marți, 30 iunie 2015

Noutate: Cai ale fericirii. Mitologie si transformare personala de Joseph Campbell

 - - -

Cai ale fericirii
Mitologie si transformare personala

de Joseph Campbell

 

elexir
Joseph Campbell, autorul bestsellerului Eroul cu o mie de chipuri, definea candva mitul ca fiind „religia altor popoare”. Dar a mai spus totodata ca una dintre functiile de baza ale mitului este aceea de a ajuta fiecare individ pe parcursul vietii, punandu-i la dispozitie un fel de ghid de calatorie sau harta pentru atingerea implinirii sau, in cuvintele sale, a fericirii. Pentru Campbell, multe dintre cele mai puternice mituri ale lumii sustin calatoria eroica a individului catre fericire.
In Cai ale fericirii, Campbell cerceteaza aceasta latura personala si psihologica a mitului. Asemenea altor renumite carti ale sale, Myths to Live By si The Power of Myth, Cai ale fericirii cuprinde prelegeri si dialoguri ale lui Campbell care evidentiaza abilitatile sale de povestitor si capacitatea de a aplica marile teme din mitologia lumii la nivelul dezvoltarii si framantarilor personale. In acest volum, autorul ancoreaza intelepciunea simbolica a mitologiei indivituale, aplicand cele mai poetice metafore mitice la provocarile vietii noastre cotidiene. Campbell se ocupa de intrebarile importante ale vietii. Combinand povestiri transculturale cu invataturile psihologiei moderne, Campbell cerceteaza modul in care miturile noastre ne modeleaza si ne imbogatesc viata si arata in ce fel mitul ne poate ajuta pe fiecare sa identificam cu adevarat si sa ne urmarim fericirea.

35,00 lei 29,50 lei

Joseph Campbell

autor
Joseph John Campbell (1904-1987) a fost un cercetator al miturilor si religiilor, scriitor si orator american, cel mai bine cunoscut pentru lucrarile sale in domeniile mitologiei si religiei comparate. Opera sa este vasta, acoperind multe domenii ale experienței umane. Campbell considera ca toate miturile si povestirile epice sunt legate intre ele in imaginarul uman si sunt manifestarile culturale ale unei nevoi universale de a explica realitatile sociale, cosmologice si spirituale. Opera sa principala, Eroul cu o mie de chipuri, aparuta in 1949 si primita imediat cu entuziasm, a fost recunoscuta, odata cu trecerea timpului, ca o carte clasica. Filozofia sa este sintetizata in indemnul: „Urmati-va fericirea”.

Carti publicate (selectiv):
Eroul cu o mie de chipuri, Editura Herald, 2014;
The Masks of God (4 vol.,1962-1968);
Historical Atlas of World Mythology; The Mythic Image (1974);
The Inner Reaches of Outer Space: Metaphor As Myth and As Religion (1986);
Transformations of Myth Through Time (1990); 
Myths of Light: Eastern Metaphors of the Eternal (2003); 

 

 

Va recomandam si:

---

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu