marți, 26 iulie 2016

Caniculă și secetă în zona Roman până pe data de 7 august. Va fi un Bâlci Anual…fierbinte!

Caniculă și secetă în zona Roman până pe data de 7 august. Va fi un Bâlci Anual…fierbinte!

poza stire va fi caniculaÎn perioada 28 iulie – 6 august, în Roman se va desfășura Bâlciul Anual. Din estimările meteo, se pare că va fi o manifestare la peste 30 de grade, fără ploi.
Estimarea este realizata folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime si minime, mediate pentru fiecare regiune a țării si adaptate local cu modele statistice si sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicata de apariție a precipitațiilor.
Zona Roman - MOLDOVA
În primele zile ale intervalului de prognoza vremea se va încalzi ușor de la o zi la alta, astfel încât temperaturile medii diurne vor crește de la 31 de grade în prima zi, spre 34...35 de grade pe 28 și 29 iulie, când vremea va deveni caniculara în cursul după-amiezilor.
Ulterior, regimul termic va marca o scadere și se va menține, cu mici variații, în jurul unei valori medii de 31...32 de grade.
Temperaturile nocturne vor crește usor în prima saptamâna de prognoza, de la 17 la 19 grade, în medie, pentru ca dupa data de 2 august sa se mențina în jurul unei medii regionale de 18 grade.
Regimul pluviometric va fi în general deficitar, iar probabilitatea pentru ploi slabe, izolate, va fi mai mare între 29 iulie și 3 august. Sursa: ANM
Romanul Financiar

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu