miercuri, 27 iulie 2016

„Ne lipsesc toaletele publice în Roman!”

„Ne lipsesc toaletele publice în Roman!”

poza stire toalete publiceUn romașcan sesizează pe portalul domnuleprimar.ro faptul că în municipiul Roman lipsesc toaletele publice.
Astfel, domnul Vasile Cartea, după cum a semnat postarea, semnalează următoarele:
Apreciem toate proiectele demarate municipiul nostru, unele mai bune, altele chiar bune si de durata, dar fata de alte orase ce se numesc civilizate ne lipseste un proiect, pe cat de necesar pe atat de igienic si sanatos. Ne lipsesc toaletele publice si aici nu ma refer la acele cutii infecte din spatele primariei, ci la toalete igienice, racordate la apa menajera, cu scurgere directa in canal, gen cum sunt cele din Bacau, cu posibilitatea igienizarii mainilor. Nu cred ca ar fi atat de greu cand se doreste un proiect de durata si chiar laudabil, cat despre costuri, primaria a demonstrat ca stie sa gestioneze cu bun simt si responsabilitate fonduri, care poate de multe ori au fost putine.
Sunt multi oameni trecuti de prima tinerete pentru care o toaleta publica decenta ar fi utila si chiar sanatoasa.
Iar daca acest proiect ar fi posibil, din fonduri proprii sau europene, doresc a va ruga sa nu amplasati toaletele publice doar in perimetrul centrului, deoarece orasul este intins ca suprafata si nu toata populatia lui circula doar pe Rahovei sau Roman Musat. Ar fi necesare amplasatea lor in toate cartierele sau macar cate una in locatiile mai importante ale fiecarei zone sau cartier pentru a nu mai fi nevoiti sa cersim pe la restaurante, baruri, magazine sau cofetarii aprobarea de satisfacere a nevoilor fiziologice...urgente, de cele mai multe ori contracost.
Va multumesc anticipat si fata de toate demersurile autoritatii locale demarate pana in prezent aveti toata consideratia noastra ca cetateni.”
Primarul municipiului Roman a oferit un răspuns la această sesizare, în același spațiu virtual, după cum urmează:
Va aducem la cunostinta ca in municipiu exista toalete publice in zonele mai intens circulate: zona Judecatoriei Roman, Parcul Municipal, Piata Centrala, Complexul "Moldova". Exista un proiect privat care va asigura toaleta publica si in zona Casei de Cultura .
Toaletele ecologice la care va referiti sunt amplasate doar pe durata manifestarilor mai ample, gazduite de Piata Roman-Voda. Acestea nu au fost o solutie pentru celelalte zone din oras, deoarece au fost incendiate sau avariate de cetatenii certati cu legea si cu bunul simt.
Am primit sugestia dumneavoastra si vom analiza ce solutii suplimentare pot fi adoptate. Va multumim pentru sprijinul acordat prin aceasta sugestie, cu stima”, primarul municipiului Roman Laurențiu Leoreanu.
Romanul Financiar

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu