marți, 26 iulie 2016

„Domnule primar, în numele romașcanilor, faceți ceva la Centrul de Primiri Urgențe-Spitalul Roman!!!”

„Domnule primar, în numele romașcanilor, faceți ceva la Centrul de Primiri Urgențe-Spitalul Roman!!!”

poza stire cpu roman 1Pe portalul domnuleprimar.ro este postat un apel disperat al doamnei Marina Gheorghe, în care solicită autorităților locale romașcane, consiliului local, să intervină pentru normalizarea situației pe care a constatat-o la Centrul de Primiri Urgențe – Spitalul Roman.
Apelul doamnei Marina Gheorghe
Dle Primar, dle vice-primar, stimati consilieri locali, va rog in numele romascanilor sa faceti toate demersurile posibile si imposibile sa angajati personal la Urgenta Spitalului. Am trecut pe acolo si m-am ingrozit; personalul care este acolo nu face fata, bolnavii stau si asteapta ore, situatia este extrem de dramatica, aici se pierd vieti din cauza lipsei personalului si uneori si din lipsa personalului specializat si pregatit.
D-lor consilieri locali, aveti puterea de a face lucrurile pe care le-ati promis cand va milogeati pe la usile noastre. Iar noi v-am votat ca prostii. Se pierd vieti multe la urgenta - voi ce parere aveti, voi ce proiecte aveti?
Ce faceti sa stopati acest genocid? Luati atitudine, iar daca nu sper sa ajungeti toti d-lor consilieri la urgenta si de serviciu sa fie … Enea care nu da nici … pe voi! Astept rezolvari si nu promisiuni.”
Un comentariu la acest strigăt disperat!poza stire cpu roman 2
Gîtlan Viorel
Din pacate lucrurile nu merg bine in Spitalul Roman, am fost si eu la urgenta si stiu ca sunt probleme grave acolo.
Exista un conducator al spitalului care ori nu vrea, ori nu poate sa angajeze personal in acest spital, trebuie angajati doctori care sa fie apropiati de oameni, care sa te trateze omeneste, care sa fie langa tine. Nimeni nu vine la spital de placere.
Nu scriu comentariul asta asa ca nu am ce face, scriu in speranta ca odata si odata se va imbunatati lucrurile in acest spital si ca totul va functiona. Daca sunt bani atunci sa lasam economiile si sa angajam personal. Zilnic, in fiecare clipa un om, un apropiat de-al nostru, un suflet, ajunge la urgenta unde poate muri din lipsa personalului sau a dezinteresului unora. Din ceea ce se petrece in toata tara putem trage concluzia ca e o politica nationala de genocid la adresa tuturor romanilor; ai ajuns la spital, scapi daca poti, daca nu, cobori la morga si pa, ajungi o cifra intr-o statistica. Dar fiind autonomie locala noi putem sa ne salvam, noi putem sa facem lucrurile sa functioneze, noi putem salva vieti impreuna si putem sa traim bine impreuna, nu trebuie sa fim nepasatori fata de suferintele celor care ajung la spital.
E multa lume bolnava in spital dar le putem mangaia suferinta la toti prin implicare si colaborare. Dumnzeu sa ne ajute pe toti!”
Răspunsul primarului Laurențiu Leoreanu
Din pacate de la nivelul administratiei locale nu pot fi solutionate toate problemele sistemului medical si sa nu uitam ca exista un Minister al Sanatatii.
Putem consulta impreuna sectiunile de anunturi pentru angajarea de personal medical de pe site-ul spitalului. Vom observa ca in unele cazuri se prezinta candidati, in altele nu.
Am incercat ca prin sprijinul nostru administrativ sa venim in ajutorul cetatenilor, dar si al managerilor de la Spitalul Municipal.
Sa nu uitam ca acest spital deserveste aproape jumatate din populatia judetului, principalii sustinatori financiari pentru buna functionare si dotare fiind Municipiul Roman si Consiliul Judetean Neamt . Am incercat in toti acesti ani de mandat sa asiguram , ca administratie locala, dotarea cu aparatura a Spitalului Municipal de Urgente Roman.
In perioada 2012-2016 au fost modernizate aproape toate sectiile spitalului: ATI, boli infectioase, cardiologie, chirurgie, chirurgie infantila, dermatologie, obstetrica-ginecologie, medicina interna, neurologie, neonatologie, oftalmologie, oncologie, ortopedie, pediatrie, pneumologie, psihiatrie.
Cu respect, Primarul Municipiului Roman Laurentiu Dan Leoreanu
Sursa: domnuleprimar.ro
Romanul Financiar

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu