marți, 30 iunie 2015

Laptele matern contine ingrediente esentiale pentru dezvoltarea fiziologica a copiilor

Un nou studiu sugereaza ca nivelul de nitrit si nitrat se schimba in laptele matern in timpul primelor zile dupa nastere pentru a se adapta cerintelor fiziologice ale copiilor in curs de dezvoltare.

Laptele matern contine ingrediente esentiale pentru dezvoltarea fiziologica a copiilor
Universitatea Health Science Centre din Texas a demonstrat caracterul esential al nitritilor din laptele matern.

Desi compozitia de nitrit si nitrat din laptele matern a fost raportata, acesta este primul studiu ce demonstreaza schimbarea nivelurilor de nitrit si nitrat timpuriu, a declarat Nathan Bryan, autorul studiului.

Oamenii de stiinta au masura nivelurile de nitrit si nitrat din laptele materin in primele trei zile de la nastere (colostru), din ziua a treia pana in ziua a saptea (laptele de tranzitie) si de la opt pana la mai multe zile (laptele matur).

Bryan a spus ca laptele din primele zile, colostrul, a inregistrat concentratii semnificativ mai mari de nitrit si concentratii semnificativ mai mici de azotat decat laptele de tranzitie si laptele matur, ceea ce ar putea fi, crede el, modalitatea naturii de a oferi oxid nitric nou-nascutilor, al caror trac gastro-intestinal nu este colonizat inca de bacteriile care transforma nitratul in nitrit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu