Asociatia pentru Protectia Consumatorului a realizat un studiu
pe 52 de sortimente de paine feliata de la 19 producatori si trage un
semnal de alarma. Numeroase sortimente de paine de pe piata nu respecta
reteta traditionala si contin "aditivi alimentari din belsug" si alte
adaosuri.
96% dintre produsele analizate de Protectia Consumatorului nu respecta reteta traditionala a painii: faina, apa, drojdie, sare. Studiul realizat de APC Romania a identificat 18 aditivi alimentari in cele 52 de sortimente de paine analizate. Consumate pe termen lung de astfel de produse prezinta un risc de aparitie a unor afectiuni medicale.
La 73% dintre produsele analizate s-au identificat in compozitia lor conservanti alimentari, iar la 21% dintre acestea cate doua tipuri de conservanti alimentari. Totodata, 60% dintre produsele analizate au adaos de gluten si 56% dintre ele adaosuri de zaharuri (glucoza - indice glicemic 100 si sucroza - indice glicemic 70).
APC Romania atrage atentia ca 46% dintre produsele analizate nu mentioneaza tipul de faina de grau folosita la fabricarea painii, astfel ca recomanda verificarea ingredientelor si consumul sortimentelor de paine care contin "numai cele patru tipuri de ingrediente: faina neagra/faina integrala/faina graham, apa, drojdie si sare".
Romanii mananca mai mult de jumatate de kilogram de paine pe zi, aproape dublu fata de media europeana, arata datele Institutului National de Statistica. Obiceiul alimentar se reflecta inevitabil in sanatatea populatiei.
96% dintre produsele analizate de Protectia Consumatorului nu respecta reteta traditionala a painii: faina, apa, drojdie, sare. Studiul realizat de APC Romania a identificat 18 aditivi alimentari in cele 52 de sortimente de paine analizate. Consumate pe termen lung de astfel de produse prezinta un risc de aparitie a unor afectiuni medicale.
La 73% dintre produsele analizate s-au identificat in compozitia lor conservanti alimentari, iar la 21% dintre acestea cate doua tipuri de conservanti alimentari. Totodata, 60% dintre produsele analizate au adaos de gluten si 56% dintre ele adaosuri de zaharuri (glucoza - indice glicemic 100 si sucroza - indice glicemic 70).
APC Romania atrage atentia ca 46% dintre produsele analizate nu mentioneaza tipul de faina de grau folosita la fabricarea painii, astfel ca recomanda verificarea ingredientelor si consumul sortimentelor de paine care contin "numai cele patru tipuri de ingrediente: faina neagra/faina integrala/faina graham, apa, drojdie si sare".
Romanii mananca mai mult de jumatate de kilogram de paine pe zi, aproape dublu fata de media europeana, arata datele Institutului National de Statistica. Obiceiul alimentar se reflecta inevitabil in sanatatea populatiei.
Urmareste BZI.ro pe FACEBOOK.COM
Libertatea.ro
Realitatea.net
Din aceeasi categorie
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu