miercuri, 27 iulie 2016

„Luna august o vom dedica, de acum înainte, romașcanilor din afara țării, pe care-i respectăm!”

„Luna august o vom dedica, de acum înainte, romașcanilor din afara țării, pe care-i respectăm!”

poza stire diasporaDatorită numărului mare de romașcani plecați la muncă în diferite țări din Europa și din lume, conducerea administrației romașcane a hotărât ca luna august, în fiecare an, să fie o lună cu manifestări dedicate acestora, fiind o perioadă de concedii.
Primarul municipiului Roman anunța cu câteva zile înainte că Târgul Meșterilor Populari și Târgul de Gustar sunt manifestări organizate și pentru romașcanii care vin în concediu, în luna august, din afara țării.
Este o manifestare legată de Luna Diplomației și de Luna Diasporei astfel încât cei care vin din alte părți trebuie primiți, discutat cu ei, pentru că este un eveniment foarte important.
Majoritatea celor care lucrează în străinătate nu au plecat „de bine”, au plecat și au făcut multe sacrificii. Mulți dintre ei au trimis banii înapoi în țară; și-au ajutat copiii, au construit o casă, au deschis o afacere.
Acești romașcani, care lucrează în afara țării și vin acasă în luna august, trebuie primiți cu dragoste, cu respect, sunt ai noștri, chiar dacă vremurile și timpurile i-au aruncat în alte zone, ei păstrează patriotismul local.
Datorită acestor motive, noi am planificat mai multe manifestări, într-o lună a concediilor, la nivel de Europa, care se dorește să fie deschisă și primitoare, pentru cei care vin acasă și își petrec câteva săptămâni de concediu”, a declarat Laurențiu Leoreanu, primarul municipiului Roman.
Conducerea Primăriei Roman va organiza, tot în luna august, anul curent, o întâlnire cu romașcanii plecați la muncă în afara țării și care au venit în concediu, o întâlnire unde se vor prezenta realizările din municipiul Roman, investițiile, obiectivele importante, proiectele viitoare, o întâlnire unde vor fi ascultate propuneri și sugestii pentru dezvoltarea comunității și a municipiului.
Romanul Financiar

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu