marți, 30 iunie 2015

EXPLOZIV! Rasturnare de situatie in cazul unui sef din magistratura ieseana, trimis in puscarie!



• Toate sperantele procurorului se bazeaza acum pe aceasta cerere • Sustine ca are probe noi prin care poate rasturna tot ce s-a intamplat pana acum • Dupa ce a fost achitat la Curtea de Apel Iasi, procurorul a fost condamnat la patru ani de inchisoare la Inalta Curte de Casatie si Justitie • Ieri, cererea lui a ajuns pe masa judecatorilor

Procurorul iesean Ghenadie Ciobanu, fostul sef al Parchetului de pe langa Judecatoria Harlau, sustine ca are probe noi prin care sa anuleze decizia prin care a fost condamnat la executarea unei pedepse la inchisoare in regim de detentie. Ghenadie Ciobanu a formulat o cerere de revizuire a dosarului sau de coruptie. Aceasta cerere a fost depusa la Curtea de Apel Iasi. Ieri a avut un nou termen de judecata in aceasta cerere de revizuire.

Pana acum, nu s-a putut lua o decizie pentru ca dosarul pe baza caruia a fost condamnat s-a aflat pe masa judecatorilor de la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Magistratii Instantei Supreme au motivat foarte greu hotararea de condamnare a lui Ghenadie Ciobanu. Trebuie mentionat ca in prima faza acesta a fost achitat la Curtea de Apel Iasi. In apel, la Bucuresti, a fost condamnat la patru ani de inchisoare. Aceasta schimbare radicala a solutiei este cauzata si de faptul ca judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie au audiat in mod nemijlocit martorii din dosar. A fost incarcerat pe data de 21 noiembrie 2014.

Unul dintre martorii cheie ai dosarului este Maria Tapusa, o femeie de afaceri din Harlau, care a sustinut ca Ghenadie Ciobanu i-a cerut mita pentru a solutiona intr-un anumit mod un dosar in care fratele sau ar fi fost cercetat pentru ca a comis un accident rutier in timp ce conducea un autoturism sub influenta bauturilor alcoolice. Ghenadie Ciobanu a primit de la aceasta femeie 200 euro pentru a solutiona dosarul intr-un alt mod decat cel prevazut de lege. Femeia a mai declarat ca Ghenadie Ciobanu i-a cerut 1.000 fara ca fostul procuror sa precizeze daca era vorba de 1.000 euro sau 1.000 de lei. Dupa ce a primit banii, Ghenadie a concluzionat ca accidentul nu s-a produs pe un drum public si invinuitul a scapat. In dosarul de coruptie se mai arata ca Ghenadie Ciobanu lua spaga si oua, vin, tuica etc.

De-a lungul timpului, cotidianul BUNA ZIUA IASI a prezentat si alte cazuri musamalizate de Ghenadie Ciobanu. Unele dintre cele mai grave abuzuri se refera la musamalizarea unui accident rutier petrecut in anul 2006. In urma acestui accident a murit o femeie, iar adevaratul vinovat nu a fost pedepsit. Protagonistii acestui accident rutier au fost un cetatean din comuna Ceplenita pe nume Petru Hlihor si angajatul sau Marcel Butnaru. Pe data de 5.12.2006, Hlihor l-a rugat pe Butnaru sa-l ajute sa tracteze o masina Dacia Papuc care era defecta. Petru Hlihor s-a urcat la volanul masinii care urma sa o tracteze pe cealalta condusa de Butnaru. Dupa ce au pus cele doua masini in miscare, au lovit o batrana care trecea pe drum, respectiv Parascheva Nechitoaie. Femeia a decedat in urma accidentului. Cei doi au parasit locul accidentului. Cu toate acestea, desi Hlihor nu avea permis de conducere si tot el a decis ca cei doi sa paraseasca locul accidentului, Ghenadie Ciobanu l-a trimis in judecata numai pe Marcel Butnaru. Daca aceasta cerere de revizuire va fi admisa, fostul procuror ar putea fi rejudecat.



Urmareste BZI.ro pe FACEBOOK.COM
loading...
Libertatea.ro
Realitatea.net

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu