duminică, 21 februarie 2016

Jocul matematic pentru copii care a stârnit controverse pe Facebook, devenind viral

21 Feb 2016 - 08:56
La o prima vedere, pare cea mai simplă problemă și nu ați avea nevoie de mai mult de câteva minute pentru a o rezolva. Totuși, ecuația este puțin mai complexă și chiar le-a dat bătăi de cap utilizatorilor de Facebook. Întrebarea este clară: „Cât valorează un măr, un cocos și o banană?”
PUBLICITATE




Pașii logici pentru afla răspunsul ar fi următorii:

În primul rând, ni se spune că suma celor trei mere este 30. Nimic mai simplu: împărțim 30 la 3 și aflăm că un măr valorează 10. În continuare, din următorul rând aflăm că un măr și două banane înseamnă 18. Știind că valoarea primului este 10, ne dăm seama că suma celor două banane este 8 și astfel, fiecare banană valorează 4.

A treia întrebare ne cere să aflăm cât valorează un cocos, iar răspunsul ar fi 2.
Cu toate datele problemei aflate, nu ne rămâne decât să descoperim răspunsul la întrebarea finală: „Cât valorează un măr, un cocos și o banană?”
2 + 10 + 4, adică 16, ați crede. De fapt, lucrurile nu stau deloc așa…

Controversa de pe Facebook
Rezultatul logic a fost criticat de toți utilizatorii acestei rețele de socializare. În realitate, în ultima serie, cocosul și bananele sunt ilustrate diferit. În imagine apare jumătate de cocos, nu un cocos întreg și un ciorchine format din trei banane, nu din patru.

Deși pare prostesc, este cert că problema și metoda de rezolvare a acesteia au devenit virale pe platforma de socializare în ultima săptămână. Potrivit abc.es, grupul de matematicieni care se ocupă de pagina web «The problem site», a oferit lumii soluția (sau propria versiune de rezolvare) lumii.

Conform experților, primii trei pași sunt corecți. Totuși, în momentul în care ajungeți la ultima linie a ecuației, trebuie să adunăm doar jumătate de cocos (1) și valoare a trei banane în loc de patru (3).

În consecință, adunarea ar fi: 1 + 10 + 3, iar rezultatul 14.
 
Citeşte mai multe despre:   problema matematica,   joc matematic,   matematica,   controversa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu