vineri, 12 februarie 2016

Municipiul Roman este, din nou, locul I, pe țară! Primăria este evidențiată pentru transparență!

Municipiul Roman este, din nou, locul I, pe țară! Primăria este evidențiată pentru transparență!

Primăria municipiului Roman este în fruntea administrațiilor locale transparente!poza unica la stirea municipiul roman este din nou locul I pe tara
Cele mai multe documente cerute de legile transparenței au fost identificate, în urma primei monitorizări a Ministerului pentru Consultare Publică și Dialog Civic (MCPDC), pe site-urile primăriilor de municipii din: București, Reșița, Roman, Pitești, Ploiești, Slatina, Sighișoara.
Primăriile municipiilor Calafat, Drăgășani, Drobeta Turnu-Severin, Mangalia, Piatra Neamț, Turnu Măgurele sunt în urma evaluării efectuate de către Ministerul pentru Consultare Publică și Dialog Civic (MCPDC) la nivelul lunii ianuarie  2016, cele care au afişat, din oficiu, pe site-uri, cele mai puţine informaţii publice prevăzute de Legea nr. 544/2001”, se arată în comunicatul oficial primit de redacția noastră.
Afişarea, din oficiu, a tuturor categoriilor de informații prevăzute de legea privind accesul la informaţiile de interes public reprezintă unul dintre obiectivele strategice ale Ministerului pentru Consultare Publică și Dialog Civic (MCPDC). Cu acest prilej MCPDC prezintă prima centralizare a gradului de confomitate al celor 103 primării de municipii și 6 sectoare cu prevederile minimale din legislația transparenței referitoare la lista documentelor obligatorii a fi afișate pe pagina de internet a primăriei (documentul poate fi consultat aici:  https://goo.gl/xbcjks ).
La începutul anului 2016  mai bine de jumătate dintre primăriile municipiilor din țară nu au afișat în spațiul public documente referitoare la modalitățile de contestare ale deciziilor autorității publice sau Bilanțul contabil din 2014, iar 80 % dintre primăriile de municipii nu afișaseră lista achizițiilor publice pe anul 2015 sau numele și prenumele persoanelor din conducere și ale funcționarului public responsabil cu difuzarea informațiilor publice, documente cerute în legislația specifică.
MCPDC va extinde cadrul acestui demers prin determinarea primarilor de municipii să afișeze și alte categorii de informații cerute insistent de societatea civilă: lista achizițiilor publice, execuția bugetară. Demersul MCPDC are inclusiv rolul de a stimula toate autoritățile publice centrale și locale, nu numai să se conformeze legii, ci să adopte un comportament realmente deschis față de cetățeni, afișând informații relevante despre deciziile luate și bugetul executat”, se arată în comunicatul trimis redacției noastre de către Biroul Comunicare din cadrul Ministerului pentru Consultare Publică și Dialog Civic.
Romanul Financiar

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu