marți, 30 iunie 2015

Dupa modelul Monica Macovei, Klaus Iohannis duce scandalul politic in presa internationala



Presedintele Klaus Iohannis a declarat, intr-un interviu acordat Financial Times, ca premierul Victor Ponta trebuie sa demisioneze, fiind de neacceptat ca intr-o tara europeana un prim-ministru sa fie acuzat de fapte ilegale.

"Cea mai buna cale este sa demisioneze. (...) Daca nu este vinovat, asa cum sustine, atunci nu este nicio problema... dar este inacceptabil pentru o tara europeana ca premierul sa fie acuzat de procurori de fapte ilegale", a declarat Klaus Iohannis.

Citeste si Carmen Iohannis, o noua gafa la Festivalul de Teatru de la Sibiu

In acelasi interviu, seful statului a vorbit si despre lupta anticoruptie din Romania. Klaus Iohannis sustine ca nu se poate lupta impotriva coruptiei cu manusi albe, apreciind ca aceasta lupta va dura cat timp va fi necesar.

"Multi se asteapta la schimbari rapide, care, evident, nu se vor intampla imediat. Nu e alta cale, nu se poate lupta impotriva coruptiei cu manusi albe. (...) Va dura cat timp va fi necesar", a spus presedintele, in interviul citat.

Jurnalistii de la Financial Times noteaza ca procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au obtinut anul trecut peste 1.000 de condamnari si au inculpat alti 1.100 de suspecti. Peste 90% dintre cei inculpati au fost condamnati, o performanta laudata drept exemplara de sustinatorii institutiei si care ii deranjeaza pe criticii sai.

Citeste si Cristoiu: Carmen Iohannis a reusit, in doar sase luni, sa fie mai mult decit Elena Ceausescu

Publicatia mai arata ca raidurile in zorii zilei si arestarea unor oameni de afaceri si politicieni sunt un lucru obisnuit pentru Romania.

Potrivit publicatiei, campania anticoruptie a intrat acum in ceea ce presedintele Iohannis numeste "o faza urata", in conditiile in care procurorii si-au indreptat atentia spre insusi Victor Ponta.



Urmareste BZI.ro pe FACEBOOK.COM
loading...
Libertatea.ro
Realitatea.net

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu