joi, 6 aprilie 2017

Roman: campania „Prețuiește viața, prețuiește natura”. Au fost plantați 5.000 de puieți de molid

Roman: campania „Prețuiește viața, prețuiește natura”. Au fost plantați 5.000 de puieți de molid

plantari molid 3Astăzi, 06 aprilie, la inițiativa Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopia Romanului și Bacăului, prin Fundația „Episcop Melchisedec” Roman, cu sprijinul primit de la Ministerul apelor și pădurilor, a fost demarată campania de plantare a 5000 de puieți de molid pe raza Municipiului Roman, intitulată „Prețuiește viața, prețuiește natura!”.
La eveniment au participat Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, domnul Micu Lucian, primarul municipiului, domnul Aurelian Alexa, directorul fundației, precum și câteva sute de elevi romașcani însoțiți de cadrele didactice. Activitatea de astăzi este parte a unui proiect eparhial ce prevede plantarea unui număr de 20.000 de puieți de molid în toate cele șase protopopiate ale eparhiei.plantari molid 1
Astfel, începând cu ora 8.00, elevii însoțiți de cadrele didactice s-au întâlnit în curtea Fundației „Episcop Melchisedec” pentru a primi puieții de molid destinați plantării în locațiile stabilite de municipalitate. De asemenea, toți cei prezenți au primit binecuvântarea ierarhului și un cuvânt ziditor de suflet destinat acestui eveniment. Cele două oficialități prezente au plantat câte un puiet de molid în curtea fundației oferind astfel un exemplu celor prezenți și marcând, prin aceasta, începutul acestei campanii.
În acest demers, Arhiepiscopia Romanului și Bacăului a fost sprijinită de către ISJ Neamț, Primăria municipiului Roman, tineri voluntari romașcani, Ong-uri și de câteva societăți comerciale, se arată pe pagina socială a Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.
La ora 08.30, peste 300 de tineri s-au strâns în curtea Fundaţiei „Episcop Melchisedec” pentru a primi indicaţiile necesare legate de modul în care vor fi plantaţi 5.000 de puieţi de molid donaţi de către Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului. Primarul Lucian Micu şi ÎPS Ioachim le-au mulţumit voluntarilor pentru implicare şi, după ce au primit binecuvântare, tinerii au pornit spre locurile repartizate pentru plantare.
plantari molid 2În semn de apreciere pentru această campanie de preţuire a naturii, reprezentanţii Primăriei municipiului Roman, Arhiepiscopiei şi ai Fundaţiei „Episcop Melchisedec” au plantat câte un molid în faţa bustului închinat Episcopului Melchisedec.
Până în jurul prânzului, elevii unităţilor de învăţământ, ONG-urile şi angajaţii societăţilor comerciale au plantat cei 5.000 de puieţi de molid în cadrul Campaniei „Preţuieşte viaţa, preţuieşte natura!”. Primarul Lucian Micu a fost prezent pe teren alături de voluntari, pentru a le mulţumi pentru implicare. Viceprimarul Roxana Iorga s-a alăturat campaniei, plantând, împreună cu elevii, 300 de puieţi în zona Smirodava – Bogdan Dragoş. Reamintim faptul că, în această primăvară, alţi 3.100 de puieţi (din speciile tei şi mesteacăn) au fost plantaţi de angajaţii Primăriei Roman.
În total, la această acţiune s-au înscris peste 500 de elevi, reprezentanţi ai ONG-urilor şi ai unor societăţi comerciale, se arată pe pagina socială a Primăriei Roman.
Romanul Financiar

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu