marți, 30 iunie 2015

Rezultate finale Evaluare Naţională 2015, după contestaţii. Cum s-au descurcat absolvenţii clasei a VIII-a

Absovenţii clasei a VIII-a află astăzi rezultatele finale la Evaluare Naţionlaă 2015, după contestaţii.
Rezultate finale Evaluare Naţională 2015, după contestaţii. Cum s-au descurcat absolvenţii clasei a VIII-a
Ponderea mediilor peste 5 la Evaluarea Naţională a crescut de la 79,3% la 79,36% după contestaţii, a anunţat, marţi, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, precizând că după recorectarea lucrărilor, 29,5% dintre note au crescut şi 4,5% au scăzut.
Ministrul Educaţiei a spus că după afişarea rezultatelor la Evaluarea Naţională au fost contestate, la nivel naţional, 14.423 de note, respectiv 5% din teste.
În urma recorectării lucrărilor pentru care s-au depus contestaţii, 66% dintre note au rămas nemodificate, 29,5% au înregistrat o creştere, iar 4,5% au scăzut.
Rezultatele la Evaluarea Naţională 2015, pe judeţe şi pe şcoli
După primele rezultate de la Evaluare Naţională 2015, la nivel naţional, 79,3% dintre candidaţi au obţinut medii peste cinci. La limba şi literatura română au obţinut note peste cinci 85,4% din elevi, în timp ce la matematică au fost 73,5% din medii peste cinci.
În ceea ce priveşte mediile de 10, judeţul Cluj-Napoca ocupă prima poziţie într-un astfel de clasament, cu un număr de 43 de elevi care au obţinut media 10 la Evaluarea Naţională, dublu faţă de anul trecut, când au fost înregistrate 20 de astfel de medii. Proporţia celor care au obţinut media peste 5 fiind, la nivel judeţean, de 91,50 la sută.
Şcoala cu cea mai mare medie a notelor obţinute de elevi la examenul de evaluare naţională, respectiv 9,62, este Colegiul Naţional "Vasile Alecsandri" din Galaţi.
Pe locul al doilea s-a clasat Colegiul Naţional "Gheorghe Vranceanu" din Bacău, cu media 9,61, iar pe locul al treilea Colegiul Naţional "Emil Racoviţă" din Cluj-Napoca, cu media 9,59.
În Capitală, Colegiul Naţional "Gheorghe Lazăr" a obţinut cele mai bune rezultate la Evaluare Naţională, clasându-se pe poziţia a 11-a în ierarhia naţională.
Rezultate Evaluarea Nationala 2015 pe Judete, înainte de contestaţii - Listele complete cu note
Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
 




comentează și tu Momentan sunt 0 comentarii
Taguri:
evaluare nationala ,
contestatii ,
rezultate definitive ,
absolventi ,
rezultate ,
rezultate finale ,
evaluare nationala 2015

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu