joi, 25 februarie 2016

ICCJ A DOMOLIT ZELUL DNA – Deputatul PSD Madalin Voicu a castigat o prima batalie cu procurorii DNA. Inalta Curte a desfiintat cautiunea de 500.000 lei la plata careia procurorii l-au obligat pe Voicu, in dosarul in care acesta este acuzat de trafic de influenta, fals si spalare de bani. DNA a cerut initial aviz pentru retinerea si arestarea lui Madalin Voicu, dar solicitarea a fost respinsa de Camera Deputatilor (Minuta)

ICCJ A DOMOLIT ZELUL DNA – Deputatul PSD Madalin Voicu a castigat o prima batalie cu procurorii DNA. Inalta Curte a desfiintat cautiunea de 500.000 lei la plata careia procurorii l-au obligat pe Voicu, in dosarul in care acesta este acuzat de trafic de influenta, fals si spalare de bani. DNA a cerut initial aviz pentru retinerea si arestarea lui Madalin Voicu, dar solicitarea a fost respinsa de Camera Deputatilor (Minuta)

Miercuri, 24 februarie 2016 18:55 | Scris de G.T. | pdf | print | email
Deputatul PSD Madalin Voicu (foto) a obtinut in instanta o importanta victorie impotriva procurorilor DNA. Si nu la orice instanta, ci chiar la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Voicu a reusit sa scape de cautiunea la plata careia fusese obligat de procurorii DNA, dar si de masura preventiva luata impotriva sa.
Inalta Curte de Casatie si Justitie a admis, miercuri 24 februarie 2016, plangerea lui Madalin Voicu impotriva ordonantei prin care DNA i-a stabilit o cautiune de 500.000 de lei, in dosarul in care deputatul PSD este acuzat de trafic de influenta, fals in declaratii si spalare de bani. Este vorba despre dosarul construit impotriva lui Madalin Voicu, dar in care tinta reala a fost, credem noi, ex-presedintele ANAF Gelu Diaconu.

Madalin Voicu a solicitat anularea cautiunii, explicand ca nu are cum sa plateasca aceasta suma. A fost de fapt, in opinia noastra, o strategie prin care DNA a sperat ca Voicu sa nu plateasca cei 500.000 de lei si astfel sa se poata cere din nou arestarea deputatului, dupa ce Camera Deputatilor a respins solicitarea procurorilor facuta in acest sens.
Iata minuta ICCJ:
Admite plangerea formulata de inculpatul Voicu Madalin Stefan impotriva ordonantei procurorului, dispusa la 18.02.2016 in dosarul nr.7/P/2015 al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Directia Nationala Anticoruptie – Sectia de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie. Desfiinteaza ordonanta. Revoca masura preventiva a controlului judiciar pe cautiune dispusa in ce-l priveste pe inculpat. Cheltuielile judiciare ocazionate de judecarea plangerii raman in sarcina statului. Definitiva. Pronuntata in Camera de Consiliu, astazi, 24 februarie 2016”.
Parlamentarii au dat liber la retinerea si arestarea deputatului Nicolae Paun
Pe de alta parte, deputatul Nicolae Paun, acuzat in acelasi dosar cu Madalin Voicu, va putea fi retinut de procurorii DNA si apoi propus pentru arestare preventiva. Camera Deputatilor a aprobat, miercuri 24 februarie 2016, cererea DNA de arestare a lui Nicolae Paun. Decizia a fost luata cu 166 de voturi „pentru” si 86 „impotriva”. Saptamana trecuta, solicitarea de arestare nu a putut fi votata din lipsa de cvorum, deputatii aproband atunci doar retinerea lui Paun.
Nicolae Paun a fost acuzat de procurorii DNA de urmatoarele:
-folosire sau prezentarea cu rea-credinta de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, avand ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri europene
-schimbare, fara respectarea prevederilor legale, a destinatiei fondurilor europene; deturnare de fonduri
-spalare a banilor
-efectuare de operatiuni financiare, ca acte de comert, incompatibile cu functia, atributia sau insarcinarea pe care o indeplineste o persoana ori incheierea de tranzactii financiare, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite
-cumparare de influenta
-influentare a declaratiilor
Ulterior, DNA a extins urmarirea penala fata de Nicolae Paun pentru evaziune fiscala si folosirea, cu rea-credinta, a bunurilor sau creditului de care se bucura societatea, intr-un scop contrar intereselor acesteia sau in folosul lui propriu ori pentru a favoriza o alta societate in care are interese direct sau indirect.
Accesari:728

Comentarii

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu