duminică, 5 martie 2017

Victor Ponta, mesaj virulent: „Ați înțeles cum e bună CCR dacă decide ca noi și cum trebuie desființată când se atinge de DNA?”

de A.M.P   •   05 Mar 2017   •   12:30
Victor Ponta, mesaj virulent: „Ați înțeles cum e bună CCR dacă decide ca noi și cum trebuie desființată când se atinge de DNA?” 482
Foto: Agerpres
Victor Ponta a scris, într-un mesaj virulent pe Facebook, că ”dictatura fascistă avansează în România”, comentând astfel mișcările de stradă anunțate pentru următoarele ore care, în opinia sa, ”se vor îndrepta împotriva CCR, instituție prevăzută în Constituție care ”a îndrăznit să supere DNA, o instituție românească care nu există în nicio țară a Uniunii Europene”.
”Dictatura fascista avanseaza in Romania / iar cei care inca mai cred ca ei lupta pentru democratie si "Stat de Drept" ( gen Doamna Mungiu Pippidi) ar trebui sa accepte aceasta realitate.
Pe "ziare.com" - siteul oficial al Sistemului ( unde oficiaza zilnic doamna Ioana Ene Dogioiu pe post de Mare Preoteasa a "Sectei Sfantului Binom " ) apare apelul la desfiintarea CCR
Tot internetul si presa securista sunt pline de o saptamana de atacuri la adresa CCR si a membrilor sai "politizati" ! Cei "frumosi si liberi" vor protesa azi impotria CCR ( o institutie prevazuta in Constitutie) care a indraznit sa supere DNA - o institutie romaneasca care nu exista in nicio tara a Uniunii Europene ! Totul pentru "Statul de Drept" nu-i asa?!?
Doamna Mungiu Pippidi incearca sa puna stavila unei miscari politice si ideologice extremiste ( la a carei nastere si consolidare a participat) - interesant este sa cititi comentariile covarsitor negative ale fanilor Doamnei Mungiu la acest apel - toti gandesc ca si "camasile brune" ale lui Mussolini sau ca tinerii SS!
Argumentele sunt simple si mincinoase ( bune pentru niste oameni care se cred foarte destepti si detinatori ai adevarului?) - Guvernul si CCR incalca Statul de Drept si Presedintele CCR este "pesedist"!
Doar pentru istorie vreau sa reamintesc doua momente care au marcat fundamental viata Romaniei si ale caror consecinte le simtim si azi :
1. Decizia nr 683/27 iunie 2012 a CCR prin care s-a decis ( in mod total eronat cred eu) dreptul Presedintelui Romaniei de a participa la Consiliul European in locul Primului Ministru - aceasta decizie stabileste pentru Romania un regim de reprezentare total anormal in UE ( doar Franta mai este reprezentata de presedinte in locul Premierului si doar atunci cand nu exista coabitare) si face ca tara noastra sa fie complet handicapata in activitatea europeana / mai direct - cat timp nu avem seful Guvernului la masa Consiliului European nu ne va baga nimeni in seama altfel decat pentru votul de final
Decizia a fost adoptata cu un vot de 5-4 din partea judecatorilor CCR

2. Hotararea nr 6/ 21 august 2012 a CCR de invalidare a referendumului privind demiterea Presedintelui Romaniei Traian Basescu / desi 7,5 milioane cetateni au votat DA si sub 1 milion au votat NU judecatorii CCR au decis ca Traian Basescu sa revina in functie incetand mandatul de interimar al lui Crin Antonescu
Hotararea CCR este adoptata cu 6-3 ( in acest caz 5 voturi nu erau suficiente fiind necesare minim 6 conform legii)

Pentru corectitudine fac precizarea ca actualul ministru al Justitiei a fost in ambele cazuri de partea corecta ( dar minoritara)!
Cu toate ca in ambele cazuri USL avea majoritatea sprijinului popular, Presedintele interimar al Romaniei, conducerea Parlamentului si a Guvernului nu a desfiintat nimeni CCR - deciziile sale au fost respectate. Poate am gresit ?
Stiti ca atunci CCR era condusa de Dl Augustin Zegrean - fost deputat PDL si "juristul de casa" al lui Traian Basescu / dar atunci numirile politice la CCR erau bune - acum sunt gresite!
Intrebare de 100 puncte pentru Ioana Ene Dogioiu , Hotnews, Digi 24, toti apostolii "anticoruptiei" si luptatorii frumosi si liberi care se vor strange azi in Piata : stiti care dintre judecatorii CCR a dat votul decisiv in ambele decizii , votul care a facut majoritate? Daca nu stiti pot sa va ajut cu cateva detalii : o doamna judecatoare numita de PSD, fosta colega cu Dl Adrian Nastase, la propunerea domnului Octav Cozmanca ( erau rude din Botosani) si care (spun gurile rele din presa desi eu nu cred asa ceva) a fost convinsa sa voteze "cum trebuie" deoarece Dl General Coldea avea in original dosarul sau de informator al Securitatii ( decizia CNSAS de colaborare a fost adoptata in unanimitate !!!)
Ati inteles cum se cladeste si se protejeaza Statul de Drept ? Si cum e buna CCR daca decide ca noi si cum trebuie desfiintata cand se atinge de DNA? Ati vazut cum unii judecatori numiti de PSD sunt buni si altii rai ( daca nu au dosar la Secu)? Ati inteles cum ajungeti sa o injurati pe Doamna Mungiu Pippidi dupa ce ati iubit-o pe Doamna Aspazia Cojocaru? Bun - atunci haideti la protest! Totul pana sa ne lamurim cu totii ca se poate si mai rau decat pe vremea comunistilor!”, a scris Victor Ponta, pe Facebook.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu