miercuri, 30 septembrie 2015

Ei sunt smecherii care calca pe cadavre ca sa se imbogateasca! Vieti distruse in schimbul banilor



• Persoanele care cad in plasa acestor personaje au parte de un destin cat se poate de tragic, sfarsind prin a ramane in strada fara toata agoniseala de o viata • Aceasta retea de sacali a reusit sa se imbogateasca prin tot felul de siretlicuri si manevre ale caror victime sunt inclusiv persoane cu handicap grav, dar si copii la varste fragede • Executarile silite facute prin metode doar de ei stiute au facut sute de victime in randul iesenilor • Se anunta o ancheta bomba care va scoate la iveala reteaua mafiota cladita de executori judecatoresti cu nume grele din Iasi

Sunt sute, poate mii de ieseni care au ajuns in strada, pierzandu-si toata agoniseala de o viata, dupa ce au cazut in plasa sacalilor care stau cu ochii pe apartamentele persoanelor nevoiase. Cotidianul BUNA ZIUA IASI va prezinta al doilea caz intr-un interval de o saptamana, in care o persoana oarba este executata silit, data afara din propria locuinta, in urma unor manevre cel putin suspecte si scandaloase.

Elena Fulga este o pensionara din Iasi care s-a imbolnavit in urma cu mai multi ani de cataracta la ambii ochi. Asta i-a afectat grav vederea si i-a ingreunat cu mult viata. In anul 2009, batrana a fost data in judecata de catre Asociatia de Locatari pentru o suma de doar cateva sute de lei, o suma care avea mai apoi sa fie umflata artificial, calculandu-se penalitati de intarziere de suta la suta, asta in conditiile in care maximum admis de lege este de 0,2 %. "Aveam cataracta pe ambii ochi. Nu vedeam mai nimic, nici ce semnez si ce citesc. Dupa un timp mi-a atras atentia fata mea, in urma expertizelor contabile a reiesit ca acea suma care o cereau ei era destul de mare si nici rezulatul expertizei nu este cel real, avand in vedere ca pe toata perioada pentru care s-a efectuat expertiza, valoarea penalitatilor este egala cu valoarea cheltuielilor - luna de luna! Penalitatile fiind aplicate cu coeficientul de 100% timp de 2 ani de zile", povesteste Elena Fulga, pensionara din Iasi.

Increngaturi de documente, sentinte si executari

Dupa ce s-a trezit data in judecata, batrana in varsta de 67 de ani a fost pusa in fata unei adevarate retele mafiote care cauta cu orice pret sa puna mana pe locuinta sa din str. Stindardului. Cu toate ca facuse recurs in instanta si exista un proces pe rol, femeia a ajuns pe drumuri, fara ca cineva sa-i ia in considerare dovezile.

"In anul 2012, in urma unei hotarari judecatoresti atacata cu recurs, doamna grefiera din "neatentie", fara sa se uite daca mai sunt sau nu alte cai de atac, a pus stampila ca fiind definitiva si irevocabila - si cu titlu executoriu, desi pe rol se afla sentinta supusa recursului in curs de solutionare. Apoi am solicitat investirea cu formula executorie a unei sentinte, insa Instanta de Judecata a respins cererea de investire cu formula executorie. Cu toate acestea, executorul  ignora aceasta decizie si pune in executare sentinta in mod ilegal. Sentintele nu erau executorii, iar imobilul nu facea obiectul executarii silite!", mai povesteste batrana.

Citeste si: Calca pe cadavre ca sa se imbogateasca! Copii si persoane cu handicap executate prin metode incredibile - FOTO

In urma acestei neatentii, Asociatia de Locatari s-a dus la un executor judecatoresc si a facut infiintarea de poprire pe pensie, insa dupa sase luni de retinere cu 1/3 din pensia de 611 lei a femeii, executorul nu s-a oprit aici. Pe rol era o Contestatie la executare ce a fost respinsa pe motivul ca batrana nu a avut bani sa plateasca cautiunea, iar casa a fost scoasa la licitatie. "In momentul in care ne-am prezentat si noi la licitatie, sa o oprim, domnul executor nu ne-a contrazis in ceea ce priveste ilegalitatea care s-a facut cu stampila pusa pe hotarare. I-am adus la cunostinta domnului Zacornea acest fapt, insa dumnealui, cu vehementa si cu inversunare a spus ca din ambitie, chiar de data asta va scoate el casa la licitatie", mai spune Elena Fulga.

Cumparatorul surpriza, fost functionar public

Cea mai mare surpriza avuta de batrana a fost atunci cand a vazut cine a castigat licitatia de vanzare a apartamentului. Aceasta avea sa afle cu stupoare ca este un fost angajat din administratia publica locala. "Cumparatorul a fost un anume Milica Iacob, fost angajat la corpul B din Primaria Iasi, la serviciul de inspectii in constructii. El este foarte apropiat cu Oana Valentina Florescu de la Grand Imobil si cu executorul Zacornea, toti lucreaza mana in mana si au influenta asupra instantelor care tergiverseaza cazurile celor ca mine si le iau casele. Cand mi-au scos lucrurile din casa, au chemat clanurile de tigani la intimidare, exact asa lucreaza. Eu am ajuns in strada si locuiesc in chirie pe unde pot. Ultima mea speranta e la CEDO, le-am trimis dosarul, iar ei mi-au dat confirmarea si astept rezultatul lor", povesteste femeia.

Citeste si: O ancheta de proportii vizeaza conducerea Camerei Executorilor Judecatoresti din Iasi - FOTO

Conform Art. 43 din Legea 188/2000, executorilor judecatoresti le este interzis sa dobandeasca direct sau prin persoane interpuse, pentru ei sau pentru altii, bunurile ce au facut obiectul activitatii de executare silita. "Cererea de cumparare a imobilului meu adresata Oficiului de Cadastru era facuta de catre BEJ Zacornea Ciprian si Berea Dumitru, presedintele Asociatiei de Locatari, contrar legii. La licitatie s-au prezentat doar mai multe agentii imobiliare si nu a existat nici o comisie de licitatie, printre care si Grand Imobil, administrator fiind Florescu Oana, iar prin intermediul acesteia, licitatia a fost castigata de Milica Iacob", mai spune Elena Fulga.

Contactat telefonic, Ciprian Zacornea a negat toate aceste acuzatii si a spus ca nu a urmat decat deciziile instantei de judecata. Un caz parca tras la indigo este cel al Marei Ipate, o batrana de 58 de ani care si-a pierdut vederea, si care este pe cale sa fie data afara din propria locuinta dupa ce, in urma unei executari silite suspecte, apartamentul a ajuns in mainile lui Florin Urdea la un pret de aproape trei ori mai mic fata de cel real. Florin Urdea e un vechi client al apartamentelor de acest gen si un vechi colaborator al executorilor Cezar Andrei si Vladimir Zabolotnai.

O ancheta de proportii vizeaza Camera Executorilor Judecatoresti din Iasi

Conform unor surse judiciare, toti cei din fruntea Camerei Executorilor Judecatoresti Iasi fac obiectul unor ample cercetari, privitor la mai multe situatii de nelegalitate comise in dosare executionale. Activitatea executorilor judecatoresti Constantin Airinei, presedintele Camerei Executorilor Judecatoresti Iasi, vicepresedintele Gabriel Barca si executorul Andrei Cezar, fac obiectul cercetarilor organelor competente in acest dosar exploziv. In curand, vom publica o ampla investigatie jurnalistica despre modul de operare a trei grupari, distincte si concurente in acelasi timp, ce au beneficiat pe parcursul mai multor ani de sprijinul executorilor judecatoresti Cezar Andrei (nasul) si Vladimir Zabolotnai (finul) si a altor executori ieseni, ce au creat si dezvoltat un sistem de fraudare a legii civile inca din anii 2008-2010. Exista indicii ca membri ai acestor grupari au fost sustinuti din umbra de persoane influente. Schema de operare a acestor grupari a fost elaborata pentru specularea unor lacune ale vechiului Cod de Procedura civila din 1865.

Urmareste BZI.ro pe FACEBOOK.COM

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu