marți, 30 iunie 2015

M-a inselat! – De ce sunt barbatii infideli?

De ce insala barbatii? Pur si simplu pentru ca pot? Suspectezi ca partenerul tau triseaza in relatia voastra? Ce ai face daca ai afla? Poate o relatie sa fie reparata dupa infidelitate?

M-a inselat! � De ce sunt barbatii infideli?
De ce insala barbatii?
Diferite femei au o perspectiva diferita pentru ceea ce constituie "inselat". Pentru unele femei doar daca partenerul se uita la alta femeie poate fi considerat ca inselat, in timp ce altele doar atunci cand partenerul este intim cu o alta femeie se considera inselate. Exista si unele femei care sunt in masura sa accepte flirtul si intimitatea cu alta femeie, dar implicarea emotionala constituie pentru ele actul infidelitatii.

Ce inseamna sa iti inseli partenera?

Deci hai sa incercam sa stabilim ce inseamna "inselat" si ce ar putea fi considerat "comportament normal" la un barbat. Mai intai de toate, trebuie sa existe un anumit grad de angajament si de exclusivitate intre cei doi parteneri, inteles si convenit de amandoi. Fara acest lucru, aproape ca nici nu putem vorbi de infidelitate.

Evident, casatoria, logodna, cei care locuiesc impreuna se gasesc in relatii cu un anumit grad de angajament. Intalnirile regulate pot fi, de asemenea, considerate ca un angajament. Aici poata sa apara confuzia deoarece barbatul poate nu simte ca este implicat intr-o relatie pana nu ii spune clar acest lucru partenerei, in timp ce pentru ea simplul fapt ca se intalnesc in mod regulat poate fi vazut ca un semn de angajament.
Ce inseamna sa iti inseli partenera?
Diferite femei au o perspectiva diferita pentru ceea ce constituie "inselat"
Atunci cand exista un dezacord cu privire la nivelul de angajament apar cele mai multe probleme. Barbatul se poate simti liber sa se vada cu o alta persoana, fara sa considere ca "insala", dar din perspectiva partenerei lucrurile par sa capete alta nuanta.

Ce inseamna "a fost doar sex"?


De asemenea, barbatul poate separa actul fizic al sexului de atasamentul emotional. Un barbat este capabil sa se implice intr-un act sexual fara sa devina emotional atasat de partenera. Totodata, un barbat poate spune deseori ca un flirt sau o aventura a fost "strict fizica" si ca asta nu inseamna ca el nu mai este atras fizic si emotional de partenera primara. Pentru un barbat, de multe ori acest lucru este adevarat si nu doar o scuza. Cu toate acestea, femeile vad situatia diferit.

Pentru o femeie, dovada ca partenerul o insala ii provoaca rani emotionale si furie. De multe ori apar si sentimente de stres, pierderea respectului de sine si sentimentul ca ea este de vina. Aceasta situatie creeaza o dilema, ar trebuie sa incerce sa repare relatia in credinta ca intr-un fel ea este de vina pentru infidelitatea lui, sau ar trebui sa puna capat relatiei actionand conform furiei si stresului emotional?
Ce inseamna "a fost doar sex"?
Barbatul poate separa actul fizic al sexului de atasamentul emotional
Cum faci fata infidelitatii?

Consecintele emotionale ale unui barbat care insala nu sunt de obicei evidente pentru un barbat, cu siguranta nu apar inainte de a insela. Abia dupa aceea un barbat poate avea un sentiment de vinovatie. Cu toate acestea, in cazul in care nu este prins, mustrarea de constiinta poate disparea si barbatul poate ajunge sa creada ca poate scapa cu actul lui de infidelitate. Chiar si asa, daca incearca sa continue cu aventurile sale, stie ca la un moment dat probabil va fi descoperit. In acest moment, totul se poate transforma intr-un concurs - cat de departe poate merge fara sa fie prins?

Pentru unii barbati, sa aiba mai multe partenere este vazut ca un simbol al statutului lor. Chiar si atunci cand sunt angajati intr-o relatie, ei pot crede ca au nevoie sa-si stimuleze statutul, stima sau egoul prin infidelitate. Pierderea dragostei, afectiunii si sprijinului doar pentru un simplu fior nu ii ajuta sa constientizeze cum stau lucrurile de fapt decat mult mai tarziu.

In inimile si mintile lor, multi barbati stiu ca inselatul este gresit, dar de multe ori ego-urile lor, nevoile fizice si pur si simplu ispita le anuleaza adevaratele ganduri si sentimente.
Cum faci fata infidelitatii?
In inimile si mintile lor, multi barbati stiu ca inselatul este gresit
Cat de importanta este fidelitatea sexuala?

Fidelitatea sexuala este unul din acele vise ale umanitatii de nesters, ce reapare mereu, desi se materializeaza rar.

Si totusi, asta nu inseamna ca fidelitatea sexuala este o credinta falsa. Dimpotriva, ea reprezinta coloana vertebrala sau cadrul materialului din care se face dragostea. Oricine este indragostit ar dori sa savureze momentele pretioase pentru totdeauna si, astfel, ravneste la fidelitatea sexuala.

Motive mai profunde pentru fidelitate pot fi gasite in mediul cultural al copilariei, si anume, in legatura exclusiva si fizica dintre mama si copil. Modelul primei relatii din viata cuiva formeaza baza pentru toate celelalte modele si acestea din urma trebuie sa respecte standardele.

In anumite culturi, cu toate acestea, legatura dintre mama si copil nu este cu adevarat exclusiva, in masura in care se formeaza legaturi puternice colective, dincolo de limitele familiei biologice. In astfel de culturi, toate femeile se simt responsabile pentru copiii altor persoane, iar copiii se simt atasati si de mamele altor copii. Ca rezultat, ei nu sunt familiarizati cu sentimentul de gelozie pe care il experimentam noi.
Cat de importanta este fidelitatea sexuala?
Multi dintre noi avem pacatele noastre stiute sau nestiute intr-o relatie
Este gresit sa fim infideli?

Multi dintre noi avem pacatele noastre stiute sau nestiute intr-o relatie. Cat de gresit este acest lucru?

Se pare ca oamenii din societatile occidentale vad relatiile extraconjugale intr-o lumina negativa. Iar acest lucru nu a fost influentat numai de biserica, care defineste astfel de relatii ca fiind pacatoase, dar si de psihiatrie, care considera infidelitatea un gest nelalocul lui pana de curand.

O persoana implicata intr-o relatie extraconjugala a fost privita ca avand o personalitate imatura, egocentrica si nevrotica. Ne-acceptarea acestui fapt a fost cauzata si de presupunerea noastra ca o casatorie ne satisface nevoile de sexualitate si relatiile extraconjugale, prin urmare, nu sunt necesare. In plus, ameninta casatoria si familia, care reprezinta piatra de temelie a unei societati.
Taguri:
infidelitate, fidelitate, relatie, sex, inselat

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu