Hipersexualitatea sau dorinta sexuala hiperactiva este clasificata drept o tulburare mintala in Manualul de Diagnostic si Statistica al Tulburarilor Pshihice (DSM).
Persoanele cu hipersexualitate se angajeaza adesea in comportamente sexuale riscante, cum ar fi sexul cu prostituate si sex neprotejat cu numeroase persoane necunoscute, care le pune in riscul infectarii cu boli cu transmitere sexuala.
Cei care au relatii monogame, nu sunt capabili sa fie credinciosi partenerilor lor. In cazuri extreme, oamenii hipersexuali pot fi sexual abuzivi fata de altii. Ca si multe alte conditii sexuale, oamenii care sunt hipersexuali nu cauta intotdeauna ajutor. Ei nu isi vad impulsurile sau comportamentul ca fiind problematice, percepandu-si apetitul ca o sursa de mandrie.
Hipersexualitatea poate aparea si la persoane cu alte tulburari. Persoanele cu tulburare bipolara sau schizoafective experimenteaza uneori hipersexualitatea, ca parte a maniei lor. Pacientii cu tulburari neurologice, cum ar fi boala Alzheimer sau leziuni traumatice ale creierului pot, de asemenea, sa experimenteze hipersexualitatea.
Unele medicamente pot chiar provoca hipersexualitatea, cum sunt cele utilizate pentru boala Parkinson.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu