Unul dintre patronii Clubului Colectiv este implicat în organizarea de
evenimente artistice încă din anul 2006, fiind asociat sau lucrând
pentru companii cunoscute care au adus în România nume celebre ale
scenei internaţionale, cum ar fi Madonna, Depeche Mode sau Kyle Minogue.
Citeşte şi ALERTĂ. Tragedia de la Colectiv. Bilanţul a crescut la 46 de morţi, după decesul jurnalistei Teodora Maftei
Acest CV al lui Costin Mincu, unul dintre cei trei arestaţi, pentru ucidere din culpă, în cazul dezastrului din 30 octombrie, reprezintă în sine o probă împotriva sa, în dosarul penal. Asta, deoarece demonstrează faptul că proprietarii Clubului Colectiv erau profesionişti în domeniu, neputând invoca necunoaşterea legislaţiei în materia organizării de evenimente de acest gen şi a consecinţelor care puteau decurge din nerespectarea acestor reguli.
Citeşte şi Dosar incendiu Colectiv: Patronii şi pirotehnistul de la firma de artificii, arestaţi preveniv
Din noianul de întrebări, rămase fără răspunsuri, până la acest moment, una iese strident în evidenţă: ce „spate” au avut aceşti indivizi, astfel încât să pună în fiecare seară viața oamenilor în pericol, fără să se sesizeze absolut nimeni?
Citeşte şi Conducerea firmei de artificii, interceptată când distrugea probe (referat)
„Jurnalul Naţional” încearcă să răspundă la această întrebare în cele ce urmează. Tragedia petrecută la sfârşitul lunii octombrie a declanşat proteste de stradă, soldate cu demisia Cabinetului Ponta, dar şi a primarului Sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone. Cel puţin trei dosare penale au fost declanşate la nivelul Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică şi al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, fiind decapitată conducerea Primăriei Sectorului 4. Primarul Piedone, şefa Serviciului autorizări contracte, Aurelia Iofciu, şi funcţionarul Liminiţa Raluca Ganea au fost arestaţi pentru abuz în serviciu şi fals intelectual.
Citeşte şi Trei persoane reţinute de procurori în legătură cu artificiile de la Colectiv
Patronii clubului, Costin Mincu, Paul Gancea şi Alin Anastasescu, sunt arestaţi pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă. Tot în stare de arest sunt cercetaţi pirotehnistul Viorel Zaharia, precum şi Cristian Mihai Niţă şi Daniela Ioana Niţă, patronii firmei care au furnizat materialele pirotehnice ce au dus la producerea dezastrului.
Șef în cadrul ANI și patron
Unul dintre patronii SC Colectiv Club SRL, societa-tea care deţine spaţiul de la subsolul fostei fabrici de în-călţăminte Pionierul, se numeşte Cos-tin Mincu. Este născut în anul 1979 şi locuieşte în cartierul Drumul Taberei. Este cel mai important membru al grupării de afacerişti care au legătură cu tragedia petrecută în urmă cu o săptămână, având în vedere numărul afacerilor similare pe care le deţine, în calitate de asociat, sau pentru care a lucrat, în calitate de administrator. 11 societăţi comerciale, care activează în domeniul barurilor, cluburilor şi organizării de spectacole artistice sunt, încă, funcţionale în prezent, iar trei dintre acestea au făcut obiectul unor anchete privind incendierea localurilor închiriate.
Citeşte şi Pirotehnistul care a instalat artificiile la Colectiv: Nu-mi explic cum s-a putut produce incendiul (referat)
Legăturile de afaceri ale lui Costin Mincu ajung şi în sfera instituţiilor statului, chiar la vârful Agenţiei Naţionale de Integritate, una dintre cele mai de temut instituţii de forţă din România, sub regimul lui Traian Băsescu. Potrivit ONRC, la începutul anului 2011, Costin Mincu, îm
preună cu constănţeanul Cons-tantin Beizadea, sunt cooptaţi în acţionariatul societăţii SC COM EVANT SRL, cu sediul în municipiul Constanţa. Decizia de primire a celor doi, ca şi parteneri minoritari, a aparţinut celor doi asociaţi existenţi. Este vorba despre Greceanu Anghel Aca-sandri George Viorel şi de Ivanova Antonina.
Citeşte şi TRAGEDIA de la Colectiv. Cine erau tinerii care au MURIT în ultimele două zile
Cine este acest Greceanu Anghel Acasandri George Viorel? Numele personajului a fost, până în anii 2000, Acasandri George Viorel. El ocupă, începând cu anul 2009, funcţia de șef al Serviciului Administrativ din cadrul Agenţiei Naţionale de Integritate, instituţie condusă, până în vara acestui an, de către Horia Georgescu, arestat şi urmărit penal în do-sarul frau-delor de la ANRP.
Citeşte şi TRAGEDIA de la Colectiv. Săptămâna de veghe. Statui în curţile spitalelor
Din de-claraţiile de interese depuse de Greceanu Anghel Acasandri, începând cu anul 2009, reiese faptul că acesta ocupă funcţia de conducere în calitate de per-sonal contractual, nu de funcţionar public, lucru care îi permite nu numai să deţină acţiuni în firme, ci şi să administreze afacerile deţinute. Ce afaceri? Din domeniul barurilor şi organizării de evenimente. Potrivit documentelor, Greceanu Anghel Acasandri este acţionar, pe lângă firma Com Evant SRL, în SC Agenţia General Victory SRL, SC ART Building Consult SRL, SC Gecris Consulting Company SRL şi SC Plast Dec SRL, în toate având şi calitatea de administrator.
Latifundiarul Greceanu
Declaraţiile de avere ale şefului Serviciului Administrativ al Agenţiei Naţionale de Integritate sunt cu adevărat impresionante. El deţine, împreună cu soţia sa, medic stomatolog, 10 hectare de pădure în judeţul Vâlcea, 50 de hectare de teren agricol în judeţul Dâmboviţa, 7,3 hectare de teren intravilan, în comuna Bălteni, judeţul Dâmboviţa, 1,08 hectare de teren intravilan în comuna Măldăreşti, judeţul Vâlcea, 60 metri pătraţi teren intravilan în Bucureşti, la care se adaugă 1,6 hectare de teren extravilan în judeţul Vâlcea. Toate aceste suprafeţe au fost primite moştenire, mai puţin terenul din Capitală.
Citeşte şi TRAGEDIA de la Colectiv. Bani pentru familiile victimelor, prin HG
Greceanu deţine cinci case de locuit în Dâmboviţa, Vâlcea şi Bucureşti, cu suprafeţe cuprinse între 112 metri pătraţi şi 271 metri pătraţi, precum şi patru spaţii comerciale de producţie, în suprafaţă totală de 978 metri pătraţi. Mai deţine trei autoturisme şi o colecţie de tablouri, pe care o evaluează la 35.000 de lei.
Citeşte şi TRAGEDIA de la Colectiv. Improvizaţiile morţii
Deşi lista vinovaților a fost extinsă în ritm rapid, întrebarea care nu a primit încă un răspuns este cum a putut funcţiona atâţia ani un astfel de club. Cine au fost cei care le-au ţinut „spatele” patronilor de la Colectiv?
Citeşte şi Răniții din Colectiv, încă patru zile de grea cumpănă
Potrivit bilanţurilor contabile ale companiilor aparţinând grupării Anastasescu-Gancea-Mincu, depuse pe anul 2014 sau 2013, după caz, valoarea totală a veniturilor încasate se ridică la 4.417.348 de lei, adică un milion de euro. Puţine firme au înregistrat profit, majoritatea declarând pierderi.
Citeşte şi Mesaj DUR al Trupei Cargo despre TRAGEDIA de la Colectiv: ”Pe acei copii nu cei de sus i-au omorat, ci lucrurile mici de zi cu zi, pe care le facem cu totii”
11 firme deţin împreună sau separat cei trei acţionari de la Colectiv în domeniul barurilor, al organizării de evenimente, precum şi pe piaţa de publicitate. Alte două afaceri au fost incendiate cu intenţie sau accidental atât în anul 2010, cât şi în anul 2014.
Și această firmă este urmărită prin instanţe de creditori
- În anul 2012, Greceanu Anghel Acasandri George Viorel părăseşte acţionariatul SC Com Evant SRL, chiar în momentul în care procesele intentate de furnizorii şi creditorii companiei chemau în judecată firma în cauză.
Citeşte şi TRAGEDIA de la Colectiv. Declaratie CUTREMURATOARE a Dr. Ioan Lascăr: Începe o săptămână critică. "Este aşteptat un număr
important de decese"
- În martie 2012, compania Goodrinks Service SRL, prin intermediul BGA Recuperări SRL, a acţionat în judecată firma în care Greceanu şi Mincu erau acţionari, cerând Judecătoriei Constanţa obligarea Com Evant SRL să plătească facturile restante aferente produselor furnizate. În 3 decembrie 2012, instanţa admite cererea creditoarei şi obligă Com Evant SRL să achite suma de 4,704,19 lei, reprezentând contravaloarea facturilor neachitate, penalităţi de 2 la sută pe zi pentru întârziere şi 40 de lei cheltuieli de judecată. Pentru că, până în 4 martie 2013, firma nu a respectat hotarârea, Judecătoria Constanţa a dispus investirea ei cu formulă executorie.
Citeşte şi Parastas de 9 zile în faţa clubului Colectiv
- În februarie 2012, o altă companie, SC M.W Import Export SRL, adresează Judecătoriei Constanţa o cerere similară împotriva firmei Com Evant SRL, solicitare admisă în 23 octombrie acelaşi an, când firma lui Mincu şi Greceanu a fost obligată la plata sumei de 2.626,32 lei, la care se adaugă 4% pe zi penalităţi de întârziere. Hotărârea a fost, la rândul ei, investită cu formulă executorie în 26 febuarie 2013.
Citeşte şi GAFĂ a agenţiei de presă AFP. Cum a fost ilustrat articolul în care se comunică numărul morţilor din clubul Colectiv
-O altă companie, un cunoscut producător şi distribuitor de băuturi răcoritoare, Coca Cola HBC România SRL, a dat, la rândul ei, în judecată firma Com Evant SRL, cerând plata unor datorii de 5.378 de lei. Cererea a fost soluţionată favorabil, de Judecătoria Constanţa, în 26 martie 2013.
Citeşte şi Avion NATO, pus la dispoziţia transferurilor de răniţi din 'Colectiv'
SC Com Evant SRL se judecă şi cu SC Enel Energie, tot la Judecătoria Constanţa. Procesul are un prim termen în data de 10 noiembrie.
Relaţii strânse cu organizatorii unor spectacole importante în România
În anul 2008, Costin Mincu a deţinut funcţia de administrator al companiei Danube Event Services SRL, din acţionariatul căreia fac parte LOC 7000 BV Olanda şi SC Emagic Entertainment SRL Bucureşti, aceasta din urmă activând pe piaţa organizării de spectacole din România, implicată în organizarea mai multor festivaluri de muzică.
Citeşte şi Spitalul Bagdasar-Arseni: Trei răniţi în incendiul din Colectiv rămân în stare critică
Din firma Emagic Entertainment fac parte Aura Coroianu şi cetăţeanul olandez Janssens Guido J.E. Cei doi, împreună cu Costin Mincu, patronul de la Colectiv Club, Puiu Iulian Botan şi Bogdan Tudor, sunt asocialţi într-o altă companie care derulează activităţi de suport pentru interpretare artistică, SC Golapub SRL. Mincu a deţinut aici acţiuni până în luna mai a anului 2012. Relaţia lui Mincu cu patronii Emagic Entertainment mai este consolidată şi prin intermediul directorului de comunicare al companiei, Dragoş Chiscoci, alături de care este partener în sociatea Hades Record SRL.
Citeşte şi STUDIU SNSPA: Ce îşi doresc oamenii din Piaţa Universităţii
Emagic Entertainment este compania care a adus în România artişti celebri, printre care se numără Madonna, Depeche Mode, Kyle Minogue sau Shakira.
Citeşte şi ALERTĂ. Tragedia de la Colectiv. Bilanţul a crescut la 46 de morţi, după decesul jurnalistei Teodora Maftei
Acest CV al lui Costin Mincu, unul dintre cei trei arestaţi, pentru ucidere din culpă, în cazul dezastrului din 30 octombrie, reprezintă în sine o probă împotriva sa, în dosarul penal. Asta, deoarece demonstrează faptul că proprietarii Clubului Colectiv erau profesionişti în domeniu, neputând invoca necunoaşterea legislaţiei în materia organizării de evenimente de acest gen şi a consecinţelor care puteau decurge din nerespectarea acestor reguli.
Citeşte şi Dosar incendiu Colectiv: Patronii şi pirotehnistul de la firma de artificii, arestaţi preveniv
Din noianul de întrebări, rămase fără răspunsuri, până la acest moment, una iese strident în evidenţă: ce „spate” au avut aceşti indivizi, astfel încât să pună în fiecare seară viața oamenilor în pericol, fără să se sesizeze absolut nimeni?
Citeşte şi Conducerea firmei de artificii, interceptată când distrugea probe (referat)
„Jurnalul Naţional” încearcă să răspundă la această întrebare în cele ce urmează. Tragedia petrecută la sfârşitul lunii octombrie a declanşat proteste de stradă, soldate cu demisia Cabinetului Ponta, dar şi a primarului Sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone. Cel puţin trei dosare penale au fost declanşate la nivelul Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică şi al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, fiind decapitată conducerea Primăriei Sectorului 4. Primarul Piedone, şefa Serviciului autorizări contracte, Aurelia Iofciu, şi funcţionarul Liminiţa Raluca Ganea au fost arestaţi pentru abuz în serviciu şi fals intelectual.
Citeşte şi Trei persoane reţinute de procurori în legătură cu artificiile de la Colectiv
Patronii clubului, Costin Mincu, Paul Gancea şi Alin Anastasescu, sunt arestaţi pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă. Tot în stare de arest sunt cercetaţi pirotehnistul Viorel Zaharia, precum şi Cristian Mihai Niţă şi Daniela Ioana Niţă, patronii firmei care au furnizat materialele pirotehnice ce au dus la producerea dezastrului.
Șef în cadrul ANI și patron
Unul dintre patronii SC Colectiv Club SRL, societa-tea care deţine spaţiul de la subsolul fostei fabrici de în-călţăminte Pionierul, se numeşte Cos-tin Mincu. Este născut în anul 1979 şi locuieşte în cartierul Drumul Taberei. Este cel mai important membru al grupării de afacerişti care au legătură cu tragedia petrecută în urmă cu o săptămână, având în vedere numărul afacerilor similare pe care le deţine, în calitate de asociat, sau pentru care a lucrat, în calitate de administrator. 11 societăţi comerciale, care activează în domeniul barurilor, cluburilor şi organizării de spectacole artistice sunt, încă, funcţionale în prezent, iar trei dintre acestea au făcut obiectul unor anchete privind incendierea localurilor închiriate.
Citeşte şi Pirotehnistul care a instalat artificiile la Colectiv: Nu-mi explic cum s-a putut produce incendiul (referat)
Legăturile de afaceri ale lui Costin Mincu ajung şi în sfera instituţiilor statului, chiar la vârful Agenţiei Naţionale de Integritate, una dintre cele mai de temut instituţii de forţă din România, sub regimul lui Traian Băsescu. Potrivit ONRC, la începutul anului 2011, Costin Mincu, îm
preună cu constănţeanul Cons-tantin Beizadea, sunt cooptaţi în acţionariatul societăţii SC COM EVANT SRL, cu sediul în municipiul Constanţa. Decizia de primire a celor doi, ca şi parteneri minoritari, a aparţinut celor doi asociaţi existenţi. Este vorba despre Greceanu Anghel Aca-sandri George Viorel şi de Ivanova Antonina.
Citeşte şi TRAGEDIA de la Colectiv. Cine erau tinerii care au MURIT în ultimele două zile
Cine este acest Greceanu Anghel Acasandri George Viorel? Numele personajului a fost, până în anii 2000, Acasandri George Viorel. El ocupă, începând cu anul 2009, funcţia de șef al Serviciului Administrativ din cadrul Agenţiei Naţionale de Integritate, instituţie condusă, până în vara acestui an, de către Horia Georgescu, arestat şi urmărit penal în do-sarul frau-delor de la ANRP.
Citeşte şi TRAGEDIA de la Colectiv. Săptămâna de veghe. Statui în curţile spitalelor
Din de-claraţiile de interese depuse de Greceanu Anghel Acasandri, începând cu anul 2009, reiese faptul că acesta ocupă funcţia de conducere în calitate de per-sonal contractual, nu de funcţionar public, lucru care îi permite nu numai să deţină acţiuni în firme, ci şi să administreze afacerile deţinute. Ce afaceri? Din domeniul barurilor şi organizării de evenimente. Potrivit documentelor, Greceanu Anghel Acasandri este acţionar, pe lângă firma Com Evant SRL, în SC Agenţia General Victory SRL, SC ART Building Consult SRL, SC Gecris Consulting Company SRL şi SC Plast Dec SRL, în toate având şi calitatea de administrator.
Latifundiarul Greceanu
Declaraţiile de avere ale şefului Serviciului Administrativ al Agenţiei Naţionale de Integritate sunt cu adevărat impresionante. El deţine, împreună cu soţia sa, medic stomatolog, 10 hectare de pădure în judeţul Vâlcea, 50 de hectare de teren agricol în judeţul Dâmboviţa, 7,3 hectare de teren intravilan, în comuna Bălteni, judeţul Dâmboviţa, 1,08 hectare de teren intravilan în comuna Măldăreşti, judeţul Vâlcea, 60 metri pătraţi teren intravilan în Bucureşti, la care se adaugă 1,6 hectare de teren extravilan în judeţul Vâlcea. Toate aceste suprafeţe au fost primite moştenire, mai puţin terenul din Capitală.
Citeşte şi TRAGEDIA de la Colectiv. Bani pentru familiile victimelor, prin HG
Greceanu deţine cinci case de locuit în Dâmboviţa, Vâlcea şi Bucureşti, cu suprafeţe cuprinse între 112 metri pătraţi şi 271 metri pătraţi, precum şi patru spaţii comerciale de producţie, în suprafaţă totală de 978 metri pătraţi. Mai deţine trei autoturisme şi o colecţie de tablouri, pe care o evaluează la 35.000 de lei.
Citeşte şi TRAGEDIA de la Colectiv. Improvizaţiile morţii
Deşi lista vinovaților a fost extinsă în ritm rapid, întrebarea care nu a primit încă un răspuns este cum a putut funcţiona atâţia ani un astfel de club. Cine au fost cei care le-au ţinut „spatele” patronilor de la Colectiv?
Citeşte şi Răniții din Colectiv, încă patru zile de grea cumpănă
Potrivit bilanţurilor contabile ale companiilor aparţinând grupării Anastasescu-Gancea-Mincu, depuse pe anul 2014 sau 2013, după caz, valoarea totală a veniturilor încasate se ridică la 4.417.348 de lei, adică un milion de euro. Puţine firme au înregistrat profit, majoritatea declarând pierderi.
Citeşte şi Mesaj DUR al Trupei Cargo despre TRAGEDIA de la Colectiv: ”Pe acei copii nu cei de sus i-au omorat, ci lucrurile mici de zi cu zi, pe care le facem cu totii”
11 firme deţin împreună sau separat cei trei acţionari de la Colectiv în domeniul barurilor, al organizării de evenimente, precum şi pe piaţa de publicitate. Alte două afaceri au fost incendiate cu intenţie sau accidental atât în anul 2010, cât şi în anul 2014.
Și această firmă este urmărită prin instanţe de creditori
- În anul 2012, Greceanu Anghel Acasandri George Viorel părăseşte acţionariatul SC Com Evant SRL, chiar în momentul în care procesele intentate de furnizorii şi creditorii companiei chemau în judecată firma în cauză.
Citeşte şi TRAGEDIA de la Colectiv. Declaratie CUTREMURATOARE a Dr. Ioan Lascăr: Începe o săptămână critică. "Este aşteptat un număr
important de decese"
- În martie 2012, compania Goodrinks Service SRL, prin intermediul BGA Recuperări SRL, a acţionat în judecată firma în care Greceanu şi Mincu erau acţionari, cerând Judecătoriei Constanţa obligarea Com Evant SRL să plătească facturile restante aferente produselor furnizate. În 3 decembrie 2012, instanţa admite cererea creditoarei şi obligă Com Evant SRL să achite suma de 4,704,19 lei, reprezentând contravaloarea facturilor neachitate, penalităţi de 2 la sută pe zi pentru întârziere şi 40 de lei cheltuieli de judecată. Pentru că, până în 4 martie 2013, firma nu a respectat hotarârea, Judecătoria Constanţa a dispus investirea ei cu formulă executorie.
Citeşte şi Parastas de 9 zile în faţa clubului Colectiv
- În februarie 2012, o altă companie, SC M.W Import Export SRL, adresează Judecătoriei Constanţa o cerere similară împotriva firmei Com Evant SRL, solicitare admisă în 23 octombrie acelaşi an, când firma lui Mincu şi Greceanu a fost obligată la plata sumei de 2.626,32 lei, la care se adaugă 4% pe zi penalităţi de întârziere. Hotărârea a fost, la rândul ei, investită cu formulă executorie în 26 febuarie 2013.
Citeşte şi GAFĂ a agenţiei de presă AFP. Cum a fost ilustrat articolul în care se comunică numărul morţilor din clubul Colectiv
-O altă companie, un cunoscut producător şi distribuitor de băuturi răcoritoare, Coca Cola HBC România SRL, a dat, la rândul ei, în judecată firma Com Evant SRL, cerând plata unor datorii de 5.378 de lei. Cererea a fost soluţionată favorabil, de Judecătoria Constanţa, în 26 martie 2013.
Citeşte şi Avion NATO, pus la dispoziţia transferurilor de răniţi din 'Colectiv'
SC Com Evant SRL se judecă şi cu SC Enel Energie, tot la Judecătoria Constanţa. Procesul are un prim termen în data de 10 noiembrie.
Relaţii strânse cu organizatorii unor spectacole importante în România
În anul 2008, Costin Mincu a deţinut funcţia de administrator al companiei Danube Event Services SRL, din acţionariatul căreia fac parte LOC 7000 BV Olanda şi SC Emagic Entertainment SRL Bucureşti, aceasta din urmă activând pe piaţa organizării de spectacole din România, implicată în organizarea mai multor festivaluri de muzică.
Citeşte şi Spitalul Bagdasar-Arseni: Trei răniţi în incendiul din Colectiv rămân în stare critică
Din firma Emagic Entertainment fac parte Aura Coroianu şi cetăţeanul olandez Janssens Guido J.E. Cei doi, împreună cu Costin Mincu, patronul de la Colectiv Club, Puiu Iulian Botan şi Bogdan Tudor, sunt asocialţi într-o altă companie care derulează activităţi de suport pentru interpretare artistică, SC Golapub SRL. Mincu a deţinut aici acţiuni până în luna mai a anului 2012. Relaţia lui Mincu cu patronii Emagic Entertainment mai este consolidată şi prin intermediul directorului de comunicare al companiei, Dragoş Chiscoci, alături de care este partener în sociatea Hades Record SRL.
Citeşte şi STUDIU SNSPA: Ce îşi doresc oamenii din Piaţa Universităţii
Emagic Entertainment este compania care a adus în România artişti celebri, printre care se numără Madonna, Depeche Mode, Kyle Minogue sau Shakira.
Citeşte mai multe despre:
colectiv
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu