vineri, 29 iulie 2016

„Domnule primar Leoreanu, dacă veți rezolva problema de la spital, noi vă vom iubi toată viața!”

„Domnule primar Leoreanu, dacă veți rezolva problema de la spital, noi vă vom iubi toată viața!”

poza stire domnule primarPe pagina virtuală domnuleprimar.ro, la secțiunea referitoare la Primăria Roman, în mai multe zile au fost postate relatări ale situației de la Centrul de Primiri Urgențe, din cadrul Spitalului Roman, situația care, după cum spun autorii sesizărilor, nu este tocmai roză.
Dima Valentina – 20 iulie
Dle primar cu stima si respect va salut ! Va sesizez urmatorul aspect de la urgenta spitalului - nimeni nu poarta ecusoane in piept nu distingem cine e medic, femeie de servici, ori brancardier. Si apoi alta rugaminte, daca unii de acolo care lucreaza sunt fustrati sau obositi sa isi dea demisia sau sa plece in concediu, daca nu sa se comporte frumos cu noi. Va multumesc!
Marina Gheorghe – 13 iulie
Va rog in numele romascanilor sa faceti toate demersurile posibile si imposibile sa angajati personal la Urgenta Spitalului, am trecut pe acolo si m-am ingrozit , personalul care este acolo nu face fata, bolnavii stau si asteapta ore, situatia este extrem de dramatica, aici se pierd vieti din cauza lipsei personalului si uneori si din lipsa personalului specializat si pregatit. Dlor consilieri locali , aveti puterea de a face lucrurile pe care le-ati promis cand va milogeati pe la usile noastre. Iar noi v-am votat ca prostii. Se pierd vieti multe la urgenta - voi ce parere aveti , voi ce proiecte aveti ? ce faceti sa stopati acest genocid ? luati atitudine , iar daca nu sper sa ajungeti toti dlor consilieri la urgenta…. astept rezolvari si nu promisiuni.”
În urma acestor sesizări, primarul Laurențiu Leoreanu convoacă toți factorii de conducere ai spitalului la o ședință, miercuri, 27 iulie, după care emite un comunicat de presă ca un angajament ferm că se va implica în rezolvarea situației, în folosul romașcanilor.
Comunicatul de presă – răspuns
Va informez ca astazi 27.07.2016, la ora 11.00, la sediul primariei, am avut o intrevedere cu conducerea Spitalului Municipal de Urgenta Roman, in cadrul careia am analizat problemele si situatiile existente pe sectii, si cu prioritate cele referitoare la Centrul de Primiri Urgente.
Ca urmare a mai multor sesizari si propuneri ce mi-au fost adresate, am procedat la efectuarea unor verificari, analize si implementarea unor masuri premergatoare pentru cresterea eficientei activitatii medicale in cadrul Spitalului Municipal de Urgenta Roman.
Luni 01.08.2016, va avea loc o sedinta de lucru extinsa, la care voi participa alaturi de conducerea Spitalului Municipal de Urgenta Roman, sefii de sectii, presedintii Comisiilor de Disciplina si de Etica din cadrul Spitalului Municipal de Urgenta Roman si personalul Centrului de Primiri Urgente, urmand a fi aplicate masurile ce se impun pe baza evaluarilor acestei intalniri.
Va asigur ca raman receptiv la sesizarile, sugestiile si nevoile comunitatii locale, iar pentru perioada urmatoare, pe langa preocuparea constanta pentru imbunatatirea infrastructurii medicale, o prioritate o va constitui cresterea calitatii si eficientei activitatii medicale in cadrul Spitalului Municipal de Urgenta Roman. Cu respect, Primarul Municipiului Roman Laurentiu Dan Leoreanu.
Ecouri ale implicării primarului Laurențiu Leoreanu
În urma mediatizării, de către cotidianul nostru, a acestui caz și a comunicatului de presă emis de Primăria Roman, miercuri, 27 iulie, pe portalul domnuleprimar.ro a apărut o postare – mulțumire, din partea doamnei Marina Gheorghe, cea care făcut una dintre sesizările anterioare, în care se precizează:
Domnule primar, vă mulțumesc pentru ca veți lucra dumneavoastră personal pentru schimbarea situației dificile de la Urgenta Spitalului Roman. Știam ca sunteți inimos si astăzi ați dovedit-o. Daca veți rezolva problema de la spital noi va vom iubi toată viața.”
Așteptăm ziua de luni, 1 august, când, după întâlnirea pe care șeful administrației romașcane o va avea cu conducerea spitalului, vă vom informa sigur despre soluțiile propuse pentru îmbunătățirea activității, în unitatea medicală romașcană.
Romanul Financiar

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu