marți, 16 februarie 2016

VASILICA IN DELIR – Judecatorul Cristi Danilet a exultat pe Facebook de fericire ca ANAF a dat buzna peste Antena 3: “Sarbatorind recuperarea! Saptamana viitoare are loc Bilantul DNA. Banuiesc ca peste cateva zile anumite cifre de acolo se vor modifica. Cam cu cateva zerouri... Fiat Justitia!”. La scurt timp, Vasilica si-a sters postarea. A revenit, cand a vazut ca e bagat in seama: “In seara asta imi creste ratingul”

VASILICA IN DELIR – Judecatorul Cristi Danilet a exultat pe Facebook de fericire ca ANAF a dat buzna peste Antena 3: “Sarbatorind recuperarea! Saptamana viitoare are loc Bilantul DNA. Banuiesc ca peste cateva zile anumite cifre de acolo se vor modifica. Cam cu cateva zerouri... Fiat Justitia!”. La scurt timp, Vasilica si-a sters postarea. A revenit, cand a vazut ca e bagat in seama: “In seara asta imi creste ratingul”

Marţi, 16 februarie 2016 13:20 | Scris de E.D. | pdf | print | email
Actiunea in forta a inspectorilor ANAF la cladirile Intact, avand ca scop informarea celor cinci televiziuni care isi desfasoara activitatea in acele spatii cu privire la faptul ca in termen de cinci zile lucratoare vor fi evacuate, in baza Notificarii de evacuare ramasa definitiva prin decizia penala nr. 888/8.8.2014 dispusa de judecatoarea CAB Camelia Bogdan in dosarul “Telepatia” a adus Romania in clocot. Pana la acest moment, Senatul l-a chemat pe premierul Dacian Ciolos sa dea socoteala pentru abuzul inspectorilor ANAF, iar mii de oameni au anuntat ca sustin Antena 3 si vor iesi in strada in semn de protest, daca aceasta masura va fi pusa in aplicare. Au existat, ca de fiecare data, voci pro si contra actiunilor ANAF.
Dintre toate, noua ne-a atas atentia pozitia adoptata de un judecator din CSM, revocat de 1.200 de judecatori si intors in CSM pe usa din dos, gratie judecatorilor politici din CCR. Era si normal ca Vasilica Danilet, caci el este judecatorul din CSM care vede oportun sa isi exprime parerea despre tot si toate, sa se apuce sa comenteze actiunile ANAF la sediul Intact, ca doar a facut obiectul multor emisiuni la Antena 3, in care erau semnalate abateri si excese ale judecatorului CSM.
De aceasta data insa, dupa cum veti vedea, elanul lui Danilet nu cunoaste limite. Pe Facebook, acolo unde ii place membrului CSM sa faca schimb de pareri, Danilet a afirmat ca evacuarea Antena 3 va aduce cateva zerouri in plus in bilantul pe care Directia Nationala Anticoruptie il va prezenta saptamana viitoare. Iata cum se gandeste Danilet la Laura Codruta Kovesi: "Sarbatorind recuperarea! Saptamana viitoare are loc Bilantul DNA. Banuiesc ca peste cateva zile anumite cifre de acolo se vor modifica. Cam cu cateva zerouri... FIAT IUSTITIA!
.

Printre comentariile facute de Danilet la aceasta postare, inainte de a o sterge, probabil cand a vazut ca afirmatiile sale incep sa fac obiectul unor jurnale de stiri si a unor articole de presa, s-a regasit si pozitia pe care o are fata de condamnarile date in dosare celebre, in perioada 2010-2015, cand Justitia a avut “lumini aprinse” pentru “ministrul caltabos”, “premier”, “ministrul agriculturii”, “judecatorul Costiniu”.
Iata postarea:
Cateva ore mai tarziu de la stergerea postarii, Danilet a revenit: “In seara asta imi creste ratingul :)))

La aceasta postare, Danilet a raspuns si unui comentariu. Explicatiile sunt de prisos:

In opinia noastra, o astfel de atitudine este de nepermis in magistratura si, mai cu seama, pentru un judecator membru in CSM care trebuie sa reprezinte interesele si pozitiile judecatorilor pe care ii reprezinta. Nu sa se bucure ca a devenit subiect la Tv! In speta, in loc sa comenteze, sa ia in deradere si sa topaie de fericire in fata unor vadite abuzuri facute de ANAF in cazul somarii Antena 3, Danilet ar trebui sa se preocupe de conditiile in care judecatorii de la judecatorii pe care ii reprezinta isi desfasoara activitatea in conditii normale si sa promoveze proiecte care vin in ajutorul acestora.
Fie si sub imperiul libertatii de exprimare, stiuta fiind pozitia lui Danilet fata de Antena 3, apreciem ca judecatorul revocat din CSM ar trebui sa se abtina de la a face astfel de comentarii, si sa se preocupe mai mult de activitatea sa din magistratura.
Or, daca tot ii place atat sa se vada la TV si sa apara pe diverse site-uri, ii recomandam sa renunte la magistratura si sa se faca prezentator Tv, cantaret, actor sau orice doreste Danilet si nu pune sub o lumina slaba judecatorii pe care ii reprezinta, Consiliul Superior al Magistraturii si Justitia in ansamblul sau.

Accesari:554

Comentarii

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu