marți, 30 iunie 2015

Mihai Răzvan Ungureanu este din nou şef al SIE (UPDATE)

30 Iun 2015 - 18:14
Mihai Răzvan Ungureanu este din nou şef al SIE (UPDATE) Karina Knapek/Intact Images Mihai Razvan Ungureanu
UPDATE:
Mihai-Răzvan Ungureanu a fost numit, marţi, director al SIE de plenul Parlamentului cu 278 de voturi ''pentru'' şi şase ''împotrivă'', din total de 284 de voturi valabil exprimate.

"Potrivit prevederilor art. 76, alin. 2 din Constituţie şi ale art 51, alin.7 din Regulamentul activităţilor comune ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, numirea în funcţie se hotărăşte cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor prezenţi. Având în vedere faptul că din total de 554 de parlamentari au fost prezenţi 289, din care care au votat 'pentru' 278, Birourile Permanente au constatat că a fost întrunită majoritatea necesară pentru numirea domnului Mihai-Răzvan Ungureanu în funcţia de director al SIE", se arată în hotărârea Parlamentului, prezentată plenului comun de către senatorul liberal Mario Oprea.

Votul a fost secret, cu buletine de vot.


UPDATE:
  Votul deputaţilor şi senatorilor privind numirea lui Mihai-Răzvan Ungureanu la conducerea SIE s-a încheiat.

Potrivit preşedintelui de şedinţă, Valeriu Zgonea, au fost prezenţi 85 de senatori şi 205 de deputaţi.

Iniţial, el anunţase că au fost prezenţi 86 de senatori. Ulterior, Zgonea a precizat, în urma unei discuţii în plen cu liderii grupurilor parlamentare, că preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, nu a fost prezent în momentul efectuării apelului.

Votul a fost secret cu buletine de vot.

Cvorumul necesar de prezenţă era de 278 de parlamentari.

UPDATE:

Liderul grupului PSD din Camera Deputaţilor, Marian Neacşu, a declarat, marţi, în şedinţa comună a plenului Parlamentului, că Mihai Răzvan Ungureanu reprezintă, în opinia sa, "un produs expirat politic, pe care contestatarii lui cei mai vehemenţi de acum trei ani de zile îl prezintă ca pe un produs nou".

"Despre perioada cât a fost şef al SIE nu am observaţii, pentru că eu nici nu am făcut şi nici nu fac parte din categoria celor care nu ştim câţi mai suntem. Dar am văzut un pic în iarna şi în primăvara anului 2012 probabil cel mai slab, orgolios, arogant şi ineficient prim ministru pe care l-a avut România. (...) Ulterior, am văzut un politician de rând, butonat cu cheiţa sau telefonul, lipsit de personalitate, cu ieşiri isterice în adunări publice care semănau mai mult cu ritualuri de exorcizare, nu că nu ar fi avut ce draci scoate din PDL", a mai spus acesta.

UPDATE:

Preşedintele Senatului şi copreşedinte al Partidului Alianţa Liberalilor şi Democraţilor, Călin Popescu Tăriceanu, a susţinut, marţi, în şedinţa plenului Parlamentului în care se votează noul director SIE, că şeful statului, Klaus Iohannis, "doreşte în posturile cheie să îşi pună oamenii de încredere".

"Am văzut cu toţii perioadele nefaste în care o singură formaţiune politică şi liderul ei au deţinut puterea şi mă refer la perioada 2009-2012, cu Traian Băsescu preşedinte şi PDL la guvernare. Probabil că această lecţie i-a făcut pe mulţi români să fie extrem de reticenţi de a mai repeta greşeala şi acest lucru s-a manifestat cu precădere la alegerile prezidenţiale din 2014. (...) Se pare că deţinerea monopolului puterii trebuie să îi vizeze numai pe unii. În momentul de faţă asistăm, în România, la recompunerea monopolului puterii de către actualul preşedinte, care doreşte în posturile cheie să îşi pună oamenii de încredere", a spus Tăriceanu.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat marţi, în plenul Parlamentului, răspunzându-i liderului deputaţilor social-democraţi, Marian Neacşu, că nu i-a fost uşor să stea alături de Victor Ponta din cauza unor oameni din PSD, punctând că va veni şi ''de pe Lună la serviciu'' pentru oameni care şi-au respectat cuvântul faţă de el şi de formaţiunea sa.

"Îl pot înţelege pe domnul Kelemen Hunor care a venit tocmai de la Budapesta astăzi pentru a-l reînscăuna pe domnul Mihai-Răzvan Ungureanu, cel care a făcut cadou statului maghiar moştenirea Gojdu", a afirmat liderul deputaţilor social-democraţi, Marian Neacşu, în plenul Parlamentului, la dezbaterile privind validarea lui Mihai-Răzvan Ungureanu la şefia SIE.

În acest context, Kelemen Hunor i-a răspuns că va veni şi de pe Lună la serviciu pentru oameni ca Ungureanu.

"Mă bucur că dl lider al grupului PSD mă înţelege. Mă bucur că a ajuns la această înţelepciune. Eu am stat alături de Victor Ponta şi nu mi-a fost uşor. Nu din cauza lui Victor Ponta, din cauza unor colegi ai dvs, dl Neacşu. Nu mi-a fost uşor, dar mi-am respectat cuvântul şi voi veni la serviciu şi de la Miercurea Ciuc ,şi de la Cluj, şi voi veni şi de pe Lună pentru oameni care şi-au respectat cuvântul faţă de mine, faţă de noi", a spus liderul UDMR.
Citeşte mai multe despre:   mihai razvan ungureanu,   sie,   dezbatere parlament

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu