marți, 29 septembrie 2015

Liviu Dragnea despre moţiune: Când cineva porneşte o acţiune, înseamnă că are şi oamenii necesari pentru a o susţine

29 Sep 2015 - 12:19
Liviu Dragnea despre moţiune: Când cineva porneşte o acţiune, înseamnă că are şi oamenii necesari pentru a o susţine Karina Knapek/Intact Images
Preşedintele interimar al PSD, deputatul Liviu Dragnea, a susţinut că Opoziţia, care a iniţiat moţiunea de cenzură 'Alege între România şi Ponta, un premier compromis. Demite-l pe Victor Ponta!', ar fi trebuit să aibă pregătită o strategie care să asigure succesul acţiunii iniţiate, dar şi pentru a se asigura că "de a doua zi România nu intră într-o aventură, fără niciun orizont, într-o zonă de instabilitate".

"Am fost criticaţi că suntem prezenţi şi nu votăm. Eu înţeleg ceva - când cineva porneşte o acţiune, înseamnă că are şi oamenii necesari pentru a susţine acea acţiune, adică ţi-ai făcut un calcul şi ştii că ai numărul de voturi suficient ca să treacă moţiunea, ai şi echipa guvernamentală care să vină imediat după ce pică Guvernul, ai şi propunere de prim-ministru, ca să arăţi ţării întregi şi partenerilor strategici că de a doua zi România nu intră într-o aventură, fără niciun orizont, într-o zonă de instabilitate. Nu, susţineţi-ne nouă moţiunea de cenzură, că avem noi o chestiune personală cu Victor Ponta şi vedem ce facem de a doua zi. Aşa ceva nu se face. E ca şi cum ne-aţi cere nouă, pe de-o parte, să vă aducem parlamentari să vă susţină această acţiune iar, pe de altă parte, să aducem nişte cetăţeni, membri de-ai noştri eventual, ca să vă mărească rândurile de la miting. Aşa ceva nu se poate face", a spus Dragnea în luarea sa de cuvânt, marţi, în plenul reunit al Parlamentului în care se dezbate moţiunea de cenzură.

Acesta a adăugat că a remarcat "certuri" între susţinătorii moţiunii de cenzură, deşi aceştia o vor vota "prin definiţie".

"Recunosc că am urmărit cu atenţie şi zicerile publice din ultima săptămână de când s-a depus moţiunea de cenzură, dar şi ce s-a rostit azi aici (în plenul reunit al Parlamentului - n.r.). (...) Din fericire pentru poporul român, Caragiale încă nu a murit şi asta este important pentru că este vorba despre spiritualitatea noastră. Am văzut, de asemenea, foarte multe acuzaţii, chiar reciproce. Am văzut ieşiri publice în care s-au folosit cuvinte care nu au ce să caute în limbajul unui parlamentar. Am văzut, astăzi, aici - recunosc, cu foarte multă mirare -, certuri între cei care susţin moţiunea de cenzură. Am văzut poziţii referitoare la faptul că nu sunt de acord cu textul moţiunii, nu sunt de acord cu faptul că s-a depus, se şi ceartă între ei că de ce a fost depusă, că nu a fost experienţa, nu au avut strategie, dar o votează prin definiţie", a mai declarat social-democratul.

Dragnea s-a referit, totodată, şi la faptul preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat că parlamentarii Uniunii vor vota la moţiunea de cenzură împotriva Guvernului şi că ar fi fost mult mai bine ca textul moţiunii să cuprindă critici la adresa guvernării.

"În acelaşi timp au spus să nu cumva să apară răzbunări. Dar ce răzbunări să apară, chiar nu înţeleg? Nu am înţeles exact dacă atunci când critica, acum câteva minute, guvernarea se referea la toţi cei care sunt în actul de guvernare sau cu excepţia membrilor UDMR care încă ocupă posturi importante în structurile guvernamentale? Asta era singura întrebare la care pot primi răspuns sau nu. Bineînţeles că nu are nicio legătură cu vreo răzbunare, sunt oameni care îşi fac treaba foarte bine. Se pare că sunt singurii", a adăugat Dragnea.

Sursa: Agerpres

Citeşte mai multe despre:   liviu dragnea,   moţiunea de cenzură

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu