marți, 23 februarie 2016

Băuturile calde din cele mai populare cafenele conțin până la 25 de lingurițe de zahăr

23 Feb 2016 - 12:37
Țineți dietă și nu slăbiți? Băuturile calde servite în cele mai populare cafenele sunt o sursă de calorii ascunsă, dar extrem de periculoasă.

Action on Sugar (Acțiune împotriva zahărului) este o organizație britanică care a realizat un studiu referitor la cantitatea de zahăr pe care o ingerăm atunci când consumăm diverse cafele sau ciocolate calde.

Analiza lor, care a cuprins 131 de băuturi calde, a avut rezultate alarmante: 98% din produse au un conținut de zahăr mult prea ridicat și nu ar trebui consumate nici măcar ocazional.

„O treime din băuturile calde testate conțineau aceeași cantitate sau chiar mai mult zahăr decât Coca Cola, iar Coca Cola conține 9 lingurițe pe doză.”

Printre băuturile incluse în studiu se găsesc cafele aromatizate, precum mocha și latte-urile, băuturile calde pe bază de „fructe” și ciocolatele calde, atât de populare în întreaga lume.

Profesorul Graham MacGregor, coordonatorul grupului Action on Sugar, a afirmat: „Acesta este un alt exemplu al cantității scandaloase de zahăr care se adaugă în alimente și băuturi. Nu e de mirare că avem una din cele mai ridicate rate ale obezității în Europa.”

Kawter Hashem, cercetătoarea echipei a adăugat: „Lanțurile de cafenele trebuie să reducă neapărat cantitatea de zahăr din aceste băuturi, să își îmbunătățească sistemul de etichetare și să renunțe la versiunile XXL.”

„Aceste băuturi ar trebui să constituie o gustare ocazională, nu să fie servite zilnic. Sunt pline de zahăr și calorii, și de cele mai multe ori suntem tentați să le consumăm alături de gustări bogate în grăsimi sau carbohidrați.”

„Sfatul nostru pentru consumatori este să aleagă băuturile simple, fără sirop și topping-uri, în cea mai mică variantă disponibilă.”

Potrivit telegraph.co.uk, purtătorul de cuvânt Starbucks a declarat că firma pe care o reprezintă și-a luat angajamentul să reducă cantitatea de zahăr din aceste băuturi cu 25 de procente până la finalul anului 2020.
 
Citeşte mai multe despre:   cafea,   zahăr,   efecte nocive zahar,   ciocolata calda
loading...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu