miercuri, 30 septembrie 2015

DOSARUL MITA PENTRU PNL – DNA l-a trimis in judecata pe fostul consilier al lui Klaus Iohannis, George Scutaru, pentru spalare de bani. Deputatul PNL Dan Motreanu este acuzat de aceeasi infractiune: “Le-a remis inculpatilor 170.000 euro, respectiv 250.000 euro... Ambele sume au fost date in acelasi scop, respectiv pentru finantarea campaniei electorale din 2008, a candidatilor partidului”

DOSARUL MITA PENTRU PNL – DNA l-a trimis in judecata pe fostul consilier al lui Klaus Iohannis, George Scutaru, pentru spalare de bani. Deputatul PNL Dan Motreanu este acuzat de aceeasi infractiune: “Le-a remis inculpatilor 170.000 euro, respectiv 250.000 euro... Ambele sume au fost date in acelasi scop, respectiv pentru finantarea campaniei electorale din 2008, a candidatilor partidului”

Luni, 28 septembrie 2015 15:55 | Scris de G.T. | pdf | print | email
Procurorii DNA l-au trimis in judecata pe fostul consilier al presedintelui Klaus Iohannis, George Scutaru (foto). Acesta este acuzat de spalare de bani, intr-un dosar care priveste sponsorizarea campaniei electorale a PNL din anul 2008, dosar in care denuntator este fostul presedinte al Consiliului Judetean Buzau, Cristinel Bigiu. In aceeasi cauza, tot pentru spalare de bani, a fost trimis in judecata si deputatul PNL, Dan Motreanu, dar si administratorul unei societati comerciale.
Potrivit procurorilor DNA, George Scutaru si Dan Motreanu ar fi primit de la denuntatorul Cristinel Bigiu sumele de 170.000 de euro, respectiv 250.000 de euro. Sumele ar fi fost date, acuza DNA, pentru finantarea campaniei electorale din 2008 si a candidatilor PNL.
Prezentam acuzatiile DNA:
Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie au dispus trimiterea in judecata

sub control judiciar a inculpatului
SCUTARU GEORGE-ADRIAN, la data faptelor deputat si membru cu functie de conducere intr-un partid, cu privire la savarsirea infractiunii de spalare a banilor,
si in stare de libertate, a inculpatilor:
MOTREANU DAN STEFAN, deputat si membru cu functie de conducere intr-un partid (la data faptelor si in prezent), cu privire la savarsirea infractiunii de spalare a banilor,
SCHAER ANA MARIA, administrator al unei societati comerciale, cu privire la savarsirea infractiunii de spalare a banilor.
In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt:
In cursul anului 2008, o persoana cu functie de conducere in administratia locala – denuntator in prezenta cauza - a pretins si primit de la o alta persoana suma de aproximativ 1 milion euro, cu titlu de mita, in schimbul sprijinirii acestuia din urma in demersurile de punere in posesie cu suprafete de teren aflate pe raza municipiului Buzau.
Din suma de 700.000 euro, bani primiti efectiv de persoana denuntatoare, aceasta le-a remis inculpatilor Scutaru George-Adrian si Motreanu Dan Stefan, sumele de 170.000 euro, respectiv 250.000 euro, conform unei intelegeri anterioare. Ambele sume au fost date in acelasi scop, respectiv pentru finantarea campaniei electorale din 2008 (alegeri locale si generale), a candidatilor partidului din care fac parte cele doua persoane ultim mentionate.
Pentru a disimula provenienta acestor sume de bani, inculpatii Scutaru George-Adrian, Motreanu Dan Stefan si Schaer Ana Maria au initiat un mecanism financiar fictiv, folosindu-se de documente justificative ce nu corespund realitatii, prin care suma de 1.213.085 lei a fost transferata, in mai multe transe, din contul societatii administrata de catre aceasta din urma catre o firma care a produs articole de vestimentatie folosite ca materiale in campania electorala.
In cauza, fata de toti cei trei inculpati, a fost dispusa masura sechestrului asigurator si poprire asupra bunurilor mobile si imobile aflate in proprietatea inculpatilor, pana la concurenta sumei de 1.213.090 lei, suma care a fost efectiv platita firmei producatoare a materialelor electorale.
Dosarul a fost trimis spre judecare Inaltei Curti de Casatie si Justitie, cu propunere de a se mentine masurile preventive si asiguratorii dispuse in cauza.
Facem precizarea ca aceasta etapa a procesului penal reprezinta, conform Codului de procedura penala, finalizarea anchetei penale si trimiterea rechizitoriului la instanta spre judecare, situatie care nu poate sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie”.
Accesari:603

Comentarii

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu