marți, 30 iunie 2015

EXCLUSIV. Vezi aici REZULTATELE FINALE la Iasi, la Evaluarea Nationala - UPDATE

Astazi, 30 iunie, Ministerul Educatiei a publicat rezultatele finale obtinute de elevii din intreaga tara, la Evaluarea Nationala, dupa solutionarea contestatiilor. Notele candidatilor au fost afisate pe site-ul oficial, in sectiunile create pentru fiecare judet din tara. Potrivit datelor centralizate la nivel national, inainte de solutionarea contestatilor, peste 79% dintre absolventii de clasa a VIII-a au promovat examenul.

Vezi aici REZULTATELE FINALE de la Iasi

Dupa afisarea rezultatelor preliminare, Ministerul Educatiei a realizat si un top al unitatilor de invatamant din tara, dupa cele mai bune medii obtinute la acest examen. In lista au fost incluse patru unitati de invatamant preuniversitar din municipiu, fiind vorba despre Colegiul National (medie 9.52), Colegiul "Costache Negruzzi" (medie 9.46), Colegiul National "Emil Racovita" (medie 9.36) si Colegiul National "Mihai Eminescu" (medie 9.08).


Totodata, reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Iasi au facut public numarul contestatiilor depuse de elevii din municipiu si judet, dupa afisarea rezultatelor preliminare la Evaluarea Nationala. Potrivit datelor ISJ, numarul contestatiilor este destul de mare. Astfel, la limba si literatura romana au fost depuse 581 contestatii, iar la matematica au fost depuse 239. 

Urmareste BZI.ro pe FACEBOOK.COM

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu