marți, 30 iunie 2015

Preludiul ideal: ce trebuie sa stii despre preludiu

Preludiul este mai mult decat aperitivul actului sexual. Preludiul formeaza legatura profunda dintre parteneri.

Preludiul ideal: ce trebuie sa stii despre preludiu
Ce este preludiul?

Preludiul este frecvent folosit pentru a desemna activitatile sexuale care au loc inaintea actului sexual.

Nu exista detalii universal convenite sau oficiale despre aceste tipuri de activitati ce sunt incluse in preludiu sau daca orice altceva inafara de actul sexual conteaza.

Desi termenul este folosit cel putin de la inceputul anul 1900, a devenit un punct de concentrare pentru terapia, educarea si scrierea despre tehnicile sexuale in urma cercetarilor lui Alfred Kinsley si Masters si Johson. Acesti sexologi au subliniat importanta jocului sexual ca fiind mai mare decat actul sexual, in special pentru femei, actul sexual nefiind suficient de multe ori pentru a ajunge la orgasm si nici macar placut.

Mai recent, unii terapeuti sexuali au criticat termenul de preludiu, deoarece se presupune ca actul sexual este intotdeauna evenimentul principal al oricarei situatii sexuale.

Indiferent ca iti place sau nu termenul, profesionistii sunt de acord ca sexul este mai mult decat actul sexual si preludiul este mai mult decat un preambul pentru sex.
Ce este preludiul?
Preludiul este mai mult decat un preambul pentru sex
Cat de important este preludiul?
Oamenii subestimeaza adesea importanta preludiului sau il vad pur si simplu ca un pas necesar pe drumul spre actul sexual.

Acest lucru este valabil mai ales pentru acele persoane ale caror vieti sexuale au intrat intr-o rutina plictisitoare, previzibila. Acestia poate ca nici nu se gandesc prea mult la preludiu, acesta devenind tot mai scurt pe masura ce timpul trece.

Pentru barbati mai ales, preludiul este ceva de "indura" (de multe ori aproape cu parere de rau) doar pentru a ajunge mai repede la actul sexual in sine.

Acesta, desigur, nu este un mod pozitiv de a vedea preludiul. Preludiul este de fapt o parte critica a experientei amorului si una care nu ar trebui grabita sau scurtata. Preludiul poate fi o experienta care ca creeze o legatura incredibil de puternica intre parteneri, care hraneste si intareste legatura intima dintre doua persoane.
Ce presupune preludiul ideal?
Preludiul este o parte critica a experientei amorului si nu ar trebui grabit sau scurtat
Ce presupune preludiul ideal?

Preludiul este inteles ca un fel de uvertura la actul principal, atunci cand acesta din urma este contact sexual vaginal. Privind preludiul astfel, noi il intelegem gresit, din moment ce este, de fapt, la fel de important ca penetrarea, daca nu chiar mai important. In special femeile se plang cel mai frecvent ca partenerii lor nu petrec suficient timp sa le mangaie si sa le excite, ci se grabesc imediat sa le penetreze.

Si chiar daca un quickie poate fi o experienta foarte senzuala, de obicei avem nevoie de timp inainte de a fi complet excitati si gata pentru sex, in special ca adulti si cand imbatranim. La varsta matura barbatii nu pot avea erectie doar uitandu-se la fundul partenerei, iar femeile, de asemenea, au nevoie de mai mult timp pentru a se excita si pentru a avea un vagin umed.
Exista lucruri care sa functioneze mereu in cazul preludiului?

Din pacate, nu exista raspunsuri clare atunci cand vine vorba ce fel de preludiu iti provoaca cea mai mare placere. Cel mai probabil va trebui sa incercati abordari diferite si sa ascultati cu atentie dorintele partenerei in timp ce ii observi raspunsurile.

Cu toate acestea, un lucru este sigur: de multe ori femeile tanjesc ca partenerii lor sa acorde mai multa atentie sarutatului. Buzele sunt una dintre cele mai erogene zone si este absolut intolerabil sa le ignori! Tine minte asta si in timpul actului sexual! Unele femei prefera sa fie sarutate usor pe gat.

Ce o excita pe partenera ta ramane sa afli singur. Incearca totul si fii atent la felul in care reactioneaza. In preludiu, respecta regula ca varietatea imbogateste lumea si nu te repeta ca un disc sarit.
Preludiul ideal
Fa cateva eforturi si foloseste-ti imaginatia pentru un preludiu ideal
Creeaza o atmosfera placuta

Primul pas pentru a crea o atmosfera intima pentru sex este sa recunosti valoarea preludiului. Este, de asemenea esential sa acorzi atentie lucrurilor mici, care conteaza. De exemplu, este bine ca dormitorul tau sa fie confortabil si cald, nu o casa de gheata, astfel incat sa nu trebuiasca sa va inveliti in paturi groase imediat. Asigura-te ca asternuturile sunt curate si miros frumos.

Inainte de a merge mai departe, ia in considerare un lucru pe care majoritatea barbatilor il trec cu vederea. Partenera ta a consumat, probabil, destul de mult timp, energie si bani pentru a-si alege lenjeria pe care o poarta. Imbracata astfel, ea se simte sexy si atragatoare, drept pentru care isi doreste sa ramana asa cel putin cateva minute. In loc sa ii dezbraci hainele imediat, admira-i trupul si lenjeria sexy pe care a ales-o doar pentru tine.

Nu exista o singura solutie in ceea ce priveste preludiul minunat. Important este sa-l practici si sa stii ca e ceva indispensabil. Fa cateva eforturi si foloseste-ti imaginatia. Daca exista ceva extrem de ne-erotic, asta ar fi sa faci acelasi lucru de fiecare data.
Cum poti face ca preludiul sa dureze toata ziua?
In Tantra, cuplurile se angajeaza intr-un preludiu practic non-stop
Cum poti face ca preludiul sa dureze toata ziua?

In Tantra, cuplurile se angajeaza intr-un preludiu practic non-stop, facandu-si mereu partenerul sa se simta special si facand gesturi mici si intime unul pentru celalalt. Iata cateva moduri in care te poti angaja in preludiu in orice moment:

Trimite-i mesaje de dragoste. Lasa-i mesaje scurte de dragoste (tu decizi care este starea de spirit pe care doresti sa o obtii) in buzunarul partenerului, in servieta sau poseta. Include si ceva cu care sa-l tachinezi despre ceea ce ai de gand sa faci atunci cand va veti intalni. Daca te simti mai curajos/curajoasa, poti rupe o fotografie dintr-o revista pentru adulti care ilustreaza exact ceea ce vrei sa faci cu partenerul. Gandeste-te la un biletel pe care scrii: "Abia astept sa incerc lucrul asta cu tine!"

Lasa-i partenerului un "cos cadou" cu cateva dintre alimentele lui favorite (in special afrodiziace) si poate chiar cateva surprize cum ar fi creme de masaj sau jucarii sexuale.

Suna-ti partenerul pe neasteptate doar pentru a-l saluta si a-i spune ca te gandeai la el sau ea.
Taguri:
preludiu, sex, dragoste,

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu