marți, 29 septembrie 2015

Cel mai tare spital din Iasi aruncat in aer de un scandal conjugal! Totul se petrecea sub ochii medicilor - FOTO, VIDEO



• Este incredibil ce poate face aceasta femeie, intr-un spital din Iasi • Nu se stie daca este singura persoana care procedeaza in acest fel • Conducerea unitatii medicale nu poate da, inca, niciun raspuns • Chiar daca barbatul a reactionat din gelozie, nu a mai putut pastra tacerea

Un scandal conjugal scoate la iveala dezvaluiri incendiare dintr-un spital mare din Iasi. O astfel de intamplare nu ar trebui sa aiba loc in niciun spital din Iasi, insa daca o asemenea fapta nu este pedepsita, vor exista mereu urmari si modele preluate de alti angajati. La un spital important din Iasi, singurul in care se trateaza cancerul, bolnavii sunt nevoiti sa ramana fara medicamentatie si fara lucrurile personale dintr-un motiv cat se poate de ingrijorator: angajatii spitalului sustrag, pe ascuns, lucruri importante pentru a le folosi in scop personal sau a le vinde, ori de cate ori au ocazia. Acesta este si cazul unei infirmiere din Institutul Regional de Oncologie (IRO) Iasi, care de mai  bine de doi ani de zile, isi insuseste din spital tot mai multe bunuri care nu ii apartin. Reclamatia a fost facuta din partea fostului concubin, Stelica, un om care a fost martor la toate lucrurile pe care le lua din institut pentru a le vinde. Chiar daca aceasta reclamatie este facuta din gelozie sau din dorinta de a o reintoarce din drum pe femeia care a parasit caminul, este vorba despre o actiune foarte grava, din care au de pierdut doar bolnavii internati la spital. Paraschiva Ciuciudau, in varsta de 44 de ani, a adus la locuinta comuna, in tot acest timp, o multitudine de medicamente, seringi, produse din mancarea bolnavilor, chiar si lucruri personale furate de la pacientii internati in spital. Cei doi au fost impreuna timp de cinci ani, iar barbatul a tot incercat sa o faca sa renunte la ideea de a sustrage tot felul de bunuri din spital.

Comisia de Disciplina a IRO nu a dat niciun raspuns

Povestea a fost relatata in intregime reporterilor de la cotidianul BUNA ZIUA IASI de catre concubinul femeii. "De cand lucreaza la IRO, in maxim sase luni de zile a inceput sa aduca produse acasa. Le ducea la vanzare, nu stiu ce facea cu hainele vechi, dar tot ce era nou ducea la vanzare. Intr-o luna facea acasa gramezi, apoi le vindea. Cand am vazut ca tot aduce, ii ziceam mereu ca o sa merg la institut si am sa zic tot, daca nu se opreste si sefii si colegii o vad ca pe o angajata model, ca nu are probleme si ca o sa raman cu institutul daca voi zice ceva. Eu am incercat sa pastrez relatia si sa o fac sa inteleaga", povesteste fostul concubin al infirmierei.

Paraschiva Ciuciudau este infirmiera la IRO, la sectia de ingrijiri paliative si probabil ca a profitat de starea de sanatate a bolnavilor pentru a sustrage toate aceste produse din spital. Dupa ce femeia a parasit casa in care locuiau impreuna, barbatul a mers la IRO si a facut o sesizare la departamentul juridic, pe data de 26 august, insa nici pana in acest moment nu s-a rezolvat nimic. In urma acestei sesizari, conducerea institutului i-a cerut sa inapoieze orice produs mai are acasa din cele sustrase de infirmiera. Chiar daca a aflat ca este depusa o sesizare la comportamentul sau, infirmiera inca apeleaza la faptele sale si scoate orice poate din spital.

"Cand a plecat, au mai ramas acasa unele lucruri pe care nu le-a vandut si mi-au zis de la spital sa le inapoiez. Mi-au zis ca se intruneste Comisia de Disciplina, ca sa vada ce se rezolva, dar nu s-a facut nimic. Azi dimineata (ieri - n.r.), am vazut-o la 6:30, iesind de la munca cu o colega si fiecare avea cate o sacosa in mana. Am vrut sa fac o poza, dar au inceput sa tipe si a sarit lumea pe mine. Voiam sa zic conducerii sa se uite pe camerele de luat vederi, sa vada cate sacose cara. Nici acum nu se linisteste, dupa ce am facut reclamatie. Sunt sigur ca sunt mai multe persoane. Din discutii telefonice, stiu ca mai sunt alte persoane si sincer, e o cantitate prea mare sa fie doar la nivel de o singura persoana", marturiseste barbatul.

Citeste si: Acest asistent medical facea asa ceva intr-un spital din Iasi. Totul se petrecea sub nasul medicilor

Orice lucru prindea in mana, il transporta la locuinta sa

Femeia aducea acasa orice putea pune in geanta sau in sacosele pe care le cara. De la cutii cu medicamente, sticle de spirt, seringi, vata, plasturi, apa oxigenata, la mancarea bolnavilor - pulpe de pui, zeci de paini, biscuiti. A fost in stare sa isi insuseasca pana si bonurile de masa ale colegilor din spital, sau chiar sa ia aurul pacientilor internati la sectia in care aceasta lucreaza. Femeia mai are doua surori care lucreaza la alte spitale si o ruda care este brancardier tot la IRO.

"Tot ce se poate, ea sustrage din spital. Am vrut sa merg de vreo doua ori cu ea, ideea a fost sa vorbesc cu acea persoana sa fac reclamatie la politie, dar nu a vrut si tot amana momentul, ca sa nu fiu eu de fata. Cu bonurile s-a facut ancheta la nivel de sectie, dar nu stiu cum s-a finalizat. Nu cunosc nicio metoda prin care putea acoperi lipsurile. Atata cantitate ar trebui sa bata la ochi, mai ales la medicamente. De inventar nu am auzit niciodata, nicio discutie. Bolnavul are cel mai mult de suferit, el e victima din aceasta problema", spune Stelica. Cu un salariu de doar 1.000 de lei, femeia nu si-ar putea intretine copiii si nici nu si-ar putea cumpara o masina, cum sustine barbatul ca a facut in ultima perioada.

Problema vazuta din alt unghi

Contactata telefonic de catre reporterii cotidianului BUNA ZIUA IASI, Paraschiva Ciuciudau a declarat ca "nu este adevarat nimic, nu stiu ce sustine, dar nu este adevarat. Vorbesc doar in prezenta unui avocat. Probabil este vorba de o razbunare, sau de un santaj, nu stiu ce acuza acea persoana. Alte detalii nu va pot da, decat in prezenta unui avocat". Conducerea IRO nu poate formula, in prezent, nicio declaratie cu privire la acest caz.

"Avem cunostinta de caz, este cercetare disciplinara. Nu va putem da niciun fel de explicatii in acest moment, cercetarea e in desfasurare si ar fi neetic sa manifestam o opinie inainte de rezultat. Cand se va termina cercetarea, se va lua o hotarare, pana atunci nu putem furniza niciun fel de informatie", a declarat dr. Gabriel Dimofte, directorul medical al IRO Iasi. Pe langa ancheta interna ce se desfasoara la IRO, si politia a demarat o ancheta in ceea ce privesc perfuzoarele si painea pe care Paraschiva Ciuciudau le ducea acasa, pentru a le folosi in alt scop decat cel prevazut de spital.

Urmareste BZI.ro pe FACEBOOK.COM

Galerie foto

 

Galerie video

 
Stiri despre: +pacienti +medicamente +infirmiera

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu