vineri, 28 aprilie 2017

Lucian Micu: „Istoria nu se învață din cărți. Aceasta este istoria trăită, istoria reală.” Ziua Veteranilor, la Roman

Lucian Micu: „Istoria nu se învață din cărți. Aceasta este istoria trăită, istoria reală.” Ziua Veteranilor, la Roman

ziua veteranilor 1Vineri, 28 aprilie, la Monumentul Eroilor din Cimitirul „Eternitatea” a avut loc ceremonialul militar-religios dedicat Zilei Veteranilor de Război.
La evenimentul organizat sub patronajul Garnizoanei Roman au luat parte primarul Lucian Micu, consilieri locali, senatorul PSD Dan Manoliu, veterani de război şi familiile acestora.
Au fost prezente și delegațiile oficiale ale partidelor politice cu reprezentare în CL Roman, respectiv ale PNL și ale PSD.
În discursul său, primarul Lucian Micu le-a mulțumit veteranilor pentru că s-au sacrificat pentru a apăra patria, neamul, steagul și onoarea şi a făcut apel la conducerile școlilor să organizeze întâlniri ale elevilor cu veteranii de război, pentru a cunoaşte istoria de la cei care au „scris-o” prin jertfă şi fapte de curaj.
La finalul ceremonialului, oficialitățile prezente au depus coroane de flori la Monumentul Eroilor şi au asistat la defilarea plutoanelor militare.ziua veteranilor 3
Mă adresez dumneavoastră în acest mod, nu doar datorită vârstei înaintate, ci, în primul rând datorită excepționalelor virtuți pe care le-ați cultivat de-a lungul vieții. Patrie, neam, steag, onoare, nu sunt doar simple cuvinte. Sunt valorile care ne definesc ca români, oriunde ne-am afla.
Mă înclin cu respect în fața dumneavoastră, în semn de adâncă prețuire pentru sacrificiile făcute în anii tinereții, ani la care un tânăr se descoperă și-și caută drumul în viață. Un drum care ar trebui să fie lin, în care greutățile să fie doar acelea legate de alegerile pe care le facem. Dumneavoastră, în acei ani, ați ales să vă apărați patria. Neamul, steagul și onoarea.
Poate că societatea a făcut prea puțin pentru dumneavoastră. Știu că nicio recompensă financiară nu va putea șterge șocul frontului, dispariția prietenilor, a colegilor, a rudelor. Dar, vreau să știți că aici, în Roman, sunteți respectați. Îmi doresc ca împreună să găsim cele mai bune soluții ca să vă fie bine. Să vă bucurați în liniște de copii și nepoți, cărora să le transmiteți aceleași virtuți care v-au însoțit toată viața. Doar așa putem face o lume mai bună.  
ziua veteranilor 2Astăzi, lansez și o provocare pentru directorii unităților de învățământ din orașul nostru. Organizați în sediile școlilor, la orele de dirigenție, de educație civică, la cele opționale, întâlniri ale elevilor cu veteranii de război. Prezentați-le pilde, arătați-le exemple vii, ascultați-le poveștile. Dincolo de programa școlară, vă asigur că vor avea ce învăța. Istoria nu se învață doar din cărți. Aceasta este istoria trăită, istoria reală”, a spus primarul municipiului Roman Lucian Micu.
Romanul Financiar

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu