marți, 29 septembrie 2015

Primarul va învăța despre energie regenerabilă la Bruxelles

Primarul va învăța despre energie regenerabilă la Bruxelles

Primarul va învăța despre energie regenerabilă la Bruxelles
28 September
13:50 2015
Primarul municipiului Roman, Laurenţiu Dan Leoreanu, şi Ovidiu Bojescu, city-managerul oraşului, vor participa, în luna octombrie, la evenimentele organizate în cadrul Săptămânii Europene a Oraşelor şi Regiunilor – Open Days 2015. Agenţia pentru Dezvoltare Regională Nord-Est va organiza, în cadrul acestui eveniment, un workshop-dezbatere cu tema “Modernizarea oraşelor europene mici şi mijlocii prin măsuri inteligente şi durabile – provocări actuale şi perspective pentru viitor”. Evenimentul va avea loc la Bruxelles, pe 14 octombrie, şi are scopul de a oferi autorităţilor publice locale române posibilitatea de a împărtăşi, cu regiunile şi statele membre mai avansate, experienţe şi bune practici ce vizează dezvoltarea şi implementarea politicilor urbane.
Un alt eveniment va fi organizat de Convenţia Primarilor – la care Romanul a aderat în 2014 -, principala mişcare europeană în care sunt implicate autorităţile locale şi regionale ce se angajează în vederea creşterii eficienţei energetice şi utilizarea surselor de energie regenerabilă. Pe 15 octombrie va fi lansat un nou pact al primarilor care au aderat la această convenţie. Documentul va conţine un obiectiv de reducere cu cel puţin 40% a emisiilor de dioxid de carbon până în 2030.
Vizita celor doi la Bruxelles va trebui aprobată de consilierii locali, în şedinţa care va avea loc miercuri, 30 septembrie. Cei care au iniţiat proiectul au fost consilierii locali Ilie Boloca, Maricel Benchea şi Gabriel Andrici.

Comentarii

0 comentarii

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu