marți, 29 septembrie 2015

Reguli noi de admitere la UMF Iaşi

Reguli noi de admitere la UMF Iaşi

Reguli noi de admitere la UMF Iaşi
29 September
11:04 2015
Ponderea notei de la bacalaureat va fi de 10% din media finală de admitere, faţă de 25%, cât a fost până acum.
Regulamentul de admitere la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) “Grigore T. Popa” din Iaşi pentru anul universitar 2016 – 2017 s-a modificat. Conducerea UMF Iaşi a stabilit noi reguli de admitere, la toate facultăţile din cadrul universităţii. Astfel, ponderea notei de la bacalaureat va scădea de la 25%, cât este acum, la 10% din media finală de admitere.
Examenul de admitere va consta într-un singur test-grilă, din două materii. La Facultatea de Medicină Generală şi Facultatea de Medicină Dentară se va da test din biologie (obligatoriu) şi chimie organică sau fizică (la alegere), iar la Facultatea de Farmacie se va da test la chimie organică (obligatoriu) şi biologie vegetală sau biologie (la alegere). Candidaţii care vor opta pentru Facultatea de Bioinginerie Medicală vor da un test-grilă din chimie sau fizică. Până acum, admiterea la această facultate consta într-un concurs de dosare.
La cele trei facultăţi care au examen de admitere la două discipline, ponderea disciplinei principale va fi de minimum 60%, iar ponderea celei secundare de cel puţin 30%. “Experienţa admiterii din ultimii ani a arătat o creştere a competiţiei la toate facultăţile din cadrul UMF Iaşi. Pentru o mai bună selecţie a tinerilor care doresc să devină medici, dentişti, farmacişti sau bioingineri, am decis să începem un proces de modificare treptată a admiterii. În acest scop, am consultat studenţi ai universităţii noastre, cadre didactice din comisia de admitere, directori şi profesori de biologie, fizică şi chimie din liceele din Iaşi şi din toată Moldova care ne trimit un număr semnificativ de studenţi în fiecare an”, au precizat reprezentanţii Consiliului de Administraţie al UMF Iaşi.
Pe lângă renunţarea treptată la importanţa notei de bacalaureat în nota finală şi adăugarea la admitere a unei a doua materii, la alegere, se doreşte introducerea treptată a testelor la prima vedere şi introducerea treptată a întrebărilor de complexitate mai mare.
Biografia şi curriculele se vor afişa la sediul instituţiei în cursul lunii octombrie, iar cărţile de teste se vor publica în cursul lunii decembrie. Metodologia de concurs va fi afişată cu cel puţin şase luni înaintea începerii admiterii.

Comentarii

0 comentarii

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu