marți, 30 iunie 2015

Tariceanu: Asistam la recompunerea monopolului puterii de actualul presedinte



Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a declarat, marti, de la tribuna salii de plen a Parlamentului, inaintea supunerii la vot a nominalizarii lui Mihai Razvan Ungureanu la conducerea SIE, ca asistam "la recompunerea monopolului puterii de actualul presedinte", Klaus Iohannis, care doreste "in posturile-cheie sa isi puna oamenii de incredere". Acest fapt, subliniaza Tariceanu, e primul motiv pentru care considera ca "e nepotrivita alegerea facuta in persoana domnului Ungureanu, pentru conducerea SIE".

"Este de evitat, in Romania, ca cineva sa detina monopolul puterii. Am vazut perioada nefasta cand o singura putere politica a detinut puterea in Romania si ma refer la perioada 2009-2012 (...) Probabil ca aceasta lectie i-a facut pe multi romani sa fie extrem de reticenti in a mai repeta greseala si acest lucru s-a manifestat la alegerile prezidentiale din 2014.

Citeste si MRU a fost votat sef la SIE

Se pare ca detinerea monopolului puterii trebuie sa ii vizeze numai pe unii. In momentul de fata, asistam in Romania la recompunerea monopolului puterii de actualul presedinte, care doreste in posturile- cheie sa isi puna oamenii de incredere. E primul motiv pentru care cred ca e nepotrivita alegerea facuta in persoana domnului Ungureanu, pentru conducerea SIE. Al doilea motiv e ca presedintele a evitat sa mai faca o consultare cu partidele parlamentare pentru numirea directorului SIE, asa cum a facut in cazul SRI. Ar fi fost un demers firesc, care s-ar fi inscris intr-o logica elementara. Imi pun intrebarea de ce a refuzat sa faca acest lucru. Ceea ce cred ca e cel mai important este ca suntem cu totii chemati sa ne pronuntam asupra unei propuneri care are darul pentru multi romani sa le recladeasca imaginea ca regimul Basescu se recompune, incet-incet", a spus Calin Popescu Tariceanu.

In viziuna sa, "seful unui serviciu de informatii ar trebui sa fie o persoana echilibrata si indepartata de conflictele din zona politica, ceea ce Ungureanu este exact pe dos".

Citeste si Ponta: Va rog sa cititi si sa decideti singuri daca este de ras sau de plans

"L-am urmarit pe domnul Ungureanu pe parcursul campaniei electorale, la prezidentialele de anul trecut. Stiti ca nu folosesc epitete dure, dar un singur lucru pot sa spun: m-a frapat cat de patimas parea sa fie si incerc sa imi masor cuvintele pentru ca sa nu jignesc pe cineva. E un eufemism pentru modul in care s-a comportat in campania electorala. Ar trebui sa va puna pe ganduri pentru ca seful unui serviciu de informatii ar trebui sa fie o persoana echilibrata si indepartata de conflictele din zona politica, ceea ce Ungureanu este exact pe dos. O persoana foarte implicata, care s-a manifestat public si manifestarile le stim cu totii si care ne arata cat de inadecvata e propunerea pentru sefia unui serviciu de informatii, care se presupune ca ar trebui sa fie o persoana nu numai echidistanta, ci discreta. Aceste atribute ii lipsesc domnului Ungureanu.

Citeste si Gorghiu: Iohannis nu ne-a consultat nici pe mine, nici pe Blaga cu privire la desemnarea lui

Daca ne uitam la biografia dansului, parca imi vine sa imi aduc aminte de vorba: 'la vremuri noi, tot noi'. Toate aceste lucruri determina grupul parlamentar ALDE sa nu voteze pentru nominalizarea domnului Unguranu la sefia SIE", a mai declarat presedintele Senatului.




Urmareste BZI.ro pe FACEBOOK.COM

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu