vineri, 29 iulie 2016

„PSD a ales – mașini și programe de calculator pentru CJ, în loc de aparat de radiologie pentru Spitalul Roman!”

„PSD a ales – mașini și programe de calculator pentru CJ, în loc de aparat de radiologie pentru Spitalul Roman!”

poza stire consilierii psdJoi, 28 iulie, în ședința ordinară de Consiliu Județean Neamț, consilierii județeni ai PNL au depus un amendament la proiectul de hotărâre privind rectificarea bugetului județului Neamț pe anul în curs. Liberalii au propus ca rectificarea de buget să cuprindă și ultima tranșă de fonduri necesară Spitalului Municipal de Urgență Roman pentru punerea în funcțiune a aparatului de radiologie.
Cu toate că Spitalul Municipal de Urgență Roman deservește aproape 40% din populația județului Neamț, iar necesitatea aparatului de radiologie a fost semnalată atât de medici cât și de pacienți, amendamentul liberalilor a fost respins la vot, consilierii PNL fiind singurii care au votat pentru.
În urma votului dat de consilierii PSD și ai celorlalte partide care formează actuala majoritate din CJ Neamț, Florin Hopşa, liderul grupului de consilieri județeni ai PNL, a declarat: “Vă spun sincer că ședința de CJ mi-a lăsat un gust amar. Nu-mi dau seama cum, în situația dezastroasă în care sistemul de sănătate se află, pentru consilierii PSD și ai partidelor satelit aparatul de radiologie de la Spitalul Municipal de Urgență Roman n-a reprezentat o prioritate. Nici nu știu dacă e vorba de incompetență, indiferență, rea-credință sau de toate la un loc. Refuz să cred că prin această decizie PSD vrea să se răzbune pe nemțenii din zona Romanului pentru scorul mai prost obținut la alegerile locale în acea parte a județului”.
Cât privește proiectul de rectificare a bugetului, același consilier PNL a declarat: „Eu cred că a conduce trebuie să însemne și a avea o anumită viziune. Trebuie să stabilești niște priorități care să răspundă nevoilor oamenilor. Nu suntem în situația de a ne da banii afară din casă și să ne permitem să achiziționăm orice. Dar se pare că pentru PSD și compania prioritățile sunt achiziția de automobile, licențe software sau sisteme pentru conferință, în niciun caz aparatul de radiologie de la Spitalul Roman. Nu neg că instituția Consiliului Județean sau instituțiile din subordinea CJ-ului au nevoie și de mașini și de programe de calculator și de multe altele pentru a funcționa, dar nu cred că ar trebui ca acestea să fie mai importante decât un aparat medical care poate ajuta zeci de mii de nemțeni”.
În ceea ce privește situația aparatului de radiologie care a generat această dispută, Florin Hopşa a declarat: “Vorbim de un spital care reprezintă accesul la servicii de sănătate pentru mai mult de o treime din populația județului Neamț. Fiind născut în acea zonă, știu cât de important este acel spital pentru cei din municipiul Roman și din zecile de comune învecinate. Iar acum avem un aparat de radiologie, de care toți, medici sau pacienți, spun că este nevoie, dar îl ținem nefuncțional în spital. De ce? Pentru că fără achitarea ultimei părți din bani el nu poate fi pus în funcțiune. Situația e hilară, dar și amară: avem aparatul în spital, dar el nu poate fi folosit pentru că unii refuză să îl achite în totalitate”.
Sursa: Comunicat de presă PNL Neamț
Romanul Financiar

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu