti complice, ori faci la fel, ceea ce duce discuţia spre un punct de gravitate extremă.
Până în 2012, Alexandru Octavian Grumaz a fost unul din patronii Centrului Medical Polimed, afacere fondată în anii’90 de fostul ministru Sebastian Vlădescu. Grumaz jr. era asociat aici cu Ionel Manole (partenerul lui Vlădescu şi Călin Popescu Tăriceanu în Leader High Tech SA), Dan Simulescu (ex-manager Medlife, Medist şi Metrorex) şi Marcel Viorel State, general MAI în rezervă.
Acelaşi Alexandru Octavian Grumaz apare, printre alţii, şi în General Trading & Management SRL alături de sora sa, Ana Maria Grumaz, dar şi de Ionuţ Florin Adrian Tănase. Nimeni altul decât fiul generalului Tudor Tănase, adică fostul superior al lui Grumaz la conducerea STS, unde a fost director general între 2001 şi 2005. Fiii generalilor Tănase şi Grumaz au fost asociaţi şi în Conect Telecom SRL, redenumită Carroline Excelent SRL şi dizolvată în 2010. Deja nu mai poate mira pe nimeni că celor doi le-a fost partener în această firmă şi Ioan Dragoş Amihăesei, fiul lui Ioan Mihăesei, evident, general STS.
În fine, Alexandru Octavian Grumaz este asociat şi în Optoelectronica 2001 SA, producător de optică militară în care erau acţionari, la un moment dat, senatorul UDMR Verestoy Attila şi Lanyi Szabolcs Ştefan, fost ministru al Cercetării şi secretar de stat. Optoelectronica 2001 SA este condusă de generalul Teodor Necşoiu, fostul şef al Institutului de Fizică Atomică Măgurele.
Generalul Alexandru Grumaz a fost prim adjunctul directorului STS şi subsecretar de stat, fost consul general al României la Shanghai, între 2007 şi 2009.
Generalul Tudor Tănase a fost directorul STS, apoi şeful compartimentului de Căutare şi Salvare din cadrul Romatsa.
24 milioane lei a fost profitul net obţinut de fiul generalului Grumaz din contractele cu spitale în ultimii cinci ani
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu