joi, 18 februarie 2016

Când scuipi împotriva vîntului, te scuipi de fapt pe tine

Când scuipi împotriva vîntului, te scuipi de fapt pe tine

Dragos Ghitulete februarie 18, 2016 Fără categorie
6 comentarii 1,424 Vizualizari
Da, domnule preşedinte Iohannis, asta aţi făcut miercuri, 17 februarie, o zi de care vă veţi aminti cu fiecare like pe care îl pierdeţi pe facebook. Stiţi, “patidul” ăla care v-a sprijinit. I-aţi scuipat tocmai pe acei oameni datorită cărora  aţi fost ales în acel noiembrie 2014. Numai că, aşa cum poate observaţi chiar de la înălţimea funcţiei de preşedinte, aţi făcut-o împotriva vîntului.
Ce să înţeleagă milioanele de oameni care au îndurat ore şi ore frigul, ploaia şi administraţia ostilă pentru a împiedica un descreierat să ajungă la Cotroceni? Că frăţia intereselor e transpartinică.
Vă simţiţi confortabil, acolo în turnul de fildeş, văzînd cum instituţiile statului sînt rînd pe rînd umilite de un puşcăriaş şi acoliţii lui? Speraţi că pînă în 2019, la următoarele alegeri prezidenţiale, lumea va uita.
Am înţeles, cred, mulţi dintre noi, cei care am scris în 2014 despre Victor Ponta ca despre pericolul real pentru democraţie şi pentru stat de drept , că singura miza pentru dumneavoastră acum e un nou mandat de preşedinte. Confortabilă opţiune. Numai că în schimbul ei sacrificaţi cam mult.
Înlocuiţi ceea ce aţi spus la dezbaterea societăţii civile (ce ironie, tema dezbaterii – “Dialog pentru România. Primăvara politică a societăţii civile”) – decizie judecatoreasca definitivă egal “banal motiv administrativ“, cu proprietatea e un moft, rostită de Ion Iliescu- şi veţi vedea unde aţi aruncat speranţele noastre. Pentru liniştea şi confortul prezidenţiale, aţi devenit apăratorul celor care nu dau doi bani pe stat de drept, pe democraţie. Potenţialul de indignare e însă mare. Ar trebui să vă daţi seama de asta numai din diferenţa de peste un million dintre voturile dumneavoastră şi cele pe care le-a primit Victor Ponta. Mult mai mare decît schimbul pe care l-aţi făcut,  “partidul facebook” lăsat pentru cel al antenelor.
Primul însă e sincer şi nu poate fi cumpărat. Despre cel de-al doilea, n-aş băga mîna în foc.
Ai informatii despre tema de mai sus? Poti contribui la o mai buna intelegere a subiectului? Scrie articolul tau si trimite-l la editor[at]contributors.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu