marți, 24 noiembrie 2015

Tun de sute mii euro! Dezvaluiri INCENDIARE despre problemele masinilor cumparate de CJ de la firma Gradinariu - FOTO

• Amanunte explozive au iesit la iveala in urma unei afaceri de sute de mii de euro, derulata cu bani europeni la Iasi • La un asemenea tun nu se astepta chiar nimeni, mai ales ca totul s-a derulat sub ochii angajatilor unei institutii publice • Acest detaliu ii poate afunda si mai mult pe capii retelei de coruptie de la Consiliul Judetean • Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie ar trebui sa cerceteze in amanunt si aceasta tranzactie, detaliile fiind de-a dreptul scandaloase

Situatie exploziva la nivelul Iasului. In plina ancheta a procurorilor anticoruptie, apar noi detalii ce ar putea dinamita si mai mult ancheta. Din informatiile redactorilor BZI, mai multe utilaje livrate de Gradinariu Import-Export SRL judetului Iasi si ajunse in patrimoniul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta, cu sediul pe strada Lascar Catargi, nu erau tocmai in regula. Cum s-a ajuns la o asemenea situatie?

Citeste si: Descoperire soc in timpul anchetei. Bani negri folositi pentru finantarea postului de televiziune Tele M

Nimeni nu a verificat in detaliu starea tehnica a masinilor, in speranta ca autospecialele sunt de buna calitate si ca firma este una serioasa. Insa, lucrurile au stat exact pe dos. Practic, firma Gradinariu Import-Export SRL a adus autospeciale de slaba calitate, fabricate in marea lor majoritate in Turcia. Acestea au fost dotate cu echipamente aduse din China si care au ajuns sa fie din ce in ce mai des reparate. La acest contract, Gradinariu Import-Export SRL s-a asociat cu firma Volkan Yangin Sondurme Teknolojileri Sanayi Ve Tic. Ltd. A.S. Turcia, costul masinii fiind de 511 mii de euro. Surse din cadrul inspectoratului au aratat ca, autospeciala de lucru la inaltime s-a defectat inca din prima zi si dupa ce a fost carpita si plimbata prin oras pentru a fi admirata, a fost apoi trasa pe dreapta o perioada. Aceste detalii nu au fost facute niciodata publice, mai ales ca sefii Consiliului Judetean, in speta liberalul Cristian Adomnitei si vicepresedintele Victorel Lupu, s-au laudat pe unde au putut cu proiectul Euronest si aveau nevoie de imagine buna.

Insa, ancheta demarata de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) in acest dosar arata cu totul si cu totul altceva. Reprezentantii Inspectoratului au aratat ca, intr-adevar, au fost ceva probleme cu masina de interventie la inaltime, dar ca, pana acum, Gradinariu Import-Export SRL a reparat utilajul pe cheltuiala proprie, fiind in garantie. "Au fost ceva probleme tehnice, dar service-ul a fost asigurat la nivelul de Iasi. Din punctul nostru de vedere, fiind asigurat service-ul, nu au fost probleme. Firma care a livrat masinile s-a ocupat si de mentenanta in cauza a autospecialelor", au mentionat reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Iasi.

Cum se justifica banii?

Se pune insa intrebarea, daca masina s-a stricat deja de cateva ori, ce se va intampla dupa ce garantia va expira? Daca autospeciala deja are probleme in prezent, cine va suporta chetuielile de reparatii dupa ce nu va mai fi in garantie? Si trebuie tinut cont ca, autospeciala respectiva nu a fost singura ce a ajuns la pompierii ieseni livrata de firma anchetata acum de DNA. La ISU au mai ajuns si cateva autofreze multifunctionale, vehicule tip UTV cu senile si altele. Ar trebui ca toate sa fie verificate cu atentie, pentru a nu exista si alte suprize. Daca autospeciala ce are capacitatea de a interveni la o inaltime de peste 40 de metri a avut deja probleme la instalatia hidraulica, se poate spune ca acest contract nu a fost pe deplin respectat.

Citeste si: EXPLOZIV! Cristian Adomnitei si patronul Tele M tremura de frica! Retea de coruptie la CJ Iasi, destructurata de DNA - GALERIE FOTO, VIDEO

Si nici pompierii care lucreaza pe un asemenea mastodont nu ar trebui sa-si riste viata si sa se trezeasca cu o surpriza, doar pentru faptul ca cei cu putere de decizie de la nivelul judetului si firma care l-a livrat s-au aflat in cardasie si au incercat sa mai traga niste bani. Ca lucrurile sa fie cat se poate de limpede, Gradinariu Import Export SRL si-a adjudecat contracte privind aducerea la Iasi a unor autospeciale de interventie ce au intrat ulterior in patrimoniul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU), dar si contracte legate de Sistemul de Management Integrat al Deseurilor (SMID), unde a livrat zeci de mii de pubele ce zac si acum neutilizate. Saptamana trecuta, procurorii DNA au descins la Consiliul Judetean si la sediul televiziunii Tele M, precum si acasa la patronul acesteia, Aurel Dobasu, de unde au ridicat saci de documente. Procurorii au intrat pe fir dupa ce au aparut suspiciuni ca firma Gradinariu redirectiona catre Tele M circa 15.000 euro lunar, din banii incasati de la CJ pe contractele respective, la ordinul lui Adomnitei. Lucrurile se vor clarifica in perioada urmatoare, dupa ce anchetatorii vor verifica in amanunt toate contractele incheiate intre aceste parti.

Urmareste BZI.ro pe FACEBOOK.COM

Galerie foto

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu