duminică, 7 februarie 2016

Tratamente naturiste. Rădăcina aromată cu gust picant, darul divin pentru sănătate

Tratamente naturiste. Rădăcina aromată cu gust picant, darul divin pentru sănătate

Folosit de milenii în cultura indiană și chineză pentru a calma problemele digestive, ghimbirul a devenit, în timp, unul dintre tratamentele naturiste extrem de apreciate. Băuturile pe bază de ghimbir reprezintă un tonic excelent pentru problemele stomacale. În plus, este un antiinflamator natural care ajută la lupta împotriva bolilor respiratorii, artritei și a problemelor digestive.
Efectele benefice ale ghimbirului sunt recunoscute inclusiv în ceea ce privește prevenirea şi tratarea cancerului. Gingerolul, un compus esenţial al ghimbirului constituie un factor activ de luptă împotriva celulelor cancerigene din organismul uman. În prezent, ghimbirul este folosit cu succes în tratarea cancerului de prostată, de stomac şi de colon.
Ghimbirul este o plantă aromatică în formă de rădăcină, având un aspect particular şi gust picant. Această rădăcină miraculoasă de ghimbir este un puternic încălzitor al corpului, aportul său în beneficiul sănătății fiind de necontestat. Iată în ce fel vă poate ajuta consumul constant de ghimbir:
• Îmbunătăţeşte digestia
• Ajută la detoxifierea organismului şi la slăbit, stimulând metabolismul
• Scade durerile reumatice și crampele menstruale
• Este eficient împotriva gripei și a răcelilor, pentru că ajută expectorația
• Îmbunătățește fluxul de sânge şi astfel previne bolile cardiovasculare
• Elimină amețelile, fiind foarte bun pentru persoanele care au rău de înălţime
• Este un antidepresiv natural
• Combate îmbătrânirea prematură și reduce nivelul de stres
• Este un antifebril puternic
• Are efecte puternic analgezice
• Are efecte terapeutice foarte bune în ulcer
• Combate migrenele
Dacă nu ai descoperit încă acest ingredient minune, îți propunem să îl incluzi în dieta ta de zi cu zi. Ghimbirul este recomandat mai ales când organismul a fost bombardat cu mese dese şi grase, pline atât de grăsimi cât şi de carbohidraţi. În acest caz, încercați să preparați acasă suc de ghimbir.
Acesta este bogat în uleiuri esențiale, vitamine (C, E, B6), minerale (calciu, fier, magneziu, sodiu), antioxidanţi şi aminoacizi care oferă multe beneficii pentru organism.
Sucul de ghimbir se prepară dintr-o rădăcină de ghimbir ( 3-5 cm) și o portocală.
Atât ghimbirul, cât și portocala se curăţa de coajă. Cu ajutorul unui storcător prin presare la rece, care păstrează toţi nutrienţii din legume şi fructe, stoarcem ingredientele pe rând până obţinem sucul. Datorită gustului foarte puternic al ghimbirului, sucul se dă pur și simplu peste cap și se bea dintr-o înghiţitură.
Este important să știți că ghimbirul poate fi cultivat acasă cu succes, pentru a-l avea la îndemână, în stare proaspătă. Citiți AICI care sunt pașii pe care trebuie să îi urmați ca să vă puteți bucura de aroma ghimbirului cultivat chiar de dumneavoastră, acasă , în ghiveci.
Te-ar mai putea interesa si:
Busuiocul - o plantă de „nota 10” care tratează 10 grupe de boli
Tratamente naturiste. Vâscul, planta care aduce belșug în casă și multiple beneficii pentru sănătate
Tratamente naturiste. Tărtăcuța amară, sursă prețioasă de INSULINĂ VEGETALĂ

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu