miercuri, 1 martie 2017

Promisiuni pentru profesori: locuinte de serviciu, asigurari medicale speciale si imprumuturi cu dobanda subventionata

Promisiuni pentru profesori: locuinte de serviciu, asigurari medicale speciale si imprumuturi cu dobanda subventionata

de portalInvatamant.ro la 01 Mar. 2017 1 comentarii

Promisiuni pentru profesori: locuinte de serviciu, asigurari medicale speciale si imprumuturi cu dobanda subventionata Promisiuni extrem de atractive pentru profesori din partea Academiei Romane. In cadrul Stategiei de de dezvoltare a Romaniei pentru urmatorii 20 de ani elaborata de forul academic se precizeaza faptul ca profesorii vor ajunge sa fie "intre primele 3 profesii ca atractivitate in sectorul public", enumerandu-se si o serie de facilitati ce urmeaza sa fie acordate: locuinte de serviciu, asigurari medicale speciale si imprumuturi cu dobanda subventionata. Strategia este in stadiul de elaborare si discutii, impreuna cu Presedintia Romaniei.

Ministerul Educatiei a anuntat recent ca se pregateste pentru o noua Lege a Educatiei, care va fi gata pana la finalul anului 2017. In acelasi timp, insa, exista si o alta initiativa care vizeaza domeniul educational, una care promite conditii mult mai bune pentru personalul didactic.
 
Academia Romane a elaborat recent "Stategia de de dezvoltare a Romaniei pentru urmatorii 20 de ani". Aceasta este o viziune ampla asupra felului in care trebuie sa arate si sa se dezvolte Romania, avand un capitol special dedicat educatiei.
 
Profesorii primesc promisiuni extrem de atractive, ce ar urma sa fie implementate in perioada urmatoare. Locuinte de serviciu, asigurari medicale speciale (atat pentru ei cat si pentru familie) precum si imprumuturi cu dobanda subventionata de stat pentru achizitiile de carti sau calculatoare si scutiri de taxe de studiu pentru copiii cadrelor didactice sunt doar cateva dintre masurile propuse de Academia Romana pentru cresterea atractivitatii profesiei didactice. 
 
Tinta acestei Strategii, in ceea de priveste domeniul educational, este promisiunea ca a „profesia didactica va deveni una dintre cele mai respectate si cautate pe piata muncii si se va situa in primele trei profesii ca atractivitate in sectorul public”.

...puteti citi aici Strategia integrala >>
 
Strategia de Dezvoltare a Romaniei in urmatorii 20 de ani care este in acest moment in stadiu de elaborare, urmand ca pana in ianuarie 2018, sub patronajul Presedintelui Romaniei, aceasta sa fie aprobata printr-un „acord de indeplinire de catre institutiile si fortele politice majore ale tarii”. 
Culegere de engleza pentru clasele V-VIII
Culegere de engleza pentru clasele V-VIII
Vezi detalii
Capcanele GRAMATICII si LITERATURII Romane
Capcanele GRAMATICII si LITERATURII Romane
Vezi detalii
Culegerea de teste pentru Evaluarea Nationala clasa a VI-a
Culegerea de teste pentru Evaluarea Nationala clasa a VI-a
Vezi detalii
 
Ramane de vazut daca si cum vor fi implementate aceste propuneri, mai ales in conditiile socio-economice din Romania actuala. Promisiunile pentru profesori arata, insa, cat se poate de bine pe hartie, cel putin pentru urmatorii 20 de ani.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu